Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft δοκιμάζει το AI Upscaling για Gaming σε Windows 11

      Τα Windows 11 θα αποκτήσουν επίσης σύντομα μια πολύ καλύτερη λειτουργία διαχείρισης χρωμάτων.

    Η Microsoft φαίνεται να μπαίνει στον κόσμο του AI upscaling για παιχνίδια PC, με αναφορές που εμφανίζονται σχετικά με την ανακάλυψη ενός χαρακτηριστικού που μοιάζει με DLSS στις τελευταίες δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11. Παρόλο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αυτή τη λειτουργία υπερανάλυσης, η πιθανή εισαγωγή της θα έφερνε βελτιώσεις με βάση την τεχνητή νοημοσύνη στα υποστηριζόμενα παιχνίδια, αντικατοπτρίζοντας τις δυνατότητες του Deep Learning Super Sampling (DLSS) της Nvidia. Παράλληλα, η Microsoft αντιμετωπίζει επίσης ζητήματα διαχείρισης χρωμάτων με ένα νέο σύνολο χαρακτηριστικών για τη βελτίωση των ρυθμίσεων οθόνης για τα Windows 11, φροντίζοντας ιδιαίτερα για τις τελευταίες οθόνες OLED που χρησιμοποιούν High Dynamic Range (HDR).


    Η αυτόματη λειτουργία σούπερ ανάλυσης της Microsoft, ανακαλύφθηκε από έναν χρήστη με το όνομα PhantomOcean3 και στοχεύει στην αξιοποίηση της AI για τη βελτίωση των υποστηριζόμενων παιχνιδιών, παρέχοντας ομαλότερο gameplay με βελτιωμένες λεπτομέρειες. Αν και η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει επίσημες λεπτομέρειες, η περιγραφή της λειτουργίας ευθυγραμμίζεται στενά με την τεχνολογία DLSS της Nvidia, η οποία χρησιμοποιεί AI για την αναβάθμιση των παιχνιδιών, την ενίσχυση των ρυθμών καρέ και τη βελτίωση της συνολικής ποιότητας εικόνας. Τόσο η AMD όσο και η Intel έχουν επίσης εισαγάγει τις δικές τους παραλλαγές, δηλαδή τις FidelityFX Super Resolution (FSR) και Xe Super Sampling (XeSS), που κερδίζουν δημοτικότητα στις πρόσφατες κυκλοφορίες παιχνιδιών PC.


    Οι λεπτομέρειες της λειτουργίας super resolution της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων υλικού, παραμένουν ασαφείς. Το DLSS της Nvidia βασίζεται σε πυρήνες tensor εντός της σειράς καρτών γραφικών RTX της, ενώ το FSR της AMD και το XeSS της Intel έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε διάφορες πλατφόρμες GPU. Η Microsoft δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα τη λειτουργία, αφήνοντας τους ενθουσιώδεις χρήστες και τους gamers με περιέργεια για τις λειτουργίες της και τις πιθανές εξαρτήσεις υλικού.

     

    Εκτός από την ανακάλυψη AI upscaling, η Microsoft αντιμετωπίζει μακροχρόνια ζητήματα διαχείρισης χρωμάτων στα Windows 11. Η εταιρεία φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια βελτιωμένη λειτουργία διαχείρισης χρωμάτων, ιδιαίτερα ευεργετική για οθόνες OLED που χρησιμοποιούν HDR. Ιστορικά, τα Windows δεν διέθεταν ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης χρωμάτων σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, οδηγώντας τους χρήστες να προσθέτουν προσαρμοσμένα προφίλ χρωμάτων σε ένα απαρχαιωμένο πλαίσιο διαλόγου.

     

    Οι επερχόμενες αλλαγές στα Windows 11 θα ενσωματώσουν τη διαχείριση χρωμάτων στις κύριες ρυθμίσεις της οθόνης, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ορίζουν προφίλ χρωμάτων για sRGB και DCI-P3. Η Microsoft εισάγει μια λειτουργία "Αυτόματη διαχείριση χρωμάτων", διασφαλίζοντας ότι οι εφαρμογές και το περιεχόμενο εμφανίζουν ακριβή χρώματα στις υποστηριζόμενες οθόνες. Παρόλο που η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει αν αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν εύκολα τις καμπύλες γάμμα, η κίνηση θεωρείται ως ένα θετικό βήμα προς τη βελτίωση της υποστήριξης HDR στα Windows και την αποφυγή μιας ξεπλυμένης εμπειρίας στην επιφάνεια εργασίας όταν ενεργοποιείται το HDR σε όλο το σύστημα.


    Καθώς η Microsoft εισάγει αθόρυβα δυνητικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι στα Windows 11, η τεχνολογική κοινότητα περιμένει με ανυπομονησία τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την αναβάθμιση AI τύπου DLSS και τη βελτιωμένη διαχείριση χρωμάτων. Εάν υλοποιηθούν με επιτυχία, αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν σημαντικές εξελίξεις στην οπτική των παιχνιδιών και τη συνολική ποιότητα της οθόνης στην πλατφόρμα των Windows. Οι gamers και οι λάτρεις των PC παρακολουθούν στενά τις μελλοντικές ενημερώσεις της Microsoft για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις πολλά υποσχόμενες εξελίξεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: NeoWin
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.