Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Mercedes κλειδώνει τη βελτιωμένη επιτάχυνση συγκεκριμένων μοντέλων πίσω από ετήσια συνδρομή $1.200

      Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να περιορίζουν λειτουργίες οχημάτων για να πωλούνται αργότερα με συνδρομή

    Η Mercedes είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση κατασκευαστή που κλειδώνει τις λειτουργίες αυτοκινήτου με μια συνδρομή, με ένα επερχόμενο προαιρετικό πρόσθετο (λέγε με DLC) με την ονομασία "Αύξηση Επιτάχυνσης" που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στην συνολική απόδοση του κινητήρα που έχει το όχημά τους.

    Πληρώνοντας λοιπόν μια ετήσια συνδρομή $ 1.200 μπορεί ο κάτοχος συγκεκριμένων μοντέλων της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να βελτιώνει την απόδοση τους, ενισχύοντας την κατά 20–24 τοις εκατό, αυξάνοντας τη ροπή και μειώνοντας περίπου 0,8 έως 0,9 δευτερόλεπτα από την επιτάχυνση 0–100 χλμ/ω όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Dynamic drive (μέσω The Drive). Η συνδρομή δεν συνοδεύεται από αναβαθμίσεις φυσικού υλικού - αντίθετα, απλώς ξεκλειδώνει τις πλήρεις δυνατότητες του οχήματος, υποδεικνύοντας ότι η Mercedes περιόρισε σκόπιμα τις επιδόσεις για να πωληθεί αργότερα ως προαιρετικό πρόσθετο. Το Acceleration Increase είναι διαθέσιμο μόνο για τα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Mercedes-EQ EQE και Mercedes-EQ EQS.

    Αυτό έρχεται μόλις μήνες αφότου η BMW προκάλεσε οργή χρεώνοντας παρομοίως μια μηνιαία συνδρομή 18 $ σε ορισμένες χώρες για τους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν τα θερμαινόμενα καθίσματα που είναι ήδη εγκατεστημένα στα οχήματά της, ένα μόνο από τα πολλά χαρακτηριστικά που έχει βάλει μέσα σε συνδρομή ο κατασκευαστής αυτοκινήτων από το 2020. Η BMW είχε δοκιμάσει επίσης στο παρελθόν (και απέτυχε) να χρεώνει τους πελάτες της 80 $ το μήνα για πρόσβαση στο Apple CarPlay και στο Android Auto — λειτουργίες που έχουν συμπεριλάβει δωρεάν άλλοι κατασκευαστές οχημάτων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Mercedes
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.