Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft κάνει τους τύπους του Excel ακόμα πιο εύκολους

      Η εταιρεία προσθέτει ορισμένες εύχρηστες λειτουργίες αυτοματισμού στη web έκδοση του Excel

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κάνει την αυτόματη συμπλήρωση του Excel ακόμη πιο έξυπνη, τουλάχιστον στην έκδοση web που συνοδεύει το Microsoft 365 (παλαιότερα γνωστή ως Office 365). Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά του προγράμματος· τις προτάσεις φόρμουλων (formula suggestions) και φόρμουλες ανά παράδειγμα (formula by example), που και τα δύο μπορεί να σας βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση ορισμένων χειροκίνητων λειτουργιών.

    Οι προτάσεις φόρμουλων είναι σχεδόν αυτό που λέει ο τίτλος: αν πληκτρολογήσετε το σύμβολο ίσου σε ένα κελί, το Excel για web θα προσπαθήσει να προτείνει τον τύπο του τύπου που πρέπει να χρησιμοποιείτε, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν γύρω του. Για παράδειγμα, εάν έχετε πλήρεις αριθμούς τριμηνιαίων πωλήσεων και μια στήλη στο τέλος με την ένδειξη "σύνολο", το Excel μπορεί να προτείνει να αθροίσετε το εύρος των κελιών.

    Η λειτουργία αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο στα Αγγλικά και οι προτάσεις θα αφορούν τους τύπους άθροισμα, μέσο όρο, μέτρηση, μέτρηση, ελάχιστη και μέγιστη. Δεν είναι σίγουρα μια πρωτοποριακή λειτουργία - τα Φύλλα Google είχαν κάτι παρόμοιο εδώ και λίγο καιρό και το AutoSum του Excel ήταν εδώ και πολύ καιρό ένας γρήγορος τρόπος εφαρμογής τύπων σε δεδομένα - αλλά για ορισμένες περιπτώσεις χρήσης, θα μπορούσε να είναι μια καλή εξοικονόμηση χρόνου.

    Στη συνέχεια, το Formula by Example, είναι παρόμοιο με τη λειτουργία Flash Fill που μπορεί να εντοπίσει αυτόματα μοτίβα στα δεδομένα και να συμπληρώσει την υπόλοιπη στήλη. Η δυνατότητα είναι λίγο δύσκολο να εξηγηθεί συνοπτικά, αλλά ένα βίντεο από τη Microsoft δίνει μια ιδέα για το τι πρόκειται· ανίχνευση ενός μοτίβου όπου από πληροφορίες από κελιά δημιουργείται αυτόματα ένας τύπος που θα βοηθήσει λίγο στην εισαγωγή δεδομένων.

     

     

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.