Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Huawei θα χρησιμοποιήσει κινέζικες βιομηχανίες για να ξεπεράσει τις αμερικανικές κυρώσεις στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού υλικού

      Η Huawei αναμένεται να επιστρέψει στις επιχειρήσεις smartphones υψηλών προδιαγραφών

    Η Huawei Technologies, στην οποία έχει απαγορευτεί η χρήση τεχνολογιών αμερικανικής προέλευσης, σχεδιάζει την επιστροφή της στην αγορά των ναυαρχίδων smartphone μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει το Reuters. Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί κινεζικά εργοστάσια και τεχνολογίες για την παραγωγή προηγμένων τσιπ που απαιτούνται για κινητά τηλέφωνα 5G, αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς.

     

    Αναφορές δείχνουν ότι η Huawei πιθανότατα θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει εγχώρια τσιπ 5G, χάρη στις δικές της εξελίξεις στα εργαλεία σχεδιασμού ημιαγωγών και στην κατασκευή τσιπ από την Semiconductor Manufacturing International Co. Συγκεκριμένα, η Huawei φημολογείται ότι θα κάνει χρήση της διαδικασίας κατασκευής N+1 της SMIC, η οποία ανήκει στους κόμβους παραγωγής της κατηγορίας 7nm, αν και είναι πιθανό ότι ο γίγαντας υψηλής τεχνολογίας θα χρησιμοποιήσει μια βελτιωμένη έκδοση της N+1.

     

    Η τρέχουσα ναυαρχίδα smartphone P60 Pro της Huawei βασίζεται στην πλατφόρμα της Qualcomm καθώς και στο λειτουργικό σύστημα Harmony OS της εταιρείας. Χρησιμοποιώντας τον κόμβο παραγωγής της SMIC, η εταιρεία θα μπορούσε πιθανότατα να παράγει ένα φθηνότερο κινητό για τη μαζική αγορά, να αυξήσει τις πωλήσεις των smartphones της και να αποκτήσει εμπειρία με εγχώριες τεχνολογίες για smartphones 5G. Η εταιρεία φέρεται να έχει αυξήσει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις smartphones για το 2023 από 30 εκατομμύρια σε 40 εκατομμύρια.

     

    Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η Huawei μπορεί να παράξει έναν αντίπαλο για την πλατφόρμα Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 χρησιμοποιώντας έναν από τους κόμβους της SMIC.

     

    Νωρίτερα φέτος η Huawei ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε λογισμικό αυτοματισμού ηλεκτρονικού σχεδιασμού (EDA) για τον σχεδιασμό τσιπ με βάση τεχνολογίες διεργασιών κλάσης 14nm και λεπτότερες, γεγονός που αποτέλεσε σημαντική πρόοδο για την κινεζική βιομηχανία EDA. Η Huawei αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμές αυτού του λογισμικού το 2023 και ανέφερε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το λογισμικό EDA για τον σχεδιασμό των ιδιόκτητων τσιπ της HiSilicon.

    Ενώ η Huawei δεν διαθέτει δικά της εργοστάσια και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τεχνολογίες διεργασιών αιχμής στην TSMC, την IFS και τη Samsung Foundry, συνεργάζεται με την SMIC, την κινεζική πρωταθλήτρια των χυτηρίων, για την κατασκευή ενός εργοστασίου και την ανάπτυξη εργαλείων εργοστασίων εδώ και αρκετό καιρό. Οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να βελτιώσουν τους N+1 και άλλους προηγμένους κόμβους της SMIC για να τους καταστήσουν κατάλληλους για τα HiSilicon SoC της Huawei, αλλά αυτό είναι η εικασία μας σε αυτό το σημείο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Huawei
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.