Jump to content

Γιάννης_84

Premium Members
  • Posts

    1.940
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Γιάννης_84

  1. 31 λεπτά πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

    Μα αυτό που γίνεται γενικά είναι οπότε αρχίζουν να γίνονται ασύμφορες οι καλλιέργειες, είτε γιατί έχουν εξαντλήσει τη γη με τη μονοκαλλιέργεια και θέλουν πιο ακριβά λιπάσματα, είτε γιατί πρέπει να κανουν ακόμη πιο βαθειές γεωτρήσεις, πιο ενεργοβορες λυσεις κλπ, που από μόνα τους δείχνουν ότι δεν είσαι ανταγωνιστικός...

    Ανταγωνιστικός έναντι ποιων; Άλλων Ευρωπαίων; Ή χωρών με βιοτικό επίπεδο στον πάτο; Αν η μη ανταγωνιστικότητα οφείλεται σε εξαντλημένη γη κλπ, το καταλαβαίνω, αλλά μήπως δεν έχουμε και παραδείγματα βλαπτικών αγροτικών πολιτικών;

     

    31 λεπτά πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

    Δεν αλλάζουν όμως, ούτε ζητάνε λύσεις για αλλαγή καλλιέργειας. Τεντώνουν το χέρι για επιδοτήσεις της ίδιας αποτυχημένης -πλεον- καλλιέργειας, επιδότηση στα καύσιμα κλπ κλπ.

    Σε αυτό δεν διαφωνώ, συμβαίνει.

     

    31 λεπτά πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

    Τα περί εμπιστοσύνης τα ακούω βερεσε.

    Βλέπεις την έλλειψη εμπιστοσύνης αδικαιολόγητη; Αυτό ξεπερνάει εμένα.

     

    31 λεπτά πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

    Έχω χορτάσει να ακούω από μικρό παιδί πώς μας φταίνε οι άλλοι.

    Ο μεγαλύτερος φταίχτης συνήθως είναι ο εαυτός μας και όχι οι άλλοι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι διάφοροι 《άλλοι》 είναι αγγελούδια αγαθών προθέσεων. Έτερον εκάτερον.

     

  2. Άλλο πράγμα το να στερεύουν τα πηγάδια ή να μην πιάνει το προϊόν καλή τιμή στην αγορά και άλλο πράγμα είναι τα άνωθεν οικονομικής φύσης κίνητρα/αντικίνητρα για τη χ/ψ καλλιέργεια. Αυτά είναι στα οποία έχει ασκηθεί κριτική, συχνότατα δικαιολογημένη και όχι οι επιστημονικής φύσης προειδοποιήσεις για το τι επιπτώσεις έχει η α ή η β πρακτική.

     

    Και επειδή ακριβώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ούτε στις προθέσεις, ούτε στην εκτέλεση της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής, πολλοί αντιδρούν όπως στον ψεύτη βοσκό, ακόμα και όταν τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει.

     

     

  3. Δεν είναι απαραιτήτως μόνο θέμα αποδεικτικών στοιχείων και χαζού ή έξυπνου εισαγγελέα, μπορεί να είναι και θέμα άμεσης ή έμμεσης πίεσης, υποσχέσεων, φιλοδοξιών κλπ. Δεν γνωρίζω κάτι, αλλά να προτείνεται αθώωση ειδικά για βιασμό, είναι λίγο περίεργο, δεν ξέρω. Ο τύπος είπε πως ήταν ερωτευμένος με το κοριτσάκι και δήθεν δεν ήξερε την ηλικία της. Στέκουν αυτά τα πράγματα; Τι να πω, δεν ξέρω. Γενικά ο τύπος έχει παίξει το χαρτί <<ρίξτε με σε όσο πιο μαλακά γίνεται, γιατί αλλιώς θα πάρω κι άλλους μαζί μου στο βούρκο>> και σαν να φαίνεται προς το παρόν ότι μπορεί και να αποδίδει αυτό το χαρτί, δεν ξέρω, μακάρι οι ποινές στο τέλος να διαψεύσουν τις ανησυχίες μου.

