Jump to content

ksexasmenos

Members
  • Posts

    48
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by ksexasmenos

  1. ksexasmenos

    DSLR για αρχάριο

    Καλησπέρα...για να μην ανοίγω καινούριο θέμα είπα να ρωτήσω εδώ. Σκέφτομαι να μπω στον χώρο του dslr και ψάχνομαι για κάποια entry level. Στην αρχή σκεφτόμουν κάτι εως 300€ αλλά βλέπω δεν υπάρχει κάτι. Οπότε λέω να ανέβω ένα 50€...άντε 100€ αν αξίζει τόσο πολύ. Η χρήση θα είναι φωτογραφίες από μαζώξεις, πρόσωπα πιο πολύ και αργότερα θα ήθελα να αγοράσω ένα φακό για τοπία. Είμαι πρόθυμος να μάθω και θεωρητικά πράγματα, οπότε δεν έχω θέμα να είναι όλα χειροκινητα. Βίντεο δεν με ενδιαφέρει γιατί έχω βιντεοκαμερα. Περιμένω τις προτάσεις σας.
  2. ksexasmenos

    Αγορές και paypal

    To απόγευμα κατάφερα και πραγματοποίησα αγορά μέσω paypal και χρεωστική κάρτα της Πειραιώς. Δοκίμασα πριν λίγο και έφαγα άκυρο....άντε να δούμε πότε θα ξανασταθώ τυχερός.
  3. ksexasmenos

    Το pc δεν βλεπει τους σκληρους

    Αν δεν βλέπεις τους σκληρούς ούτε στο bios είναι ανησυχητικό. Δοκίμασε με άλλο καλώδιο και sata και power να δεις αν τους αναγνωρίζει. Μπορεί να πέθανε ο sata controller. Βάλε τους δίσκους σε άλλον υπολογιστή να δεις αν αναγνωρίζονται.
  4. Θα με ενδιέφερε να δοκιμάσω την έκδοση για android. Επίσης ήθελα να ρωτήσω. Θα φτιάξετε έκδοση για linux? Συγκεκριμένα έχω ubuntu.
  5. Photorec μακράν το καλύτερο.
  6. Για τα ports θα ήθελα να είναι 4 αλλά δεν παίζουν λεφτά προς το παρόν. Το ποσό που διαθέτω είναι μαξιμουμ 40ευρώ. Οι σκληροί που κάθονται προς το παρόν είναι 2 οπότε μια κάρτα με 2 θύρες μου είναι αρκετή προς το παρόν και αργότερα αν χρειαστεί παίρνω ακόμη μια.
  7. Όλοι οι δίσκοι που έχω είναι sata 2 εκτός από έναν που είναι sata3. Οπότε θα κινηθώ προς PCI express μεριά. Υπάρχει κανένα site που μπορώ να τσεκάρω αν η κάρτα που θα πάρω θα παίζει σε ubuntu? Πώς το ψάχνω αυτό?
  8. Τι διαφορά θα έχω μεταξυ PCI και PCI express?
  9. Γνωρίζει κανείς αν είναι αξιόπιστα όμως? Δεν θέλω να το ανοίξω μια μέρα και να βρω τπτ άδειους σκληρούς. Επίσης το πιο σημαντικό που δεν ανέφερα. Σε ubuntu θα λειτουργεί η συσκευή?
  10. ksexasmenos

    Μητρική AMD AM2

    Καλό θα ήταν να μας πεις το ακριβές μοντέλο του επεξεργαστή γιατί μπορεί να μπαίνει και σε am2+ μητρική.
  11. Εάν σύνδεσε τον δίσκο για να κάνει εγγραφές σε αυτόν τότε μπορεί να ζήτησε να φορμαριστεί ο δίσκος. Πες μας και το μοντέλο της τηλεόρασης. Ο εξωτερικός δεν αναγνωρίζεται στον υπολογιστή? Αν αναγνωρίζεται με τι filesystem τον δείχνει και τι λέει στις ιδιότητες δίσκου?
  12. ksexasmenos

