Jump to content

dragontech

Premium Members
  • Posts

    396
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by dragontech

  1. Γενικα τα platinum/titanium/iridium κλπ δεν αξιζουν τα λεφτα τους. Τα gold ειναι η ιδανικοτερη επιλογη, αλλιως και τα bronze που ειναι εξισου καλα... Ενα 2-3% αποδοση ειναι πολυ μικρο για να κανει την διαφορα, το θεμα ειναι παντα καθαρα ψυχολογικο και το κατα ποσο εχει επηρεαστει ο καταναλωτης απο το μαρκετιν.

     

    Απο CWT εχω καει, και οσο μπορω, οταν ειναι ακομα και για αλλους, προσπαθω να τους αποτρεπω απο την αγορα τους.

    • Like 2
  2. πριν 4 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Χάριν συζήτησης: Μου έχει τύχει να σβήσω υπολογιστή με παρατεταμένο πάτημα του power π.χ. όταν έχει κολλήσει το σύμπαν. Δεν μου έχει κάνει ποτέ reset το bios. Reset bios γίνεται όταν για κάποιον λόγο δεν μπορεί να εκκινήσει ο υπολογιστής και όταν τα καταφέρει σου πετάει μήνυμα "reset to bios defaults".

     

    Τέσπα ας το διευκρινίσει ο topic starter.

    Εχουν περασει μητρικες απο τα χερια μου που οταν πεισματικα αρνουνταν να εκκινησουν(εννοωντας να βγαλουν σημα στην οθονη...) τοτε με παρατεταμενο πατημα του power επανερχονταν τα default settings(στο BIOS)...

    Οπως προανεφερα δεν το εχουν ολες οι μητρικες!

    • Like 1
  3. πριν 10 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Σβήνει όταν πατάει παρατεταμένα το power, δεν ξεκινάει. Έτσι γράφει τουλάχιστον.

    Οταν παταει παρατεταμενα το power λογικα κανει reset στο BIOS και απενεργοποιει τον υπολογιστη παραλληλα και μετα αφου ξαναπατησει το power εκκινει κανονικα λογω των default settings. Οντως λογω λακωνισμου θα επρεπε να το διατυπωσω πιο αναλυτικα για να ειμαι κατανοητος σε ολους ?

  4. Πιθανο να ειναι και η μητρικη.....

    Οταν ειναι ανοιχτο δοκιμασες να του κανεις ενα combined load test? Εαν ειναι σταθερο τοτε αποκλειουμε το τροφοδοτικο προς το παρον..

     

    Εαν ηταν η οθονη δεν θα χρειαζοταν να κανει παντα την ιδια διαδικασια, αφου ενεργοποιουσε τον υπολογιστη μετα απο λιγο θα "ζεσταινοταν" η οθονη και θα εβγαζε σημα.. Απο την στιγμη ομως που ξεκιναει μονο οταν παταει παρατεταμενα το power τοτε λογικα(το εχουν αρκετες μητρικες) κανει reset στις ρυθμισεις του ΒΙΟS ωστε να εκκινησει...

    Μητρικη+ μνημες "βρωμαει" στην υποθεση....

    • Like 2
  5. πριν 33 λεπτά, το μέλος apostolis22 έγραψε:

    Off topic: Πρώτη φορά ακούω την ύπαρξη του vivaldi και brave. Πως και τους χρησιμοποιείς?

    Τον vivaldi αξιζει να τον δοκιμασεις και να τον εχεις ακομη και ως κυριως browser στο συστημα σου! 

    Προερχεται απο τον συν-ιδρυτη και πρωην CEO του οπερα, ο οποιος με την αποχωρηση του πηρε καποιους προγραμματιστες μαζι του. Στον vivaldi εχουν ενσωματωθει οι περισσοτερες απο τις λειτουργιες τις οποιες αφαιρεσαν οταν επαψαν να υποστηριζουν τον opera classic με την φοβερη(καποτε..) presto engine. Επισης ειναι κατα πολυ ταχυτερος του οπερα και αυτο μπορει να διαπιστωθει ευκολα αν εγκατασταθει σε ενα αργο συστημα.