    • Like 2
  4. WWW.ENIKOS.GR

    Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό όπως κατηγορείται, πρότεινε η εισαγγελέας. Συγκεκριμένα ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη για διακεκριμένη

     

     

    Μια εσάνς εύνοιας προς τον παιδέρα αισθάνομαι...

    Μακάρι να κάνω λάθος, περιμένω να δω ποινές...

    • Haha 2
    • Wow 1
  5. 2 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε:

    Το επιχείρημα είναι αφοπλιστικό.εξοργιστικό!

     

    Ξεπερνάει κάθε όριο αλαζονείας, περιύβρισης νεκρών, προσβολής μνήμης τεθνεώτων, υποτίμησης νοημοσύνης ζωντανών και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο, αυτή η δήλωση του Γεωργιάδη! Δηλαδή θέλει να μας πει πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να φταίει ταυτόχρονα για το ρουσφετοκοπρόσκυλο στου οποίου τα χέρια τζόγαρε με ανθρώπινες ζωές (που σίγουρα φταίει), για το σιδηροδρομικό μπάχαλο (επίσης σίγουρα φταίει) και για το να έκαναν τίποτα στραβά μάτια και σε άλλες καταστάσεις λαθρεμπορίου ή δεν ξέρω τι άλλο. 41% 👍

     

    Δεν ξέρω αν το μπάζωμα ήταν αναγκαίο (αμφιβάλλω μεν, δεν παίρνω θέση δε), αν ήταν μια χαζή αστοχία, (πιθανό κι αυτό) ή αν ήταν μέρος συνειδητής προσπάθειας συγκάληψης κάποιας πτυχής του δυστυχήματος, (σας τα ' λεγε ο Δον Κιχώτης, τώρα τα λένε και πραγματογνώμονες των οικογενειών) αλλά όπως και να έχει, η παραπάνω δήλωση του νανογιλέκου συνηγορεί υπέρ του χειρότερου πιθανού σεναρίου όποιο και αν είναι αυτό.

    • Like 4
  6. - Τα παιδιά δεν πρέπει επίτηδες και εκ των προτέρων να στερούνται της ευκαιρίας να έχουν μαμά.

    - Είσαι ομοφοβικός.

     

    - Η μάνα είναι ιερή και αναντικατάστατη.

    - Είσαι ομοφοβικός.

     

    - Ο πατέρας είναι κι αυτός σημαντικός και απαραίτητος.

    - Είσαι ομοφοβικός.

     

    - Ο πατέρας δεν είναι το ίδιο με τη μητέρα.

    - Είσαι ομοφοβικός.

     

    - Ο γάμος είναι η ένωση άνδρα και γυναίκας και ετυμολογικά ακόμα.

    - Δεν έχετε το μονοπώλιο της λέξης. Α, και είστε ομοφοβικοί. Και μικρόψυχοι. Δεν μας νοιάζει τι σημαίνει η λέξη, την αλλάζουμε κι άμα σας αρέσει. Είστε ομοφοβικοί.

     

    - Δεν νοείται παιδί χωρίς μητέρα επίτηδες και μάλιστα με νόμους που να το ενθαρρύνουν να συμβαίνει πιο εύκολα.

    - Είσαι ομοφοβικός.

     

    Μα τα δικαιώματα των παιδιών ΑΒΓΔΕΖ+  μαντράχαλων υπερτερούν κι αν βάζεις πιο πάνω τα δικαιώματα των παιδιών, είσαι ομοφοβικός!

     

    Μα συχνά τα κάνουν κι αυτά ομοφυλόφιλα.

    - Καλά κάνουν, δεν είναι κακό (Άδωνις) και είσαι ομοφοβικός.

     

    - Μα δείτε σε ποια ατζέντα ανήκουν τα βήματα που γίνονται και που έχουν οδηγήσει σε χώρες οι οποίες έχουν προηγηθεί σε αυτά τα θέματα.

