Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι ΗΠΑ θα προσθέσουν περισσότερες από 30 κινεζικές εταιρείες σε εμπορική μαύρη λίστα

      Οι ΗΠΑ θα προσθέσουν περισσότερες από 30 κινεζικές εταιρείες στη εμπορική μαύρη λίστα

    Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να βάλει την Yangtze Memory Technologies και περισσότερες από 30 άλλες κινεζικές εταιρείες σε εμπορική "μαύρη λίστα" που θα τους εμπόδιζε να αγοράσουν αμερικανικά εξαρτήματα, βαθύνοντας τις εντάσεις μεταξύ των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων.

    Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα προσθέσει τον κορυφαίο κατασκευαστή τσιπ μνήμης της Κίνας και αρκετούς άλλους στη λεγόμενη "Λίστα Οντοτήτων" (Entity List) ήδη αυτή την εβδομάδα. Οι εταιρείες στην Entity List, δεν μπορούν να αγοράσουν τεχνολογία από προμηθευτές των ΗΠΑ, εκτός εάν λάβουν ειδική άδεια εξαγωγής από το Υπουργείο Εμπορίου. Η παλαιότερη χρήση αυτής της λίστας αποδεκάτισε το καταναλωτικό τμήμα smartphone της Huawei Technologies Co. και εμπόδισε τις προσπάθειες της Semiconductor Manufacturing International Corp. να εξελιχθεί στον πρωταθλητή της Κίνας στην παραγωγή τσιπ.

    Οι ΗΠΑ «πολιτικοποίησαν και εξόπλισαν την οικονομική συνεργασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin την Τετάρτη σε τακτική ενημέρωση Τύπου στο Πεκίνο, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες της Ουάσιγκτον διέκοψαν τις αλυσίδες εφοδιασμού. Η Κίνα θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εταιρειών της, είπε. Εκπρόσωπος της Yangtze Memory αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.