     

    O brave εχει δημιουργηθει απο πρωην εργαζομενους της firefox και ενσωματωνει αρκετα χρησιμα και παραμετροποιησιμα χαρακτηριστικα ασφαλειας, δικια του και ταχυτατη ad block engine(απο τον πρωην ceo του firefox), δυνατοτητα ανοιγματος ασφαλους ιδιωτικης καρτελας μεσω tor(το εχουν ενσωματωσει) και βελτιωσεις στην ταχυτητα του loading.

     

    Τελος, να προσθεσω πως και οι δυο browsers ειναι βασισμενοι στην Blink engine(chrome) , αλλα ειναι κατα πολυ ταχυτεροι και καλυτεροι του chrome...

    • Like 2
  6. Ακυρο το προηγουμενο μου ποστ!

    Σε καποιους browsers διαγραφει την cache αλλα δεν εμφανιζει σε κανεναν μηνυμα, η τελοσπαντων καποια ενδειξη οτι εκτελεστηκε η εντολη.

    Πιο συγκεκριμενα, η εντολη στον IE και στον firefox δεν λειτουργησε καθολου και εχει παραμεινει ολοκληρο το ιστορικο. Στον οπερα διαγραφηκαν κανονικα ολα(ακομη και αυτα μετα τις 12.01 το βραδυ). Στον vivaldi και στον brave παρεμειναν μονο τα σημερινα(απο τις 12:01 το βραδυ και μετα).

    • Like 1
  7. Πρεπει να ενεργοποιηθει το legacy support και το secure boot να γινει disabled.
    Στην επομενη εκκινηση πατωντας το f9 θα σε αφησει να επιλεξεις το μεσο.

     

    Επισης, βλεπω πως το bios σου ισως εχει την δυνατοτητα να εκκινησει χωρις αυτα που προανεφερα αν εκει που λεει uefi boot order επιλεξεις το μεσο εκκινησης.

    • Like 1
  8. πριν 5 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

    Πάντως το "για αρχή" , για κάποιον που σου λέει ότι 

    και μετά να πετάξει οτιδήποτε άλλο, δεν λέει, ειδικά αν είναι intel. 

    Θα πετάξει κάτι καλύτερο του χρόνου στην AMD με τα ίδια χρήματα και όχι τα 3πλάσια. 

    Δεν διευκρινίζει όμως για το πόσο σχεδιάζει να το κρατήσει, οπότε δεν μπορούμε με εικασίες να ξέρουμε τις τότε διαθέσιμες επιλογές του και το πόσο θα έχουν πέσει οι τιμές των μεταχειρισμένων.

    Ευτυχώς αυτή τη περίοδο ότι και να διαλέξει χαμένος δεν πρόκειται να βγει.

     

  9. πριν 5 ώρες, το μέλος nikonick έγραψε:

    δεν είναι και το καλύτερο τροφοδοτικό αλλα στα τόσα χρονια που το έχω (6) πάει μια μια χαρά με παρα πολλές ώρες λειτουργίας

     

    αυτά που λες τα γνωρίζω οποτε σίγουρα δεν τραβάει κάτι περισσότερο από 50 watts για κάρτα γραφικών

     

    οι quadro που ανέφερα έχουνε κατανάλωση γύρο στα 150 watts

    οποτε μια μικρή k2000 quadro (45 watts) είναι μια χαρά

     

     

    Πάνω του είχα την radeon hd 3870 overclocked(με αντάπτορα μόλεξ σε 6πιν) με τον  athlon ii x3 επίσης overclocked, μαζί με δύο σκληρούς και 2 dvd.

    Σε combined load test με το fpu test του aida και το furmark να τρέχουν μαζί, ενώ παράλληλα να μεταφέρω δεδομένα ανάμεσα στους δύο δίσκους ήταν απολύτως σταθερό!

    5 χρόνια μετά και ακόμα δουλεύει όπως την πρώτη μέρα!

    Πρόσφατα μάλιστα που το άνοιξα για καθάρισμα , έλεγξα και τους πυκνωτές και με εντυπωσίασε που ήταν ΟΚ, παρότι είναι επίφοβοι λόγω της χαμηλής τους ποιότητας.

  10. On 23/7/2019 at 6:24 ΜΜ, το μέλος nikonick έγραψε:

    χαιρετώ όλους,

     

    μήπως γνωρίζει κανένας πιο είναι το efficiency τοu xilence redwing  rev.3 350 watts

     

    δεν μπόρεσα πουθενά να βρω το efficiency

     

    το έχω για τον celeron g530 αλλα δεν ξέρω ένα μπορεί να τραβήξει καμια quadro κάρτα fx 3700 / 4500

     

     

    Έχω το ίδιο σε ένα παλιό σύστημα και ότι του είχα βάλει με έως και 300 βατς(από τον τοίχο) δεν "μάσησε" ποτέ.