    - Υπερβολές. Τι κακό κάνουν οι drag queen στα νηπιαγωγεία δηλαδή; Παραμυθάκια διαβάζουν, σιγά. Και γιατί δηλαδή είναι κακό να πονηρεύουν τα 4χρονα νήπια μαθαίνοντάς τους πως μπορεί και να τους αρέσει το ίδιο φύλο; Κι αν σε μερικά αγοράκια φοράνε φορέματα από 4 χρονών και τα φωνάζουνε με κοριτσίστικο όνομα εφόσον ήδη ξέρουν τι τους γίνεται, τι πειράζει; Είσαι ομοφοβικός.

     

    Γενικά όλα τα αντεπιχειρήματα εκεί καταλήγουν. Δεν πειράζει το ένα, δεν πειράζει το άλλο, υπερβολή το παράλλο, το κάνουν κάποιες πλουσιότερες ή/και πιο προηγμένες χώρες και άρα είναι σωστό και όποιος διαφωνεί είναι χριστιανοταλιμπάν, ομοφοβικός, ζει στο Μεσαίωνα κλπ.

    • Agree 1
  7. Δυστυχώς δεν θα το τερματίσουν πουθενά και ποτέ όπως έχει ήδη αποδειχθεί κι αλλού. Και μετά θα πέφτουν από τα σύννεφα για την άνοδο της ακροδεξιάς, θα κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων για τα βαθύτερα αίτια, για το λαϊκισμό, την αμορφωσιά, το συντηρητισμό, την οικονομική κρίση και άλλες τέτοιες αρλούμπες και για τις πραγματικές αιτίες δεν θα γίνεται καν πραγματική συζήτηση παρά μόνο συκοφάντηση των κανονικών, από τις φανερές και τις κρυφές υπηρέτριές τους.

    • Agree 1
  8. 52 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Σου υπενθυμίζω εδώ ότι οι ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πράξεις ήταν παράνομες σε πάρα πολλές χώρες τον 20ο αιώνα. Τσιπάκια δεν είχαν τότε. Αν κάποιος πιανόταν να το κάνει, φυλακή. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνεται και σε αυτή την περίπτωση. Αν κάποιος αποκτήσει βιολογικό παιδί και αποδειχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλος/το μεγαλώνει με κάποιον άλλο του ιδίου φύλου να του αφαιρείται η κηδεμονία.

    Να μπαίνει στην ίδια λογική ελέγχου των προβληματικών οικογενειών. Να ελέγχεται αν του φέρονται σωστά, ότι δεν βιάζεται, δεν προσηλυτίζεται σεξουαλικά κλπ, να ελέγχεται που είναι ο δεύτερος βιολογικός γονιός και γιατί είναι (αν είναι) εξαφανισμένος/η κλπ, δεν μπορείς έτσι απλά να παίρνεις παιδιά. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως ναι, να αφαιρείται η κηδεμονία αν κινδυνεύει το παιδί. Το ελειμματικό μεγάλωμα δεν νομίζω πως είναι εφικτό να το σώσεις με νόμους, ας μην το ενθαρρύνεις τουλάχιστον, αυτό κυρίως προσπαθώ να εκφράσω.

     

    52 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Δεν είναι εύκολο, αλλά όχι ανέφικτο και θα αντιμετωπίσει ένα αριθμό περιπτώσεων όπως αυτές τις οποίες θες να αποφύγεις (τέκνα τα οποία μεγαλώνουν από ομοφυλόφιλους). Δε λέω ότι θα λύσει τελείως το πρόβλημα, αλλά θα το μειώσει. Που διαφωνείς;

    Διαφωνώ διότι αυτό είναι πραγματικά οπισθοδρομικό και απάνθρωπο. Δεν γίνεται να κυνηγάμε τον κόσμο και να τους ανακρίνουμε τι τους αρέσει.

