Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Dropbox αποκτά το Boxcryptor για να φέρει την κρυπτογράφηση "μηδενικής γνώσης" στις υπηρεσίες του

    Το Dropbox ανακοίνωσε τα σχέδια του να προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στους business χρήστες του και το κάνει μέσω της απόκτησης «σημαντικών στοιχείων» από την εταιρεία ασφάλειας cloud Boxcryptor με έδρα τη Γερμανία. Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

    Το Dropbox είναι γνωστό για τις υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και κοινής χρήσης αρχείων που βασίζονται στο σύννεφο και ενώ προσφέρει κρυπτογράφηση για αρχεία που μετακινούνται μεταξύ των διακομιστών του και του προορισμού, το ίδιο το Dropbox έχει πρόσβαση στα κλειδιά ασφάλειας και τεχνικά μιλώντας μπορεί να δει οποιοδήποτε περιεχόμενο που περνάει. Αυτό που φέρνει το Boxcryptor στο τραπέζι είναι ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας μέσω της λεγόμενης κρυπτογράφησης «μηδενικής γνώσης» (zero knowledge) στην πλευρά του πελάτη, δίνοντας στον χρήστη πλήρη έλεγχο ως προς το ποιος επιτρέπεται να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα του.

    Για πολλούς ανθρώπους, όπως οι καταναλωτές που αποθηκεύουν οικογενειακές φωτογραφίες ή αρχεία μουσικής, αυτό το επίπεδο απορρήτου μπορεί να μην αποτελεί βασική προτεραιότητα. Αλλά για τις επιχειρήσεις, η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι μεγάλη υπόθεση, καθώς διασφαλίζει ότι κανένας μεσάζων δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα εμπιστευτικά έγγραφά του που είναι αποθηκευμένα στο cloud — μιας και αποκρυπτογραφούνται στη "πηγή".

    Το Dropbox δήλωσε ότι σχεδιάζει να ενσωματώσει τις λειτουργίες του Boxcryptor στο Dropbox για επαγγελματίες χρήστες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Boxcryptor
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.