Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft θα αποκαλύψει τα Windows 11 Native Resolution Upscaler στο συνέδριο GDC

    Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν διαρρεύσει οι εργασίες της Microsoft για έναν εγγενή upscaler για τα Windows 11, αν και η επίσημη ανακοίνωση δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Τώρα, φαίνεται ότι η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο εγγενές upscaler των Windows 11 στο Game Developers Conference (GDC) στο Σαν Φρανσίσκο τον επόμενο μήνα.

     

    Το επίσημο πρόγραμμα της ιστοσελίδας του GDC αποκαλύπτει την παρουσία του "DirectSR", μιας τεχνολογίας υπέρ-ανάλυσης που έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές και παιχνίδια των Windows 11. Το χαρακτηριστικό αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας "DirectX Start of the Union" που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου 2024. Η σύνοδος υπόσχεται γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες ενημερώσεις, επιδείξεις και βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη παιχνιδιών, με τη συμμετοχή βασικών συνεργατών από την AMD και την NVIDIA. Η Microsoft θα παράσχει επίσης μια προεπισκόπηση του DirectSR, με στόχο την απλοποίηση της εφαρμογής της υποστήριξης υπερανάλυσης σε διάφορες συσκευές Windows. Η συνεδρία θα ολοκληρωθεί με μια κατάδυση στις τελευταίες ενημερώσεις εργαλείων για το PIX.

     

    Ενώ οι παίκτες μπορούν επί του παρόντος να επωφεληθούν από τα συστήματα αναβάθμισης ανάλυσης που παρέχονται από τις Nvidia, AMD και Intel, η είσοδος της Microsoft στον χώρο αναμένεται με ανυπομονησία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες υπάρχουσες λύσεις, ειδικά της Nvidia, απαιτούν υλικό αιχμής, ενώ οι επιλογές από την AMD και την Intel είναι συμβατές με παλαιότερο υλικό, ακόμη και από διαφορετικούς κατασκευαστές. Η προσέγγιση που θα υιοθετήσει η Microsoft μένει να φανεί.

     

    Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια σημαντική ενημερωμένη έκδοση λειτουργιών για τα Windows 11 στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, η οποία αναμένεται να είναι γεμάτη με διάφορα χαρακτηριστικά AI, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένου του DirectSR. Ενώ εκκρεμεί η επίσημη επιβεβαίωση σχετικά με τις απαιτήσεις υλικού, οι αναφορές υποδηλώνουν ότι ορισμένες δυνατότητες ενδέχεται να απαιτούν ειδικό υλικό με μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας. Έχουν ήδη εμφανιστεί ενδείξεις σε αρχεία συστήματος, όπως η βιβλιοθήκη NPUDetect.dll που βρίσκεται σε αρχεία Microsoft Paint, υποδηλώνοντας πιθανές εξαρτήσεις υλικού. Καθώς τα Windows 11 συνεχίζουν να εξελίσσονται, η αποκάλυψη της εγγενούς ανάλυσης upscaler θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην ενίσχυση των γραφικών δυνατοτήτων της πλατφόρμας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.