     

    52 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Όσο για το δυστοπικό δεν το καταλαβαίνω. Εφόσον σε νοιάζουν τα δικαιώματα (για μια καλή ανατροφή) των τέκνων περισσότερο από αυτά (να αποκτήσουν παιδί) των γονέων, πρέπει ο νομοθέτης να τα υπερασπιστεί. Που διαφωνείς;

    Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα. Πρέπει σε όλα να υπάρχει ένα ρεαλιστικό όριο. Δεν μπορεί να φυλακίζεις μόνο με βάση προθέσεις και αυτές όχι σίγουρες.

     

    52 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Άρα καμία διαφορά αν είναι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος, το πρόβλημα είναι για σένα ότι το παιδί θα μεγαλώσει χωρίς μητέρα. Σωστά;

    Περίπου. Οι διαφορές είναι τα αποτελέσματα από την όλη κατάσταση. Το χωρίς μητέρα είναι η πιο κραυγαλέα και αναντίρρητη διαφορά, όχι η μόνη διαφορά. Και επειδή πολλά παιδιά μεγάλωσαν και μεγαλώνουν χωρίς έναν από τους δύο και ίσως εκεί να θέλεις να το πας, εκεί τουλάχιστον την έχει επιβάλλει κάποια ανθρώπινη αστοχία/ατυχία την κατάσταση, όχι κάποιος επίτηδες και προμελετημένα και με νομοθετική πρόβλεψη ειδικά για να τον διευκολύνει να το επιτύχει.

     

    52 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Όχι. Σε διαβεβαιώ ότι είμαι πολύ πιο αυστηρός από ότι είσαι εσύ, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, όσον αφορά το τι είναι οκ στο μεγάλωμα ενός παιδιού. Το θεωρώ τη μεγαλύτερη ευθύνη που μπορεί να αναλάβει ένας άνθρωπος και πρέπει σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα των παιδιών να βρίσκονται παραπάνω αξιακά από αυτά των γονέων.

    Συμφωνώ.

     

    52 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Η διαφορά μας είναι ότι η αυστηρότητά μου δε διαχωρίζεται ανάλογα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την ύπαρξη μητέρας ή πατέρα, αλλά μόνο στο ποιο είναι το περιβάλλον που μεγαλώνει αυτό το παιδί. Μεγαλώνει με αγάπη; Μεγαλώνει έχοντας τα απαραίτητα; (Δεν εννοώ ipad) Αφιερώνουν αρκετό χρόνο οι γονείς/γονιός του σε αυτό; Και πολλά άλλα.

    Μέσα στη λέξη περιβάλλον και στη λέξη απαραίτητα που αναφέρεις, είναι κατ' εμέ (και όχι μόνο) και ο πατρικός και ο μητρικός ρόλος. Καταλαβαίνω γιατί, αλλά διαφωνώ που τα διαχωρίζεις. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ.

     

    52 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Αν ήταν στο χέρι μου, σημαντικό ποσοστό ετεροφυλόφιλων γονέων θα έχαναν την κηδεμονία των τέκνων τους, διότι είναι παντελώς ακατάλληλοι. Όσο δυστοπικό και αν σου ακούγεται.

    Δεν ξέρω πόσο μεγάλο παιδομάζωμα θα έκανες εσύ, αλλά εγώ θα περιοριζόμουν μόνο σε αυτά που κινδυνεύουν/κακοποιούνται κλπ, όχι σε όποια δεν μου αρέσει τι ψηφίζουν οι γονείς τους ας πούμε ή σε αυτούς που έπεσαν λίγο έξω οικονομικά και εργάζονται περισσότερες ώρες. Δύσκολο θέμα και δύσκολο το που θα τραβήξεις τη γραμμή, αλλά όσο πιο σημαντικό είναι το ποσοστό που εννοείς, τόσο πιο πολύ ζημιά, παρά καλό θα κάνεις.

     

    • Like 1
  9. 6 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Με το κριτήριο "πόσο κακό είναι να απομακρύνεις το νεογέννητο από τον άνθρωπο που το κυοφόρησε". Εάν είναι κακό, τότε δεν πρέπει να απομακρυνθεί προς κανέναν προορισμό. Αν όμως δεν είναι κακό, τότε μπορεί να απομακρυνθεί προς οποιονδήποτε προορισμό. 

