Jump to content

vtheofilis

Premium Members
 • Posts

  162
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vtheofilis

 1. Ο "νόμος του Moore" υπάρχει από το 1965. Αναμενόμενο ήταν κάποτε να ξεπεραστεί. Και για την ακρίβεια, δεν αποτελεί νόμο, αλλά διαπίστωση που έκανε ο Moore σε κάποια εργασία που δημοσίευσε τότε. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να δείνουμε και έμφαση στην ανάπτυξη αποδοτικού κώδικα. Παρ' ότι η επεξεργαστική ισχύς είναι διαθέσιμη με όλο και μικρότερο κόστος, έχουν ανεβεί και οι ελάχιστες απαιτήσεις των προγραμμάτων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώνουμε τον ίδιο χρόνο που αφιερώνει η demoscene για να κάνει πιο αποδοτικό τον κώδικα της, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε και το ότι δεν φυτρώνουν οι CPU στα δέντρα.
 2. Αφενός όπως προαναφέρθηκε, δεν χρειάζεται καινούριο PC για τις πιο απλές δουλειές, αφετέρου έχει δυναμώσει το DIY, οπότε αυτομάτως οι έρευνες χάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς.
 3. Πρώτα απ' όλα, για internet, ταινίες και εργασίες γραφείου, ένας Core 2 Duo επαρκεί. Το DiY καλά κρατεί, και δεν το κοιτάει καμιά εταιρεία δημοσκοπήσεων. Και όπως είπε και ο προλαλήσας, τι να αναβαθμίσεις; Αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι σχεδόν ανούσιο.
 4. Το κουτί, σε σχέση με το Raven RVZ-01 της ίδιας εταιρίας είναι πολύ πιο φτηνό, καθώς το Raven κοστίζει γύρω στα 100€, αν και έχει μέσα 2 ανεμιστήρες, και νομίζω περιλαμβάνει φίλτρα. Τα καλώδια του PSU, το οποίο μάλιστα έχει φτιαχτεί για τα συγκεκριμένα κουτιά (για αυτό και δεν έχει διακόπτη) είναι μέγιστο fail κατ' εμέ.
 5. Πρώτα από όλα, ευχαριστώ για το αναλυτικότατο, όπως πάντα, review. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνονται τα φίλτρα για τις κακές επιδόσεις σε θερμοκρασίες και θόρυβο; Ή μήπως το κουτί απευθύνεται εν τέλει σε όσους θέλουν να στήσουν υγρόψυξη, λόγου του πλήθους των ευκολιών που παρέχει για αυτό τον σκοπό; Να ελπίζουμε και για review του Enthoo Primo;
 6. CD Burner XP και από εμένα. Υπάρχει και μια δωρεάν εκδοχή του Nero, αλλά είναι registerware. Στάλθηκε από το GT-S5360 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
 7. Γιατί δεν πας σε κάποιον μηχανολόγο που ασχολείται με ΑΠΕ για να σε βοηθήσει;
 8. Δηλαδή, αν για κάποιο λόγω έχω μια άδεια XP SP1, δεν θα μπορώ να κατεβάσω υπάρχοντα updates σε ένα χρόνο;
 9. Θέλω το συγκεκριμένο κουτί, γιατί θέλω να αλλάξω το υπάρχον με κάτι καλύτερο:jump1:
 10. Στο άρθρο αναφέρεται και ότι η CoolIT έφαγε μήνυση. Βλακείες. Το έχουν παραξηλώσει με τις πατέντες.
 11. Υπάρχει και το Jashaka (πρώην CineFX). Είναι open source. http://sourceforge.net/projects/jahshakafx/
 12. Χρόνια Πολλά TheLab.gr και Labιτες! Και του χρόνου γινόμαστε 10, καλά να είμαστε!