    Πρόβλημα με samsung HD

    Οι τιμές 1,5,7 πρέπει να είναι 0. Οι τιμές που έχεις δεν είναι ανησυχητικές για το μέγεθος του δίσκου αλλά παρατήρησε αν είναι σταθερές η σιγά σιγά ανεβαίνουν. Ανησυχητικό είναι η τιμή 10 που έχει και το κίτρινο θαυμαστικό μιας και υποδηλώνει πρόβλημα στο μηχανικό υποσύστημα του δίσκου. Αν αρχίσουν να ανεβαίνουν πάρε backup και νέο δίσκο. Εάν γνωρίζεις αγγλικά διάβασε εδώ για τις τιμές και τι παίζει με αυτές. S.M.A.R.T. - Wikipedia, the free encyclopedia
  13. ksexasmenos

    HDMI to VGA

    Η κάρτα γραφικών μου βγάζει το τέταρτο βύσμα. Βέβαια έχει και ένα VGA όπου έκανα την δουλειά αλλά από την άλλη δεν βγαίνει αναλογικό από όσο είχα ψάξει. Αυτές είναι και οι έξοδοι από την κάρτα.
  14. ksexasmenos

    Πλακέτες σκληρών δίσκων

    Μιας και έχω ακούσει πολλές φορές για καμένη πλακέτα το οποίο στην πραγματικότητα δεν ίσχυε σιγούρεψε το πρώτα. Δεν λέω ότι ο τεχνικός δεν έκανε σωστή διάγνωση αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις κοίτα αν το BIOS βλέπει τον δίσκο σου και δοκίμασε το και σε άλλη θύρα αν μπορείς.
  15. ksexasmenos

    HDMI to VGA

    Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές μάρκες μετατροπέα dvi to vga και δεν δούλεψε ούτε ένας. Έχω την εντύπωση πως δεν είναι εφικτό να γίνει μετατροπή από ψηφιακό σε αναλογικό. Σε αυτό τουλάχιστον είχα καταλήξει όταν ψαχνόμουν, το dvi είναι digital only και δεν μπορεί να περάσει αναλογικό.
  16. Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω μια κάρτα pci γιατί έχω ξεμείνει από διαθέσιμες θύρες sata στην μητρική. Δύο απορίες που έχω, θα υστερήσω πολύ σε ταχύτητα μέσω τις pci? Δεύτερον είναι αξιόπιστος τρόπος σύνδεσης? Το να ξεκινήσω κάποια μέρα το σύστημα και δω τους σκληρούς να μην αναγνωρίζονται δεν θέλω ούτε να το φαντάζομαι. Επίσης η κάρτα μπορεί να μπει στην pci express X16 ή εκεί μόνο κάρτες γραφικών μπαίνουν? Η μητρική μου είναι αυτήν εδώ http://www.asus.com/Motherboards/M2R32MVP/specifications/ και αναφέρει Expansion Slots 2 x PCIe x16 slot with CrossFire support at full x16, x16 mode 2 x PCIe x1 2 x PCI
  17. ksexasmenos

    Πρόβλημα με samsung HD

    Το download γινόταν στον samsung δίσκο? Επίσης σε αυτόν έχεις το λειτουργικό? Δώσε επίσης μια φώτο από το την καρτέλα smart για τον samsung δίσκο.
  18. ksexasmenos

    Ποια ειναι καλυτερη

    Για πάστα προτείνω την NOCTUA NT-H1.
  19. ksexasmenos

    Θα χωρέσει η ψύχτρα?