    Δεν έχω εκφραστεί για το θεσμό της παρένθετης και δεν το θεωρώ εύκολο θέμα. Πιθανότατα σε πολλές περιπτώσεις να έχεις δίκαιο σε ό,τι γράφεις μέχρι τη δεύτερη τελεία σου, δεν είμαι σίγουρος, είμαι ανοιχτός σε αυτό το τόσο λεπτό θέμα. Οι προορισμοί όμως όπως το θέτεις, διαφέρουν και άρα επηρεάζουν κατά πολύ το αποτέλεσμα. Καθορίζουν αν το παιδί θα έχει έστω μη βιολογικούς μητέρα και πατέρα ή αν θα έχει δύο από τα ίδια.

     

    1 λεπτό πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Μου είπες δε θες να απαγορευτεί δια νόμου το να έχουν οι ομοφυλόφιλοι βιολογικά τέκνα. Γιατί; 

    Διότι είναι ανέφικτο και δυστοπικό το να προσπαθήσεις να εξασφαλίσεις την εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου! Πως θα γίνει; Θα τους μαρκάρουμε με τσιπάκι; Θα τους στειρώνουμε; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

     

    1 λεπτό πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:


    Ο Στέφανος με τη βοήθεια του χεριού του εκσπερματώνει σε δοχείο. Το περιεχόμενο με τη βοήθεια σύριγγας τοποθετείται στον κόλπο γυναίκας. Εξαιρετικά διαστημικός και όχι τεχνολογικός (εκτός αν μια σύριγγα θεωρείται τεχνολογικό επίτευγμα στις μέρες μας) τρόπος ο οποίος δεν απαιτεί να έλκεται σεξουαλικά ο Στέφανος από τη γυναίκα που θα κάνει το παιδί του.

    Στην περίπτωση πάλι ομοφυλόφιλης γυναίκας, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα καθότι το ότι δεν ερεθίζεται από τους άντρες, δεν την εμποδίζει καθόλου να κάνει λίγο υπομονή και με τη χρήση λιπαντικού για να μην νιώθει ενοχλήσεις, να μείνει έγκυος με τον πρωτόγονο τρόπο.

    Συμπέρασμα: Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει ένα παιδί οι οποίοι δεν απαιτούν να υπάρχει σεξουαλική έλξη μεταξύ των γονέων και συνεπώς το ότι "απαγορεύεται" στους ομοφυλόφιλους από τις προτιμήσεις τους να έχουν βιολογικά παιδιά το οποίο έγραψες πιο πάνω είναι μπούρδα.

    Μπούρδες είναι αυτά που γράφεις με τις σύριγγες! Σύριγγες στη φύση δεν υπάρχουν, άρα στην κατηγορία τεχνικά υποβοηθούμενης ανήκουν τα παραπάνω. Γράψε μετά για φυσικά υποκατάστατα της σύριγγας για να επιμείνεις λίγο ακόμα. Σε κάθε περίπτωση το έβαλα επίτηδες σε εισαγωγικά το απαγορεύεται ακριβώς επειδή στην πράξη είναι εφικτό με τις παραδοχές είτε να το κάνουν κανονικά κι ας μην τους αρέσει, είτε να χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω μεθόδους.

     

    1 λεπτό πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Να τα γράφουμε όπως σε 5χρονο παιδί γιατί όταν στριμώχνεσαι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

    Το 5χρονο καταλαβαίνει τουλάχιστον τη σημασία μητέρας και πατέρα ενώ για πολλούς ενήλικες αμφιβάλλω.

     

    1 λεπτό πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:


    Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αν δε μπορείς να παρακολουθήσεις τι έχει γίνει quote καλύτερα να μην απαντάς. Τί ζευγάρι και μπαρμπούτσαλα; Έγραψες για ένα παρουσιαστή, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος και έκανε συμφωνία με μια φίλη του να του κάνει παιδί.

