Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Western Digital και η Kioxia θα ανακοινώσουν τη συγχώνευση τους αυτό το μήνα

      Η συγχώνευση της Western Digital και της Kioxia φαίνεται να εξελίσσεται καλά.

    Η Kioxia και η Western Digital Corp. βρίσκονται στο κατώφλι της ολοκλήρωσης της συγχώνευσής τους, η οποία αναμένεται να συμφωνηθεί από αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το Kyodo News. Η ένωση αυτή είναι έτοιμη να καταστήσει τη συνδυασμένη οντότητα τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μνήμης NAND flash στον κόσμο.

     

    Η προτεινόμενη ιδιοκτησιακή δομή του νέου ομίλου έχει σχεδιαστεί σχολαστικά. Οι μέτοχοι της Western Digital προβλέπεται να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών, ξεπερνώντας το 50%, ενώ η υπόλοιπη ιδιοκτησία θα αποδοθεί στους μετόχους της Kioxia, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιοσημείωτης συνεισφοράς από την Toshiba Corp. Αρχικά, οι ηγετικοί και εκτελεστικοί ρόλοι αναμένεται να κυριαρχηθούν από την ομάδα της Kioxia, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

     

    Η στρατηγική συνεργασία περιλαμβάνει τον σχηματισμό μιας εταιρείας συμμετοχών, ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία τους στην παραγωγή τσιπ μνήμης NAND flash, με όραμα την εισαγωγή του νέου ομίλου στο χρηματιστήριο Nasdaq των ΗΠΑ. Η Western Digital στοχεύει να κατέχει το 51% της νέας οντότητας. Το υπόλοιπο 49% θα διανεμηθεί μεταξύ των μετόχων της Kioxia, συμπεριλαμβανομένης της Toshiba, η οποία κατέχει το 40% της Kioxia. Ως αποτέλεσμα, η Toshiba αναμένεται να κατέχει περίπου το 19,6% της νέας οντότητας.

     

    Στην ανταγωνιστική αρένα της παραγωγής μνήμης NAND, η συγχώνευση σηματοδοτεί μια μνημειώδη αλλαγή. Μαζί, η Kioxia και η Western Digital πρόκειται να επισκιάσουν τον σημερινό ηγέτη, τη Samsung Electronics, κατέχοντας ένα τρομερό μερίδιο αγοράς. Η συνδυασμένη υπεροχή τους στις μνήμες NAND αναμένεται να φτάσει περίπου το 34,3%, ποσοστό που επισκιάζει το μερίδιο 31,1% της Samsung από το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την TrendForce. Εν τω μεταξύ, η νέα οντότητα θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την SK Hynix, η οποία κατέχει μερίδιο στην Kioxia. Η νοτιοκορεατική εταιρεία ήλεγχε το 17,8% της αγοράς NAND το δεύτερο τρίμηνο, οπότε ο σχηματισμός ενός μεγαλύτερου παίκτη μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για την SK Hynix.

     

    Η πλοήγηση στο ρυθμιστικό τοπίο αποτελεί τρομερή πρόκληση για την επιτυχία της συγχώνευσης. Η παγκόσμια έμφαση στο ρόλο της οικονομικής ασφάλειας των ημιαγωγών έχει ενταθεί, ρίχνοντας μια σκιά αβεβαιότητας στις κανονιστικές εγκρίσεις. Ιδιαίτερα, η στάση των κινεζικών αρχών παραμένει σημαντικό στοιχείο, δεδομένων των γεωπολιτικών και οικονομικών επιπτώσεων της αγοράς μνήμης 3D NAND.

     

    Μια κοινοπραξία μεγάλων ιαπωνικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της MUFG Bank και της αναπτυξιακής τράπεζας της Ιαπωνίας, εξετάζει ένα ισχυρό χρηματοδοτικό πακέτο. Αυτό το πακέτο, που ενδεχομένως να φτάσει έως και 1,9 τρισεκατομμύρια γιεν (12,7 δισεκατομμύρια δολάρια), αποσκοπεί στην προώθηση της συγχώνευσης προς την ολοκλήρωση.

     

    Ενώ οι αναφορές σχετικά με το σχέδιο της Western Digital να ενοποιήσει την επιχείρηση μνήμης NAND με την Kioxia κυκλοφορούν εδώ και μήνες, καμία από τις εταιρείες δεν έχει σχολιάσει την πιθανή συναλλαγή, για προφανείς λόγους.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Digital Reviews Network
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.