Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft απενεργοποιεί οριστικά τον Internet Explorer για όλες τις συσκευές

    Η Microsoft ανακοίνωσε μερικά αποκαρδιωτικά νέα για τους χρήστες του Internet Explorer την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: ο Internet Explorer δεν υπάρχει πια.

    Η εταιρεία έχει απενεργοποιήσει οριστικά την επιτραπέζια έκδοση του Internet Explorer σε ορισμένες εκδόσεις των Windows 10 και ενημέρωσε το νεότερο πρόγραμμα περιήγησής της, το Microsoft Edge, ανακοίνωσε η Microsoft την Τρίτη.

    Όλες οι άλλες συσκευές που δεν έχουν ήδη ανακατευθυνθεί από τον Explorer στον Microsoft Edge θα επηρεαστούν επίσης, είπε η εταιρεία. Τώρα, όταν οι χρήστες επιχειρήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στον Explorer, θα ανακατευθυνθούν στο Edge.

    Το πρόγραμμα περιήγησης κυκλοφόρησε αρχικά από τη Microsoft το 1995 ως ένα από τα πρώτα και πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο εκείνη την εποχή. Η εταιρεία δημιούργησε 11 εκδόσεις του Explorer καθ' όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της, με την τελική έκδοση να κυκλοφορεί το 2013.

    Το Microsoft Edge, το νεότερο πρόγραμμα περιήγησης του τεχνολογικού γίγαντα, κυκλοφόρησε ως αντικατάσταση του Explorer το 2015, αλλά συνυπήρχε σε συσκευές με τον προκάτοχό του μέχρι αυτή την εβδομάδα.

    Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Microsoft ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον Explorer, αλλά μόλις την Τρίτη η εφαρμογή σταμάτησε να λειτουργεί για τους χρήστες.

    Τα οπτικά στοιχεία και τα εικονίδια του Internet Explorer 11 στο μενού έναρξης και στη γραμμή εργασιών θα καταργηθούν επίσης σταδιακά τον Ιούνιο.

    «Με έναν αυξανόμενο αριθμό ιστότοπων που δεν υποστηρίζουν πλέον τον Internet Explorer, ο Microsoft Edge προσφέρει μια ταχύτερη, πιο ασφαλή και πιο σύγχρονη εμπειρία περιήγησης που μπορεί ακόμα να ανοίξει παλαιού τύπου ιστότοπους που εξαρτώνται από τον Internet Explorer όταν χρειάζεται», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.