    Όταν έψαχνα να βρω review του είχα βρει ένα στα ισπανικά ή στα κινέζικα(πάει καιρός...) με μετάφραση φυσικά, όπου είχαν βρει 80% απόδοση με 50% φορτίο.

    Επίσης στο σάιτ έδινε μέγιστο 82% αλλά δεν μπορώ να βρω στοιχεία του πλέον γιατί το έχουν "κατεβάσει".

  11. πριν 10 ώρες, το μέλος BASSstarlet έγραψε:

    Η συχνότητα όμως, δεν πρέπει να είναι ίδια;

    Το BIOS θα τις χρονίσει αυτομάτως στην χαμηλότερη συχνότητα(στην δικιά σου περίπτωση στα 1333 αλλά ίσως και στα 1066). 

    Όπως είχα αναφέρει πιο πάνω:
     

    On 8/2/2019 at 9:20 ΜΜ, το μέλος dragontech έγραψε:

    Μονο σε πολυ σπανιες περιπτωσεις οταν η μια απο τις δυο ζηταει παραπανω βολτς, αλλα αυτο δεν αποτελει προβλημα. Το bios αυτοματως αναλαμβανει να προσαρμοσει τις συχνοτητες και τα βολτς στο χαμηλοτερο επιπεδο.

    Αν έχεις εμπειρία απο χρήση BIOS μπορείς να τις ρυθμίσεις εσύ στην επιθυμητή ταχύτητα. Θα σου πρότεινα όχι πάνω απο την στοκ συχνότητα για λόγους σταθερότητας, εκεί θέλει  εμπειρία και να ξέρεις τι κάνεις, διότι η επιλογή υψηλότερης συχνότητας απαιτεί χρόνο και πολλές δοκιμές για την εύρεση των ιδανικών timings και volts ..

    • Like 2
  12. πριν 1 λεπτό, το μέλος gdp77 έγραψε:

    OK! noob here ?

     

    Kαι εγω την πατησα στην αρχη με το 113Ε. Αλλα μετα ψαχνοντας το λιγο παραπανω το ανακαλυψα. Εκτος της ελλειψης μετρησης των αμπερ, να προσθεσω πως δεν μετραει ουτε την θερμοκρασια. Το μονο παραπανω ειναι η ευρεση της φασης.

    • Like 1
  13. Μόλις τώρα, το μέλος gdp77 έγραψε:

    https://www.aliexpress.com/item/32900257549.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.53894c4dYm56nC

     

    To 113D πήρα εγώ. Βλέπω ότι υπάρχει τώρα και το 113Ε που φαίνεται καλύτερο για 1-2 ευρώ παραπάνω.

    Το 113Ε δεν ειναι καλυτερο, ειναι πιο αυτοματοποιημενο χωρις να εχει δυνατοτητα μετρησης των αμπερ. Το καλυτερο ολων ειναι το 113D :)

    • Like 2
  14. πριν 13 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Στο πακέτο περιλαμβάνονται και 2 fuses φαντάζομαι προς αντικατάσταση των υπαρχόντων αν καούν. Έχεις καταλάβει πως διάολο ανοίγει για να τις αντικαταστήσω αν χρειαστεί? Η μόνη βιδα που βλέπω είναι αυτή για να αλλάξω μπαταρίες. Πρέπει να αφαιρεθεί το λαστιχένιο κέλυφος? Δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να το αφαιρέσω χωρίς να το σκίσω....

    Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
     

    Ναι, τις ειχε και μενα κανονικα μεσα στο πακετο.
    Πρεπει να βγαλεις το λαστιχενιο περιβλημα. Για να το βγαλεις πρεπει να το τραβηξεις απο την εμπρος μερια. Μην σε τρομαζει που ειναι πολυ σφιχτα "δεμενο" με το σωμα, με το που το ανοιξεις απο την μια μερια μετα βγαινει πολυ ευκολα χωρις να γινει ζημια.

    @paxman

    Ειναι το RICHMETERS RM113D.

     

    • Like 1
    • Agree 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.