Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Microsoft ανακοινώνει το μέλλον του Internet Explorer.

    Αυτός ο browser θα τρέχει μία τροποποιημένη Trident engine που τώρα βρίσκεται πίσω από τον Internet Explorer 11. Αλλά λόγω της ανακατασκευής της και λόγω του ότι έχουν αλλάξει πάρα πολλά στοιχεία της για να μπορεί να αντεπεξέλθει στον μοντέρνο ιστό, στην πραγματικότητα είναι μία εντελώς νέα μηχανή.

     

    Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωράει μπροστά και ο Intenet Explorer 11 δεν θα τρέχει την νέα Trident engine αλλά με την παλιά. Την νέα Trident θα διαθέτει ο νέος browser με το κωδικό όνομα Spartan. Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή για την εταιρία και στην πραγματικότητα σημαίνει ότι ο IE 11 θα χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που χρειάζεται ένας παλιός browser όπως πχ. παλιές εφαρμογές που υπάρχουν ακόμα σε επιχειρήσεις.

     

    Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε ένα workshop για συνεργάτες της Microsoft για μεγάλες ιστοσελίδες, προγραμματιστές και web framework authors, με τη Microsoft να δηλώνει τα ακόλουθα :

     

    "Βασισμένοι σε προτάσεις και ιδέες από τους πελάτες αλλά και τους Windows Insiders, σήμερα ανακοινώνουμε ότι στα Windows 10, η νέα μηχανή θα περιλαμβάνεται μόνο στο Project Spartan, ενώ ο Internet Explorer 11 θα μείνει βασικά ίδιος όπως ήταν στα Windows 8.1, με την παλιά μηχανή."

     

    Το γεγονός ότι ο IE 11 δεν θα αλλάξει από τα Windows 8.1 σημαίνει ότι θα υπάρχει για υποστήριξη σε παλιές εφαρμογές. Μία σημαντική στρατηγική κίνηση της Microsoft αφού ο Spartan ή ότι άλλο όνομα τελικά του δώσουν, θα είναι ο broswer της εταιρίας που θα προωθείται στους καταναλωτές.

     


    screen shot 2015 03 19 At 4.17.44 Pm

     

    Η Microsoft ανέφερε και τους λόγους που κατέληξε σε αυτή την απόφαση, όπως την σύγχυση στους χρήστες που θα είχαν δύο διαφορετικοί browsers με την ίδια μηχανή, επικέντρωση στην ανάπτυξη του Spartan και τέλος τις προτάσεις και την παρότρυνση από τους χρήστες και τους προγραμματιστές για την μη ενσωμάτωση της νέας Trident engine στον Internet Explorer 11.

     

    Τώρα που η Microsoft ξεκαθάρισε την στρατηγική της για τον Spartan και τον IE 11, το μόνο που μένει είναι να δώσει στους καταναλωτές πρόσβαση στον Spartan και το νέο γραφικό περιβάλλον του. Όσοι θέλετε να "παίξετε" με τον Spartan μπορείτε να περιμένετε τη νέα έκδοση των Windows 10 που διατίθεται στους Windows Insiders η οποία και θα περιέχει τον νέο browser.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.