Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD βλέπει αύξηση του μεριδίου αγοράς με τους επεξεργαστές Ryzen και EPYC

    Οι επιδόσεις της AMD κατά το πρώτο τρίμηνο αντικατοπτρίζουν τα σημαντικά κέρδη τόσο σε μερίδιο αγοράς σε μονάδες όσο και σε έσοδα σε όλα τα τμήματα των διακομιστών και των καταναλωτικών υπολογιστών, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τους επεξεργαστές 4ης γενιάς EPYC και τη σειρά Ryzen 8000. Σύμφωνα με έκθεση της Mercury Research που παρακολουθεί την αγορά CPU, οι εξελίξεις της AMD ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτες στην αγορά των CPU διακομιστών, όπου οι επεξεργαστές EPYC της εταιρείας συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος.

     

    Στην αγορά των καταναλωτικών PC, το μερίδιο μονάδας της AMD έφτασε το 16,3% το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ το μερίδιο εσόδων διαμορφώθηκε στο 20,6%. Παρά τις μέτριες αυξήσεις από τρίμηνο σε τρίμηνο, η ετήσια αύξηση της AMD είναι εντυπωσιακή, με την εταιρεία να κερδίζει 3,6 ποσοστιαίες μονάδες στο μερίδιο μονάδας και 3,8 ποσοστιαίες μονάδες στο μερίδιο εσόδων. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην επιτυχία των επεξεργαστών της σειράς Ryzen 8000/Ryzen Pro 8000 σε mainstream επιτραπέζιους υπολογιστές, που οδηγούν στην υιοθέτηση από τους κατασκευαστές PC.

     

    Η κυριαρχία της AMD επεκτείνεται και στην αγορά των φορητών CPU, όπου το μερίδιο μονάδας ανέβηκε από 16,2% το α' τρίμηνο του 2023 σε 19,3% το α' τρίμηνο του 2024, συνοδευόμενο από σημαντική αύξηση του μεριδίου εσόδων σε 16,3% από 10,9% σε ετήσια βάση. Η επιτυχία πιστώνεται στην αύξηση των πωλήσεων των κινητών CPU Ryzen, ιδίως των νέων φορητών υπολογιστών Ryzen 8040. Ωστόσο, οι διαδοχικές μειώσεις στα μερίδια μονάδων και εσόδων ενδέχεται να αντανακλούν τον αντίκτυπο της κυκλοφορίας του Core Ultra "Meteor Lake" της Intel.

     

    Στον τομέα των CPU διακομιστών, η AMD συνέχισε τη δυναμική της, εξασφαλίζοντας το 23,6% των μονάδων επεξεργαστών διακομιστών και το 33% των εσόδων από CPU διακομιστών το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό σηματοδοτεί σημαντική άνοδο από το 1ο τρίμηνο του 2023, όπου η AMD κατείχε το 18% των μονάδων και το 27,8% των εσόδων. Η αύξηση υπογραμμίζει την αυξανόμενη υιοθέτηση των επεξεργαστών EPYC της AMD σε επιχειρήσεις και εφαρμογές cloud, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στη δυναμική της αγοράς που ευνοεί την AMD έναντι των ανταγωνιστών της.


    Πηγή
    Φωτογραφία: RedSwitches
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.