    Για το κουτί σου αναφέρει Maximum Compatibility CPU cooler height: 163mm / 6.4 inch Η πρώτη ψύκτρα έχει διαστάσεις 90 x 79 x 136 mm οπότε χωράει. Η δεύτερη έχει 120 x 80 x 159 mm οπότε είσαι οριακά αλλά χωράει. Έτσι πως βλέπω το εσωτερικό του υπολογιστή σου κοίτα μήπως θα βρίσκει στο heatsink της μητρικής. Μέτρα με έναν χάρακα να δεις άμα χωράνε.
  20. ksexasmenos

    Δημιουργία αθόρυβου κουτιού

    Αυτό με τα φίλτρα στο Νο4 δεν το κατάλαβα.Μπορείς να το εξηγήσεις καλύτερα?
  21. ksexasmenos

    Δημιουργία αθόρυβου κουτιού

    Τους δίσκους θέλω να τους βάλω πάνω από το τροφοδοτικό εκεί που έχεις το κόκκινο βέλος. Δεν θα βάλω όλο το cage θα κρέμονται ένας ένας από την οροφή ώστε να μην ακουμπάνε πουθενά. Σκέφτηκα και εγώ να κλείσω το κενό εκεί που είναι το πράσινο βέλος. Απλά ξέχασα να το αναφέρω. Το τροφοδοτικό έχει ένα ανεμιστήρα και βγάζει αέρα.Τώρα τον έχω να βγάζει προς τα πάνω για να μην το στέλνει στην μητρική.
  22. ksexasmenos

    Δημιουργία αθόρυβου κουτιού

    Κάτι που μου πέρασε από το μυαλό σήμερα το απόγευμα καθώς κοιτούσα πατέντες για τοποθέτηση δίσκων έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστον το βουητό τους και η πιθανότητα συντονισμού με το υπόλοιπο κουτί. Μου άρεσε αυτήν εδώ η τοποθέτηση Hard Drive Silencing: Sandwiches & Suspensions | silentpcreview.com Σκέφτηκα μιας και έχω μεγάλο κουτί να κρεμάσω τους δίσκους από το πάνω μέρος του κουτιού τον έναν πίσω από τον άλλον. Μπροστά στις 5.25" υποδοχές να βάλω έναν 14αρη ανεμιστήρα να φυσάει και πίσω έναν 12άρη η πάλι 14αρη να βγάζει τον αέρα. Η ερώτησή μου είναι θα ψύχονται αποτελεσματικά αν είναι ο ένας πίσω από τον άλλον? Το μέρος που λέω είναι πάνω από το τροφοδοτικό.
  23. ksexasmenos

    Δημιουργία αθόρυβου κουτιού

    Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και για τις παρατηρήσεις σας. Χθες πραγματοποίησα ένα γενικό καθαρισμό του υπολογιστή. Ξηλώθηκαν και καθαρίστηκαν τα πάντα, μπήκε καινούρια πάστα στον επεξεργαστή και περάστηκε ο νέος ανεμιστήρας. Επίσης σκέφτηκα να συνδέσω τους σκληρούς από την άλλη μεριά ώστε να γλιτώσω καλώδια πάνω από την μητρική. Και ενώ το αποτέλεσμα ήταν αρκετά πιο αισθητικό, σήμερα το πρωί διαπίστωσα πως δεν θα χωράει ο ανεμιστήρας να βιδωθεί. Τελικά θα αναγκαστώ να τους συνδέσω όπως ήταν και παλιά. Μάζεψα τα καλώδια όσο μπορούσα με tire ups και το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό: Κάτι ακόμα που άλλαξα ήταν η θέση του τροφοδοτικού, για την ακρίβεια το έβαλα ανάποδα για να μην φυσάει τον ζεστό αέρα του τροφοδοτικού πάνω στην μητρική. Έχω την εντύπωση όμως πως εισάγει αέρα. Είναι οκ αυτό? Πλέον οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι: CPU 28 βαθμούς από 54 Motherboard 37 βαθμούς από 46 Core0 32 βαθμούς από 62 Core1 22 βαθμούς από 58 Από βδομάδα θα έρθει ο ανεμιστήρας δίσκων καθώς και ένας πιο ήσυχος για πίσω εξαγωγή και θα τους ρυθμίσω στις στροφές που θα μου είναι οκ στα αυτιά αλλά και παράλληλα θα δροσίζουν τον υπολογιστή.
  24. ksexasmenos

