Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Microsoft Teams πρόκειται να γίνει προαιρετικό για τους χρήστες του Office

    Μετά το θέμα που προκάλεσε το ανταγωνιστικό εργαλείο συνεργασίας Slack στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020, η Microsoft συμφώνησε να σταματήσει να συνοδεύει αυτόματα το Teams με τη σουίτα γραφείου Office. Σύμφωνα με τους Financial Times, η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια να ξεφύγει από την πρώτη αντιμονοπωλιακή έρευνα της εταιρείας εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Ωστόσο, η Slack, η οποία ανήκει πλέον στον πάροχο λογισμικού CRM Salesforce, πιέζει για ακόμη περισσότερες ενέργειες και για μια απόφαση που θα ορίζει ότι το Microsoft Teams και το Office πρέπει να πωλούνται ξεχωριστά.

     

    Το λογισμικό συνεργασίας και τηλεδιάσκεψης έχει γίνει μια επίμονα επικερδής επιχείρηση από την έναρξη της πανδημίας Covid-19. Ενώ ονόματα όπως Teams, Slack και Zoom υπήρχαν για αρκετό καιρό πριν, μόλις τώρα έχουν γίνει αναμφισβήτητα οικεία ονόματα. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι η Slack αισθάνεται ότι χάνει το μερίδιό της από την πίτα, αλλά αυτή η ήδη παρατεταμένη νομική διαμάχη με τον εκτελεστικό βραχίονα της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ), πρόκειται να συνεχιστεί, με μια δήλωση της Microsoft που εστάλη στους FT και υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη:

     

    "Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας στην ΕΕ ως μεγάλη τεχνολογική εταιρεία. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Επιτροπή στο πλαίσιο της έρευνάς της και είμαστε ανοιχτοί σε ρεαλιστικές λύσεις που θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της και θα εξυπηρετούν σωστά τους πελάτες".

     

    Η Microsoft έχει αντιμετωπίσει προβλήματα όπως αυτό στο παρελθόν, όταν, το 2008, συνδύασε το πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer με τα Windows. Κάτω από τον έλεγχο, άρχισε να προσφέρει στους χρήστες επιλογή προγραμμάτων περιήγησης, αλλά της επιβλήθηκε πρόστιμο 561 εκατ. ευρώ από την ΕΕ επειδή αθέτησε τον λόγο της. Έτσι, η ιστορία ίσως πρόκειται να επαναληφθεί.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Microsoft
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.