    Εσύ το βρίσκεις οκ αυτό δηλαδή;

     

    1 λεπτό πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Και σε ρώτησα τι διαφορά έχει αν ήταν ετεροφυλόφιλος ο οποίος θέλει να γίνει πατέρας; Υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανδρών οι οποίοι αν και δεν έχουν σύντροφο θέλουν παιδί.

    Αν θέλουν παιδί, να πάνε να βρουν μια γυναίκα να το μεγαλώσουν και μαζί όπως θα είναι καλύτερο και για το ίδιο και να αφήσουν τις σύριγγες και τις μαλακίες. Τι είναι το παιδί; Αξεσουάρ; Έχει απαιτήσεις το παιδί, δεν είναι κατοικίδιο συντροφιάς. Και δεν με νοιάζει τι επιτρέπουν ή όχι τα παραθυράκια των νόμων, λίγη λογική να έχουμε. Συνέλθετε.

    • Like 1
  10. 1 ώρα πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

     


    Γιατί; Εγώ βλέπω ότι θα έλυνε πολύ περισσότερα προβλήματα για τα τέκνα από όσα μπορεί να προκύψουν από το νομοσχέδιο. Γιατί να διευκολύνουμε νομικά κάτι ήδη γίνεται και προκαλεί προβλήματα στην ανατροφή αυτών των τέκνων;

    Σαν παιχνίδι της κολοκυθιάς μοιάζει η παραπάνω διατύπωσή σου. Ό,τι λέει αυτός, εγώ θα λέω το αντίθετο... Δεν βγάζει καν νόημα.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:


    Μετά έρχεται ο @Proteas και με κατηγορεί ότι αναφέρομαι σε μπούρδες. Δηλαδή ο μόνος τρόπος να μείνει έγκυος μια γυναίκα είναι το ευχάριστο και επιθυμητό και για τους 2 εμπλεκόμενος κολπικό σεξ χωρίς αντισύλληψη; Δεν υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι εξόδου του σπέρματος από τους όρχεις και η εναπόθεσή του στη μήτρα; Πρέπει απαραιτήτως να είναι εξωσωματική; Δεν έχω καταλάβει κάποια πράγματα μήπως για το πως γίνονται τα παιδιά;

    Εντάξει, τώρα η μπούρδα πήγε σύννεφο. Ή θα γίνει με τον πρωτόγονο τρόπο ή όπου έβαλα ατυχώς τη λέξη εξωσωματική, βάλε με την βοήθεια της τεχνολογίας ευρύτερα. Εσύ ποιους άλλους διαστημικούς τρόπους εννοείς και τι σχέση έχουν;

     

    1 ώρα πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Προγενέστερες συμφωνίες μπορούν να υπάρχουν και ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλους, δεν έχει αυτό σχέση με τις σεξουαλικές προτιμήσεις.

    Ναι, μπορούν, αλλά μόνο ένα ζευγάρι ίδιου φύλου έχει εξ ορισμού ανάγκη κάποια τέτοια προσυμφωνία για αυτό το σκοπό. Γενικά ό,τι μπορούν να κάνουν οι μεν, μπορούν και οι δε. Το ανάποδο δεν ισχύει και θέλουν να το κάνουν να ισχύσει με το ζόρε και τη βοήθεια του νόμου.

     

    30 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Δυστυχώς για εσένα όμως, η έννοια της παρένθετης μητέρας δεν αφορά μόνο το παρόν.

    Δυστυχώς για μένα; Δεν αφορά εμένα προσωπικά το θέμα, κουβέντα κάνουμε.

     

    30 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Εδώ και πολλά χρόνια γεννιούνται παιδιά με αυτόν τον τρόπο. Το θέμα της παρένθετης μητέρας είναι ξεχωρο από αυτό των ομοφυλοφίλων οπότε πάει σε άλλη, ξεχωριστή, δική του συζήτηση.

    Είναι και θέμα ξέχωρο, άπτεται όμως και του παρόντος γιατί αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις προαπαιτούμενό του.

     

    30 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Αλλά η θα επιτραπεί για όλους, η θα απαγορευτεί γενικά για όλους.