    Δημιουργία αθόρυβου κουτιού

    Το κουτί δεν παίρνει μπροστά ανεμιστήρες. Ο μόνος τρόπος να γίνει ψύξη των δίσκων είναι να μπουν 92mm ανεμιστήρες στο δεξί πλαϊνό που έχει χώρο για 3. Το θέμα είναι πως σήμερα το πρωί καθάρισα από σκόνη τον υπολογιστή, αραίωσα την τοποθέτηση των δίσκων, έβαλα σε λειτουργία τον πίσω κάτω 12άρη ανεμιστήρα και μπορώ να πω πως είδα μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα CPU: 32 από 54 Core0: 38 από 62 Core1: 28 από 58 Motherboard: 40 από 46 HHD1: 40 από 50 HHD2: 42 από 50 HHD3: 36 από 44 HHD4: 32 από 37 HHD5: 34 από 37 Ορίστε μερικές φωτογραφίες από το πώς ήταν το κουτί μου. Και εδώ έχει τον χώρο για τους ανεμιστήρες για τους δίσκους. Έχω παραγγείλει τον ανεμιστήρα Noctua NF-F12 για την ψύκτρα καθώς και μια πάστα της Noctua. Μόλις έρθουν και τα τοποθετήσω θα ενημερώσω για τις αλλαγές. Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο όσο αφορά για αθόρυβη ψύξη?
  25. Την καλησπέρα μου σε όλους και όλες. Μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι και η θερμοκρασία θα πάρει την ανηφόρα λέω φέτος μετά από πολλά χρόνια να στήσω το κουτί και να έχει φυσιολογικές θερμοκρασίες αλλά να γίνει και πιο ήσυχο. Δεν θέλω να πάω σε υδρόψυξη μιας και το φοβάμαι λίγο το θέμα με τα υγρά αλλά δεν παίζει και οικονομικό μπάτζετ για προς τα εκεί. Οπότε πάμε σε αυστηρά αερόψυξη και προτιμώ να κοιτάξω κάτι value for money χωρίς αυτό να σημαίνει πως άμα αξίζει κάτι δεν θα δώσω παραπάνω. Λίγες πληροφορίες για το σύστημα μου: Κουτί: https://www.google.gr/search?source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=enODU7nPNqb40gWXm4GgCQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1760&bih=874&q=ChieftecFull%20ATX%20BA-01 Επεξεργαστής : AMD Athlon 64 X2 6000+ Ψύκτρα επεξεργαστή: Thermalright 120 https://www.google.gr/search?source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=enODU7nPNqb40gWXm4GgCQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1760&bih=874&q=ChieftecFull%20ATX%20BA-01#q=thermalright+120&spell=1&tbm=isch Μητρική: Asus M2R32-MVP Με βάση το κουτί και την ψύκτρα που έχω πού και ποιους ανεμιστήρες να βάλω? Δεν με απασχολεί αν είναι οι πιο άσχημοι ανεμιστήρες που υπάρχουν, θέλω απλά να κρυώνουν επαρκώς το σύστημα μου και να είναι όσο γίνεται πιο αθόρυβοι. Αυτήν την στιγμή με ανοιχτά τα πλαινά οι θερμοκρασίες είναι οι εξής: Core0 Temp:62 Core1 Temp:58 CPU Temp:54 Motherboard Temp: 46 Οι σκληροί δίσκοι είναι 2 στους 50 βαθμούς, 2 στους 37 βαθμούς και ένας στους 44 βαθμους. Οτιδήποτε άλλο θέλετε ρωτήστε με. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.