Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    To ΑΜ5 socket πιθανόν να διατηρεί συμβατότητα με τις AM4 λύσεις ψύξης επεξεργαστών

    Οι επερχόμενοι επεξεργαστές της AMD που θα χρησιμοποιούν το Socket AM5 (διάδοχος του σημερινού AM4) θα μπορούσαν να διατηρούν συμβατότητα με τις σημερινές λύσεις ψύξης για επεξεργαστές AM4, σύμφωνα με ένα τεχνικό έγγραφο που διέρρευσε για το νέο socket. Αν αυτό αληθεύει, τότε πρόκειται για την πρώτη φορά που δύο θεμελιωδώς διαφορετικά socket (το ένα PGA και το άλλο LGA) θα έχουν σχεδιαστεί επιτρέποντας μια τέτοια συμβατότητα. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι με έναν επεξεργαστή εγκατεστημένο, το Socket AM5 θα ευθυγραμμιστεί με το κλιπ συγκράτησης και την απόσταση των οπών στήριξης πανομοιότυπα με αυτό του Socket AM4. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι χρήστες δύνανται να μεταφέρουν το ακριβό σύστημα υγρόψυξης που χρησιμοποιούν ή AIO ή την όποια ποιοτική λύση με αέρα από το υπάρχον σύστημα Ryzen που διαθέτουν.

    large.jmOp0WD4MZA1DWsK.jpg

     

    large.m1Bnhcg2cBbk6A30.jpg

     

    Οι νέες ψηφιακές αποδόσεις του Socket AM5 αποκαλύπτουν επίσης ότι ο μηχανισμός κλειδώματος του socket είναι ως επί το πλείστον παρόμοιος με αυτόν των socket της Intel, όπως το LGA1200, και δεν αποτελεί χαμηλή κλίμακα του TR4/sTRX4 όπως διαφαινόταν από δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα. Το πάνω στήριγμα συγκράτησης περιστρέφεται κατά μήκος ενός μεντεσέ και συγκρατείται στη θέση του με την πίεση ενός μοχλού που κλειδώνει σε ένα γάντζο. Ανάλογα με το μοντέλο, οι επεξεργαστές AMD Socket AM5 θα μπορούσαν να έχουν τιμές TDP 45 W, 65 W, 95 W, 105 W, 125 W και 170 W.

     

    large.nnIEkCGALg4HGiIB.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.