Jump to content

Nicolaos Mark

Members
  • Posts

    4
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
  • Ενδιαφέροντα
    Νταβατζής

Nicolaos Mark's Achievements

  1. Nicolaos Mark

    Cyberpunk 2077: An Open World Sci-Fi Epic

    Πω, ρε παίδες. Φτάσαμε αισίως στην έκδοση 2.10 κι εγώ έχω κολλήσει ακόμη στην εκπαίδευση (training). Πρέπει κάποια στιγμή να το αρχίσω το παιχνίδι. Πρέπει να είναι καλή στιγμή τώρα, ε; Θαρρώ πως διορθώθηκαν αρκετά bugs. Τουλάχιστον να μην έχει σοβαρά προβλήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να σταματήσουν την πρόοδο του παιχνιδιού. Διάλεξα να ξεκινήσω ως Corpo. Λέτε να το αρχίσω καλύτερα ως Street Kid ή Νomad για κάποιο συγκεκριμένο λόγο καθώς είναι η πρώτη μου φορά;
  2. Εννοείς το "Switch"; Επίσης πρόσεξα πως κάποιοι παραπονιούνται για τους σκληρούς δίσκους. Γιατί ακόμη τους χρησιμοποιείται; Μια από τις καλύτερες αναβαθμίσεις του υπολογιστή. Ερωτεύτηκα τους SSD από την πρώτη στιγμή. Ο πρώτος μου, Samsung 830, μετα 840/850/860 και μετά μόνο NVME Samsung 970 EVO Plus, 980PRO, 990PRO. Ο μόνος που με «πρόδωσε», ο 980PRO με το προβληματικό Firmware το οποίο δεν πρόλαβα να το αναβαθμίζω πριν ο δίσκος πάει kaput. Τώρα χρησιμοποιώ τον 990PRO ως κύριο δίσκο και πήρα 2 Western Digital με τους οποίους έμεινα ευχαριστημένος. Για παιχνίδια ο SN850X και για απλή αποθήκευση ταινιών/σειρών, ο DRAM-less SN770 ο οποίος κατόπιν έμαθα πως βγήκε από τους καλύτερους DRAM-less. Ωστόσο, δεν θα συνιστούσα DRAM-less παρά μόνο για απλή αποθήκευση. Αν και πλέον και αυτοί γίνονται καλοί, αν δεν αντιγράφεις συνεχώς μεγάλα αρχεία.
  3. Ωραία τα λέτε ρε παίδες. Βέβαια, σαν επιστημονική φαντασία μου ακούγονται αλλά εν πάση περιπτώσει. Έχει ένα χρόνο μόνο που πήγα από την αχρεία aDSL 24άρα που με το ζόρι μου έδινε 13-14Μbps σε 50άρα. Το καλό με την 50άρα, μου δίνει καρφί 55Mbps (6,1MB/s). Παραείμαι ευχαριστημένος με τα ίδια λεφτά. Αυτοί που έχουν 100άρα ή και 200άρα, σας δίνει και εσάς καρφί 100/200 ή και λίγο παραπάνω; Αυτές κάτω του 1Gbps δεν είναι εξολοκλήρου οπτικές, ε; Ιδέα μου είναι πως είναι οπτική μόνο από το ΚΑΦΑΟ έως το σπίτι ή κάτι παρόμοιο. Υποτίθεται ότι σκάβουν και Θεσσαλονίκη. Τώρα γιατί σκάβουν, θα σας γελάσω. Ωστόσο, οι περισσότερες μητρικές πλέον υποστηρίζουν 2,5Gbps. Ποιος πάροχος θα μου δώσει τόση ταχύτητα, όμως; Κανείς, να υποθέσω. Επίσης με τις μητρικές, ένας συγκεκριμένος 2,5Gbps της Intel είχε σοβαρό πρόβλημα με χάσιμο πακέτων κλπ. Σίγουρα οι νέες έχουν διαφορετικό ελεγκτή/controller ή πως το λένε. Με την ταπεινή 50άρα μου, την έχω θέσει "Speed & Duplex" στα "100Mbps Half-Duplex" και είμαι τζετ. Κάτι τελευταίο. Δεν έχω ιδέα τι εννοείτε όταν λέτε "switch". Επίσης, καλώδιο Cat6. Το καλώδιο Cat6 είναι παρόμοιο με το Ethernet που έχω και το τραβάω από το ρούτερ στον υπολογιστή αλλά μιλάμε για πολύ καλύτερη ποιότητα; Εχώ το ίδιο 20 μέτρα από τότε που είχα 512 kbps σύνδεση και ακόμη δουλεύει μια χαρά.
  4. Από τον πρώτο μου Intel 486 DXII @80Mhz, ουδέποτε μεταπήδησα σε AMD. Αμέτρητους επεξεργαστές Intel συν τω χρόνω. Πρώτη φορά πήγα σε AMD «σχετικά» πρόσφατα, σε έναν 5600Χ με Χ570. Περιττό να πω πόσο ευχαριστημένος έμεινα. Τόσο που σκέφτηκα να επενδύσω σε X670E διότι προσφέρει αμέτρητα slots, Gen5/4 SSDs, DDR5 και προφανώς, ακόμη καλύτερο 7xxx επεξεργαστή. Ο λόγος που δεν το έκανα, ο 5600Χ έχει ακόμη ζουμί. Ιδίως το χαρακτηριστικό Curve Optimizer, δίχως να χάσω ούτε σταγόνα ισχύ, τα ρολόγια από 1.375V, ποτέ δεν τα έχω ξανά δει πάνω από 1.212V.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.