Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η HP αντιμετωπίζει άλλη μια αγωγή για τις ενημερώσεις firmware "Dynamic Security"

      Η αγωγή ζητά ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσει την HP από το να "μπρικάρει" εκτυπωτές που χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων

    Η HP βρίσκεται αντιμέτωπη με άλλη μια μήνυση σχετικά με τις ενημερώσεις firmware "Δυναμικής Ασφάλειας" (Dynamic Security), οι οποίες κατηγορούνται ότι κλειδώνουν τους καταναλωτές ώστε να χρησιμοποιούν μόνο δοχεία μελάνης με την επωνυμία HP. Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2024, υποστηρίζει ότι οι ενημερώσεις firmware της HP έχουν δημιουργήσει μονοπώλιο στην αγορά μετά την αντικατάσταση των μελανοδοχείων, επιτρέποντας στην εταιρεία να χρεώνει υπερ-ανταγωνιστικές τιμές.

     

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η HP μηνύεται για το Dynamic Security. Το 2019, η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει 1,5 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή στην Καλιφόρνια σχετικά με την πρακτική αυτή. Ωστόσο, η HP συνέχισε να χρησιμοποιεί το Dynamic Security και η εταιρεία αντιμετωπίζει τώρα αγωγές σε διάφορες άλλες δικαιοδοσίες.

     

    Εκτός από τους αντιμονοπωλιακούς ισχυρισμούς, η νέα αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι οι ενημερώσεις firmware της HP είναι αθέμιτες και παραπλανητικές και ότι η εταιρεία δεν γνωστοποίησε επαρκώς τις επιπτώσεις των ενημερώσεων στους καταναλωτές. Εάν η HP κριθεί υπεύθυνη για τους ισχυρισμούς της νέας αγωγής, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικές οικονομικές κυρώσεις και να αναγκαστεί να αλλάξει τις πρακτικές της. Η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να χάσει πελάτες που είναι απογοητευμένοι από τις αντί-ανταγωνιστικές της ενέργειες.

     

    Τι λέει η HP

     

    Η HP έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς της νέας αγωγής και η εταιρεία δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αίτημα σχολιασμού από το Ars Technica. Ωστόσο, η HP έχει προηγουμένως υπερασπιστεί το Dynamic Security, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο για την προστασία της ποιότητας των εκτυπωτών HP και για την αποτροπή της καταστροφής των προϊόντων της εταιρείας από πλαστά δοχεία μελάνης.

     

    Τι μπορείτε να κάνετε

     

    Εάν ανησυχείτε για τη χρήση του Dynamic Security από την HP, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Πρώτον, μπορείτε να αποφύγετε την αγορά εκτυπωτών HP με Dynamic Security. Δεύτερον, μπορείτε να αγοράσετε δοχεία μελάνης τρίτων κατασκευαστών που είναι συμβατά με τον εκτυπωτή σας HP. Τρίτον, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ή στον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτείας σας.

     

    Το μέλλον

     

    Το μέλλον του Dynamic Security της HP παραμένει αβέβαιο. Η εταιρεία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόσθετες αγωγές και ρυθμιστικές ενέργειες, ενώ η δημόσια κατακραυγή κατά της πρακτικής αυτής αυξάνεται. Είναι πιθανό ότι η HP θα αναγκαστεί τελικά να εγκαταλείψει το Dynamic Security, αλλά προς το παρόν, η εταιρεία συνεχίζει να υπερασπίζεται τη χρήση της τεχνολογίας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: HP
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.