Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Απονεμήθηκαν τα αντι-βραβεία "Worst in Show" του Repair.org

    Έξι υποστηρικτές του δικαιώματος στην επισκευή (Right to Repair) συναντήθηκαν για να παρουσιάσουν τα δεύτερα ετήσια βραβεία "Worst in Show" του Repair.org, μια επιλογή από τα «λιγότερο ιδιωτικά, λιγότερο ασφαλή, λιγότερο επισκευάσιμα και λιγότερο βιώσιμα gadget στη CES».

     

     

    Σε μια παρουσίαση που μεταδόθηκε στο YouTube, ο συγγραφέας και ακτιβιστής Cory Doctorow προέδρευσε σε αυτή τη συνάντηση. Είπε ότι παρακολουθεί την Έκθεση Consumer Electronics για δεκαετίες στην οποία οι πωλητές θα απαριθμήσουν με χαρά τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα των προϊόντων τους. «Αλλά αυτό που κανείς δεν θα κάνει ποτέ είναι να σας πει τα μειονεκτήματά τους», είπε ο Ντόκτορου. "Και αυτή είναι η δουλειά μας εδώ σήμερα, να μιλήσουμε για τις κρυφές ή ίσως όχι τόσο κρυφές και εντελώς προβλέψιμες λειτουργίες αποτυχίας αυτών των gadget."

    Ο Kyle Wiens, συνιδρυτής του iFixit, χάρισε στη νέα Mercedes EQS EV το βραβείο του χειρότερου προϊόντος από άποψη επισκευασιμότητας. Εμφανίζοντας μια εικόνα της οθόνης προειδοποίησης, είπε, "Δεν μπορείτε να ανοίξετε το καπό του αυτοκινήτου. Είναι κλειδωμένο, προειδοποίηση ατυχήματος, προειδοποίηση τραυματισμού εάν ανοίξετε το καπό. Η προοπτική της Mercedes είναι " Γεια, αυτό είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα ο ιδιοκτήτης κάτω από το καπό αυτού του αυτοκινήτου."

     

     

    Ο Wiens είπε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Mercedes ακολουθεί αυτόν τον δρόμο, σημειώνοντας ότι πριν από λίγα χρόνια η εταιρεία αφαίρεσε το δείκτη στάθμης στάθμης λαδιού από τα οχήματά του μοντέλου C-Class, υποστηρίζοντας ότι μόνο ένας εξουσιοδοτημένος τεχνικός πρέπει να αλλάζει το λάδι.

    «Λοιπόν, αυτό είναι ό,τι είναι λάθος με το μέλλον», είπε.

    Σε κάποια άλλα σημαντικότερα σημεία, όπως τα ανέφερε το theregister.com, ο Nathan Proctor, διευθυντής εθνικής εκστρατείας για τη μη κερδοσκοπική USPIRG, έδωσε το βραβείο "χειρότερος στην κατηγορία για το περιβάλλον" στη νέα ενσωματωμένη πλατφόρμα NFT της Samsung, την οποία περιέγραψε ως "έναν τρόπο για να αγοράσετε, να πουλήσετε και να εμφανίσετε το έργο τέχνης NFT από την τεράστια Samsung OLED τηλεόρασή σας."

    Ο Proctor πρόσθεσε: «Αν δεν ξέρεις τι είναι το NFT, ζηλεύω ειλικρινά τη ζωή σου», αποκαλώντας το «κάπως σαν μια νέα τρέλα τύπου Beanie Babies, για τους θιασώτες των κρυπτονομισμάτων.

    Και η δημοσκόπηση της Επιλογής του Κοινού για το Worst in Show πήγε στον John Deere - προφανώς για την εναντίωση στους νόμους για το δικαίωμα στην επισκευή σε κάθε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ- ενώ η εταιρεία τρακτέρ αναγνωρίστηκε επίσης από τον Paul Roberts, ιδρυτή του saferepairs.org, για την υστέρησή της στον κλάδο κακή προσέγγιση του κλάδου της ασφάλειας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.