Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    H Intel κάνει διαθέσιμη τη νέα γραμματοσειρά ανοικτού κώδικα 'One Mono' για προγραμματιστές

      Η Intel παρουσιάζει την Intel One Mono, μια νέα γραμματοσειρά σχεδιασμένη για προγραμματιστές

    Η Intel παρουσίασε την τελευταία της προσφορά για προγραμματιστές: Την Intel One Mono, μια νέα γραμματοσειρά που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τη σαφήνεια και την αναγνωσιμότητα σε περιβάλλοντα κωδικοποίησης. Η γραμματοσειρά αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Frere-Jones Type και έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες των προγραμματιστών με χαμηλή όραση, μειώνοντας την κόπωση και την κούραση των ματιών, ελαχιστοποιώντας τελικά τα λάθη κωδικοποίησης.

     

    Η ανατροφοδότηση από μια ομάδα προγραμματιστών με προβλήματα όρασης ενσωματώθηκε σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού της γραμματοσειράς. Η γραμματοσειρά ανοικτού κώδικα, η οποία διατίθεται για δωρεάν λήψη, συνοδεύεται από την ευελιξία επεξεργασίας και αναδιανομής. Η ομάδα Linux blog OMG! Ubuntu επαίνεσε την Intel One Mono, τονίζοντας την πληθώρα ποιοτικών γραμματοσειρών ανοιχτού κώδικα monospace που είναι διαθέσιμες για τους χρήστες Linux. Η γραμματοσειρά διαθέτει άνω και κάτω περιθώριο, παρέχοντας άπλετο "χώρο αναπνοής" για πυκνά κείμενα. Ωστόσο, σε ορισμένα τερματικά εργαλεία, όπως το Neofetch, τα κενά μεταξύ των χαρακτήρων μπορεί να φαίνονται πολύ μεγάλα.

     

    Το αποθετήριο Intel One Mono στο GitHub περιλαμβάνει οδηγίες για την ενεργοποίηση της γραμματοσειράς σε δημοφιλείς επεξεργαστές κώδικα, όπως το VSCode και το Sublime Text, μαζί με πρόσθετα χαρακτηριστικά προσβάσιμα μέσω CSS. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται επιλογές ανυψωμένης άνω τελείας, ανώτερων/υπεροριστατικών και κατώτερων/υποεπιτακτικών αριθμών και αριθμητικών κλασμάτων, προσφέροντας στους προγραμματιστές ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων για τις ανάγκες κωδικοποίησης. Με έμφαση στην αναγνωσιμότητα και τα φιλικά προς τον χρήστη χαρακτηριστικά, το Intel One Mono επιδιώκει να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των προγραμματιστών, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία κωδικοποίησής τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.