Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft ενισχύει την προστασία δεδομένων των χρηστών της στην ΕΕ

      Όλα τα προσωπικά δεδομένα, πλέον αποθηκεύονται και επεξεργάζονται εντός της Ε.Ε.

    Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση των πρωτοβουλιών της για την ενίσχυση της προστασίας των δεδομένων των πελατών της στις χώρες της ΕΕ. Μέσω μιας σειράς αναβαθμίσεων και ανάπτυξης νέων χαρακτηριστικών στις cloud υπηρεσίες της, η Microsoft τοποθετείται ως ο πρώτος κορυφαίος πάροχος cloud υπηρεσιών που έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί απόλυτα στις ανάγκες των πελατών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Ευρωπαϊκή αγορά που επιθυμούν ακόμη ισχυρότερες δεσμεύσεις σε σχέση με την παραμονή των δεδομένων (data residency).

     

    Η επέκταση των πρωτοβουλιών της Microsoft για την προστασία δεδομένων στην ΕΕ εστιάζει στους ακόλουθους τομείς:

    • Επέκταση της τοπικής αποθήκευσης και επεξεργασίας για να συμπεριλάβει όλα τα προσωπικά δεδομένα, όπως τα αυτοματοποιημένα αρχεία καταγραφής συστημάτων.
    • Προσφορά νέων πόρων διαφάνειας, συμπεριλαμβανομένων διάφορων αρχείων και πληροφοριών, στα οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα EU Data Boundary Trust Center.
    • Επένδυση στην ανάπτυξη τεχνολογίας για την περαιτέρω προστασία των ψευδωνυμοποιημένων προσωπικών δεδομένων στο Όριο.

     

    Με την εφαρμογή του ορίου δεδομένων της ΕΕ, η Microsoft διατηρεί πιστή τη δέσμευσή της για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παγκόσμιας κλάσης. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 8.000 παγκόσμιους εμπειρογνώμονες που αναλύουν τρισεκατομμύρια σήματα καθημερινά για να ανακαλύπτουν απειλές και να παρέχουν έγκαιρες σχετικές πληροφορίες για την κυβερνοασφάλεια, ώστε να ανιχνεύουν και να μετριάζουν τις κακόβουλες δραστηριότητες.

     

    Αργότερα φέτος, η Microsoft θα ανακοινώσει την επόμενη φάση του ορίου δεδομένων της ΕΕ για το Microsoft Cloud, μετασχηματίζοντας τις δυνατότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης των δεδομένων που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια αλληλεπιδράσεων τεχνικής υποστήριξης. Τα δεδομένα υποστήριξης θα αποθηκεύονται εντός του ορίου και, όταν απαιτείται πρόσβαση από χώρες εκτός ΕΕ, θα διασφαλίζεται οποιαδήποτε προσωρινή μεταφορά δεδομένων που απαιτείται μέσω τεχνικών προσεγγίσεων όπως το Virtual Desktop Infrastructure.

     

    Η λύση EU Data Boundary υπερβαίνει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις συμμόρφωσης της Microsoft και αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της στο να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες cloud, με τους πιο προηγμένους ελέγχους και Sovereign χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα σήμερα στον κλάδο.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.