Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Μπορεί ο Ανοιχτός κώδικας και το cloud να γίνουν παράπλευρες απώλειες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία;

    Στο άρθρο "On the Weaponisation of Open Source", ο σύμβουλος μηχανικής λογισμικού Gerald Benischke εξετάζει πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει διαχυθεί σε τομείς ανάπτυξης λογισμικού, με ορισμένες ανεπιθύμητες συνέπειες. Συγκεκριμένα, ο Benischke εξετάζει την απόφαση της MongoDB να διακόψει τις υπηρεσίες της στη Ρωσία, την αλλαγή κώδικα σε μια βιβλιοθήκη κόμβου που διέγραψε αρχεία σε ρωσικές IP, ακόμη και μια αλλαγή στον κώδικα / άδεια σε μια ενότητα κοινότητας Terraform για να ισχυριστεί ότι ο Πούτιν είναι «μ*****ς».

    Ο Benischke καταλήγει, "Το πρόβλημά μου είναι ότι αυτός η οπλοποίηση  του λογισμικού ανοικτού κώδικα σκοτώνει την εμπιστοσύνη. Νομίζω πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό χρήσης έργων ανοιχτού κώδικα ως όπλα κατά της Ρωσίας, γιατί δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο και μπορεί τελικά να "Φρενάρει" το κίνημα ανοιχτού κώδικα και να ωθήσει τους οργανισμούς να αναζητήσουν καταφύγιο σε εμπορικά λογισμικά με όλη την αδιαφάνεια στη χρήση κώδικα που αυτό συνεπάγεται. Έχει να κάνει με το τι έχει επιτύχει ο ανοιχτός κώδικας τα τελευταία 30 χρόνια και νομίζω ότι τώρα κινδυνεύει καταλήξει ως παράπλευρη απώλεια."

    Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος διεξάγεται επίσης στο μέτωπο του Cloud, με τη Microsoft να διακόπτει όλες τις νέες πωλήσεις στη Ρωσία. Στην πραγματικότητα, όλοι οι μεγάλοι πάροχοι cloud των ΗΠΑ έχουν αποσυρθεί από την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία. «Βασικά, η Ρωσία γίνεται εμπορικός παρίας», εξήγησε η οικονομολόγος Mary Lovely. «Σχεδόν καμία εταιρεία, καμία πολυεθνική, δεν θέλει να πιαστεί στη λάθος πλευρά των κυρώσεων των ΗΠΑ και της Δύσης».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.