Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Διαρροές αναφέρουν ότι τα Windows 10 δεν θα υποστηρίζουν Wi-Fi 7

    Η Microsoft δεν πρόκειται να τερματίσει την υποστήριξη των Windows 10 μέχρι το 2025, αλλά οι χρήστες έχουν τώρα έναν λόγο να αναβαθμίσουν στα Windows 11 νωρίτερα από αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή διέρρευσαν νέα έγγραφα της Intel, τα οποία αποκαλύπτουν ότι η υποστήριξη του Wi-Fi 7 δεν θα είναι διαθέσιμη για τα Windows 10. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες των Windows θα πρέπει να αναβαθμίσουν στα Windows 11 αν θέλουν να επωφεληθούν από τα νέα προγράμματα οδήγησης Wi-Fi 7 στο μέλλον.

     

    Η διαρροή, η οποία κοινοποιήθηκε στο Twitter από τον @g01d3nm4ng0, υποδηλώνει ότι η Microsoft δεν έχει πιστοποιήσει ένα πρόγραμμα οδήγησης Wi-Fi 7 για τα Windows 10, αποκλείοντας έτσι όσους χρησιμοποιούν το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα από το να επωφεληθούν από την αναβαθμισμένη ταχύτητα και αξιοπιστία που υποτίθεται ότι προσφέρει. 

     

    Αλλά γιατί ακριβώς θα πρέπει να σας ενδιαφέρει το Wi-Fi 7; Αν είστε απλός περιστασιακός χρήστης, πιθανότατα δεν θα δείτε μεγάλη διαφορά. Ωστόσο, όσοι βασίζονται στο διαδίκτυο για να κατεβάζουν και να ανεβάζουν μεγάλα αρχεία για την εργασία τους θα διαπιστώσουν ότι το Wi-Fi 7 προσφέρει πολλά βασικά πλεονεκτήματα, όπως ταχύτερες ταχύτητες χειρισμού.

     


    Στην πραγματικότητα, η τρέχουσα επανάληψη του Wi-Fi, το Wi-Fi 6 και το Wi-Fi 6e, υποστηρίζουν μόνο ταχύτητα έως 9,6 Gbps. Ωστόσο, η MediaTek αναφέρει ότι το Wi-Fi 7 θα υποστηρίζει ταχύτητες έως και 36Gbps, καθιστώντας το σημαντικά ταχύτερο από τις τρέχουσες επιλογές Wi-Fi. Αυτό σημαίνει ότι το Wi-Fi θα έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο να είναι εξίσου αποδοτικό και γρήγορο με τις ενσύρματες συνδέσεις, ένα τεράστιο πλεονέκτημα για έναν κόσμο που συνεχίζει να είναι συνεχώς συνδεδεμένος.

     

    Φυσικά, το να βλέπουμε την υποστήριξη του Wi-Fi 7 να αφαιρείται από τους χρήστες των Windows 10 δεν αποτελεί έκπληξη. Γνωρίζαμε ότι η Microsoft σχεδίαζε να τερματίσει την υποστήριξη για τα Windows 10 από το 2021, όταν ανακοίνωσε το κλείσιμο των Windows 10 τον Οκτώβριο του 2025. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft δεν έχει πιστοποιήσει ένα πρόγραμμα οδήγησης των Windows 10 για το Wi-Fi 7 και αντ' αυτού το προωθεί στα Windows 11, τα οποία προωθεί στους χρήστες τα τελευταία δύο χρόνια.

     

    Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Wi-Fi 7, αλλά αν θέλετε να επωφεληθείτε από την αυξημένη ταχύτητα και τις λειτουργίες του, ίσως πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης στα Windows 11.


    Πηγή
    Φωτογραφία: andranik123 / Adobe
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.