    Με ποιο κριτήριο; Το να μη ζηλέψουν κάποιοι ή μήπως έπρεπε να μας νοιάζει λίγο περισσότερο και το αποτέλεσμα στα παιδιά;

     

    30 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Τα έμβρυα μεγαλώνουν και γνωρίζουν έναν οργανισμό. Αυτό στον οποίο κυοφορουνται. Όταν απομακρυνθούν από αυτόν, το ίδιο κακό θα κάνει (αν κάνει) είτε υιοθετηθούν από ομοφυλο είτε από ετεροφυλο ζευγάρι. 

    Ναι, το καλύψαμε όλοι μας αυτό το 《το ίδιο κάνει》. Απλώς κάποιοι θεωρούν μητέρα και πατέρα ισοδύναμο με δυο πατεράδες ή δυο μανάδες. Μόνο έτσι μπορείς να πεις πως θα είναι το ίδιο. Εγώ αυτούς τους δύο σημαντικότατους, διακριτούς και ιερούς ρόλους δεν πρόκειται να τους απαξιώσω και να τους μηδενίσω, που να χτυπιέστε.

    • Like 1
  11. 2 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:


    Άρα κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να ψηφιστεί νόμος ο οποίος απαγορεύει τα βιολογικά τέκνα σε όποιον/α είναι ομοφυλόφιλος/η;

    Όχι.

    2 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Μήπως να απαγορευτεί και στις ανύπαντρες μητέρες να μείνουν έγκυες, αφού υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην έχει πατέρα (στην ανατροφή του) το παιδί;

    Όχι. Οι νόμοι δεν μπορούν να προβλέπουν τα πάντα και να καλουπώσουν στο 100% όλη την ανθρώπινη δραστηριότητα, ό,τι νόμοι και αν είναι αυτοί. Ό,τι και να λένε οι νόμοι, οι άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν και παραθυράκια και τρόπους να κάνουν ανήθικες αλλά νόμιμες πράξεις κ.ο.κ. Σε πολλά πράγματα δεν υπάρχουν καν λύσεις, παρά μόνο λιγότερο χειρότεροι συμβιβασμοί. Αλλά από την παραδοχή πως πάντα κάτι θα ξεφεύγει των νομοθετικών προβλέψεων μέχρι του να διευκολύνουμε νομικά κάτι που ναι μεν ήδη γίνεται, αλλά δεν είναι και τόσο σωστό, υπάρχει απόσταση.

     

    Πάντως τα βιλογικά τέκνα στους ομοφυλόφιλους τα 《απαγορεύουν》 οι προτιμήσεις τους, δεν χρειάζεται κάποιος νόμος γι' αυτό, ούτε προτείνω τέτοιον νόμο. Τώρα για delivery εξωσωματικές, ναι, πρέπει να υπάρχει κάποιος σχετικός έλεγχος. Εξωσωματική με υλικό ποιου και ποιας; Θα έχουν ρόλο μετά ή απλά το θέλουν για πούλημα; Και άλλοι δυστυχώς πουλάνε, δεν αντιλέγω, αλλά τουλάχιστον ας εμποδιστούν όσοι είναι εφικτό. Όσο για τις ανύπαντρες και ταυτόχρονα αγνώστου πατρός κυοφορούσες, είναι δεδομένο ή ό,τι βιάστηκαν (ο βιασμός είναι ήδη παράνομος, δεν χρειάζεται άλλος νόμος), ή ό,τι αυτές είναι εντελώς ανεύθυνες όταν δεν ξέρουν ποιανού είναι το παιδί. Αυτές θα βαραίνει η έλλειψη πατρός για το παιδί. Δεν ξέρω τι νόμο θα μπορούσε κανείς να προτείνει για τέτοιες περιπτώσεις. Η άλλη περίπτωση είναι να μην είναι άγνωστος ο πατέρας, αλλά ανεύθυνο λαμόγιο που την έκανε με ελαφρά. Εκεί φυσικά και πρέπει να επεμβαίνει ο νόμος για να αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του. Φυσικά και πάλι είναι πιθανότατο να μην μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο το παιδί, αλλά τι είναι εφικτό να κάνει ο νόμος;