 13. Η ελευθερία μας σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου. Σαφώς και δύο ενήλικοι, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στην προσωπική τους ζωή, εφ'όσον δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα του άλλου. Οπότε, αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, είναι δικαίωμα του, αν ότι κάνει, το κάνει με κάποιον που το θέλει, και είναι ενήλικας. Αν κάποιος πιστεύει, λόγω θρησκείας, ότι ο ομοφυλόφιλος θα καεί στην κόλαση, είναι δικαίωμα του. Πρέπει ο ένας να ανέχεται την παρουσία του άλλου. Αλλά δεν μπορείς να τους αναγκάσεις να είναι φιλαράκια, κολλητοί, και να συμφωνούν με τα πιστεύω του άλλου. Άλλο ΑΝΟΧΗ, άλλο ΑΠΟΔΟΧΗ. The Death Camp of Tolerance (Season 6, Episode 14) - Full Episode Player - South Park Studios.
 14. Εγώ χρησιμοποιώ Media Player Classic Home Cinema, περασμένο με το CCCP codec pack. Έχω περάσει και τον BSplayer, μόνο και μόνο γιατί έχει αυτόματη εύρεση υποτίτλων. Ανοίγω με αυτόν το αρχείο, βρίσκει και κατεβάζει τους υπότιτλους, και έπειτα τα παίζω με τον MPC-HC.
 15. Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Fractal Design
 16. Δηλαδή η ASRock θα βγάλει κάτι σε στυλ ROG, αλλά για να μην υπάρχει θέμα αγόρασε το δικαίωμα να τα ονομάζει Fatal1ty. Φωρτωμένη φαίνεται η μητρική σε extra και σε θύρες επέκτασης, αναρωτιέμαι πως θα τα πηγαίνει σε overclocking και σε τιμή.
 17. Τότε έχω κάνει εγώ λάθος. Αναρωτιέμαι πάντως πόσο καλύτερη απόδοση θα είχαν οι ψύκτρες του εμπορίου, αν κατασκευάζονταν με τον τρόπο που ανέφερα εγώ πιο πάνω. Καλή συνέχεια και χαμηλές θερμοκρασίες .
 18. Έχω μια παρατήρηση να κάνω. Με βάση όσα βλέπω στις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει, οι ροδέλες που χρισημοποίεις σαν "θερμογέφυρα" μεταξύ των heatpipes και των πτερυγίων, δεν έχουν αυτό που στην Μηχανολογία ονομάζεται σφιχτή συναρμογή. Με απλά λόγια, για να δουλέψει η ψύκτρα σωστά, θα πρέπει τα πτερύγια να είναι σφηνωμένα πάνω στις σωλήνες, για να διασφαλίζεται η σωστή μεταφορά θερμότητας. Αυτό στις εμπορικές ψύκτρες γίνεται με ειδική μηχανή. Η ιδέα που προτείνεις εσύ έχει μια λογική, στο ότι εξασφαλίζει ίση με την εμπορική λύση επιφάνεια επαφής μεταξύ του haetpipe και του σωλήνα. Όμως τα πτερύγια και οι ροδέλες δεν εφαρμόζουν σφικτά πάνω στο σωλήνα, οπότε δεν θα μεταφέρεται σωστά η θερμότητα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην αποδίδει αρκετά η ψύκτρα σου.
 19. Αφού όπως λες, ξέρεις από AutoCAD, θα σου πρότεινα να ψάξεις πρώτα απ' όλα να βρεις τις διαστάσεις που δείνει το πρότυπο ATX για κάθε εξάρτημα (μητρική, DVD-ROM κτλ). Μετά, φτιάξε ένα σκαρίφημα για να πάρεις μια γενική ιδέα για το πως θα είναι το κουτί. Έπειτα, με βάση το σκαρίφημα και τις διαστάσεις των εξαρτημάτων, μπορείς να σχεδιάσεις το κουτί στο AutoCAD και να πας να στο φτιάξουν.
 20. Εγώ θα έλεγα κλείστε το WiFi και χρησιμοποίηστε το Ethernet... Γλιτώνεις από όσους σου βουτάνε bandwith, και από την ακτινοβολία
 21. Σπείρωμα (Τhread) ονομάζεται το κομμάτι της βίδας που έχει υποστεί κατεργασία ώστε να έχει κοχλιοείδη μορφή. Οι τεχνίτες το αναφέρουν και με την λέξη πάσο.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.