Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Google αναδιαρθρώνεται στη νέα εταιρία "ομπρέλα" Alphabet

    Η νέα αυτή εταιρία θα αποκτήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Google και τις εταιρίες τις οποίες έχει στην κατοχή της, με τη Google να είναι η μεγαλύτερη εταιρία από αυτές στην οποία CEO θα είναι ο μέχρι τώρα Senior Vice President, Sundar Pichai

     

    Έτσι διάφορες εταιρίες που κατά καιρούς έχει αποκτήσει η Google, τώρα θα είναι υπό την ομπρέλα της Alphabet, η οποία έχει ήδη τη δική της ιστοσελίδα http://abc.xyz. Ο Page έδωσε μερικά παραδείγματα για το πως θα αναδιαρθρωθεί η εταιρία, η οποία θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα όπως για παράδειγμα το Life Sciences, το οποίο αφορά έρευνες πάνω σε νέες μορφές φακών επαφής οι οποίοι προειδοποιούν για το όριο γλυκόζης στον οργανισμό. Άλλα προϊόντα είναι το Calico, που ερευνά τους παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο ζωής των οργανισμών, ή το X Lab το οποίο ασχολείται με τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα. Όλα αυτά τα projects, θα είναι τώρα αυτόνομα και θα ανήκουν στην Alphabet. Έτσι η νέα εταιρία θα μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τα projects που δεν έχουν άμεση σχέση με τις διαδικτυακές υπηρεσίες.

     

    Όπως είναι φυσικό η οντότητα της Google θα πάψει να υπάρχει με τη σημερινή μορφή, ακόμα και χρηματιστηριακά. Όλες οι μετοχές θα μεταφερθούν στην Alphabet, αλλά προς το παρόν με το ίδιο αναγνωριστικό, το GOOG και το GOOGL στον Nasdaq.

     

    Τι σημαίνει τώρα αυτή η κίνηση ; Θεωρητικά θα επιτρέψει την ανάπτυξη των πιο φιλόδοξων projects ενώ θα βοηθήσει την ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών υπηρεσιών της Google. O Page και ο Brin πιστεύουν ότι κάθε εταιρία της Alphabet θα μπορεί να δρα ανεξάρτητη και να εγκαθιδρύσει τη δική της θέση στην αγορά.

     

    Το YouTube για παράδειγμα, θα μπορούσε στη θεωρία να αποσπαστεί από τη Google, κάτι που ήδη ξεκινήσει με τον διαχωρισμό του από το Google+, και να γίνει μία ξεχωριστή οντότητα. Μελλοντικές εξαγορές όπως για παράδειγμα, όπως φημολογείται, το Twitter, θα μπορούσε να είναι σχεδόν αυτόνομο. Και όσον αφορά την αλλαγή του ονόματος, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει αφού η Google είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αναζήτηση στο διαδίκτυο.

     

    Η Alphabet θα δώσει στον Page και στον Brin την ελευθερία να εισέλθουν σε νέους τομείς χωρίς να αναρωτιούνται οι πελάτες αλλά και οι επενδυτές "Τι δουλειά έχει μια εταιρία αναζήτησης στο διαδίκτυο να κατασκευάζει αυτοκίνητα; ". Έτσι η Alphabet θα μπορεί να παίρνει πιο μεγάλα ρίσκα χωρίς να επηρεάζονται οι άλλοι τομείς της εταιρίας. ίσως θα πάρει πολύ καιρό για να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η αλλαγή για την αγορά άλλα θα πρέπει σιγά σιγά να το συνηθίζουμε.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.