Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft ανακοινώνει το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα της κατάργησης της VBScript

    Η Microsoft ανακοίνωσε τη σταδιακή κατάργηση της VBScript, μιας γλώσσας σεναρίων που εισήχθη το 1996. Η απόσυρση θα γίνει σε τρία στάδια, αρχής γενομένης από την έκδοση 24H2 των Windows 11, όπου η VBScript θα είναι διαθέσιμη μόνο ως Feature on Demand (FOD). Μέχρι το 2027, η VBScript δεν θα είναι πλέον ενεργοποιημένη από προεπιλογή και τελικά θα αφαιρεθεί εντελώς από τις μελλοντικές εκδόσεις των Windows.

     

    Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των χρηστών να μεταβούν σε σύγχρονες λύσεις scripting, όπως η JavaScript και η PowerShell, οι οποίες προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες και ασφάλεια. Η Microsoft συνιστά στους προγραμματιστές να μεταφέρουν τα σενάρια που βασίζονται στο διαδίκτυο σε JavaScript και τις εργασίες αυτοματοποίησης σε PowerShell. Παρέχεται λεπτομερής καθοδήγηση για να βοηθηθεί αυτή η μετάβαση, εξασφαλίζοντας την ελάχιστη δυνατή αναστάτωση.

     

    Για όσους εξακολουθούν να βασίζονται στην VBScript, η Microsoft περιγράφει τα βήματα για την προσωρινή ενεργοποίηση του VBScript FOD. Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη εστίαση είναι στην υιοθέτηση πιο προηγμένων γλωσσών σεναρίων. Αυτή η απόσυρση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Microsoft για την ενίσχυση της αποδοτικότητας, της ασφάλειας και της απόδοσης του οικοσυστήματός της με τη σταδιακή κατάργηση των ξεπερασμένων τεχνολογιών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Dall-E
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.