     

    2 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Δεν προαποφασίζει κανείς, είτε ετεροφυλόφιλος, είτε ομοφυλόφιλος. Ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός πατέρα δεν προκαθορίζει το αν θα έχει μητέρα (νομικά) το παιδί. Αυτό αποφασίζεται από το αν θα υπάρξει κάποια πρόθυμη να αποποιηθεί την κηδεμονία, άσχετα με το σεξουαλικό προσδιορισμό του πατέρα. Και το αντίστοιχο αν η ομοφυλόφιλη είναι η μητέρα.

    Φυσικά και προαποφασίζεται όταν υπάρχει προγενέστερη συμφωνία πριν ακόμα και τη σύλληψη του παιδιού. Έτσι έκανε κατά δική του περιγραφή ο γνωστός παρουσιαστής. Έκανε παιδί με μία φίλη του με την προσυμφωνία πως αυτή δεν θα είναι στη ζωή του. Δεν είναι άδικο γι' αυτό το παιδί; Άλλα δεν έχουν μαμά γιατί τους την πήρε μια ασθένεια ή ένα τροχαίο κλπ και άλλα επειδή τα παρήγγειλαν έτσι by default. Εγώ το βρίσκω σούπερ εγωιστικό και απάνθρωπο.

     

    2 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Άρα για σένα αποτελεί πρόβλημα ότι ο ιερός θεσμός του γάμου θα βεβηλωθεί αν συμβαίνει μεταξύ ομοφυλόφιλων, σωστά;

    Δεν μίλησα για βεβήλωση. Το πρόβλημα είναι τα παιδιά που θα διευκολύνουμε να κακοπέσουν.

    • Like 1
  12.   

    10 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Όλος αυτός ο ντόρος γίνεται δηλαδή επειδή μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να αποκτήσει γονεϊκά δικαιώματα σε παιδί που δεν είναι βιολογικά δικό του ένα ομοφυλόφιλο άτομο.

    Το ότι κάθε ομοφυλόφιλος σήμερα μπορεί να αποκτήσει βιολογικό παιδί και να το μεγαλώνει με τον/την σύντρόφο του δε σας ενοχλεί; Δε μπορεί ο Κασσελάκης να κάνει παιδί με γυναίκα η οποία εκ των υστέρων να αποποιηθεί της κηδεμονίας της; Ή δε μπορεί μια ομοφυλόφιλη να αποκτήσει παιδί με ένα τυχαίο άντρα ο οποίος δε θα διεκδικήσει πατρότητα (ακόμα πιο εύκολο);

    Δε βλέπω κανέναν να σκούζει για αυτά.

    Φυσικά και μπορούν και ήδη το κάνουν και κάνεις λάθος ότι κανείς δεν τα επισημαίνει. Ηθικά είναι οκ να κάνουν τα παραπάνω που περιέγραψες; Και εάν δεν είναι, γιατί φέρνουμε και τους νόμους στα μέτρα τους για να τους το κάνουμε πιο εύκολο; Εκτός εάν μου πεις ότι είναι οκ να προαποφασίζει κάποιος ποιο παιδί θα έχει μητέρα και ποιο όχι ας πούμε.

     

    12 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

     

    Να ασχοληθούμε δλδ με το πως να βοηθήσουμε τα ζευγάρια να μην είναι οικονομικά εξαθλιωμένα από το αποτέλεσμα των ενεργειών των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν συμφέροντα μιας χούφτας ολιγαρχών και κάποιων πολυεθνικών;

    Και με αυτό πρέπει να ασχολούμαστε. Το ένα δεν εμποδίζει το άλλο.

     

    12 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

    Και μετά τι; Να δώσουμε και τα μέσα παραγωγής στην εργατική τάξη;

    Αυτά είναι λαϊκισμός και κκουέδικες αηδίες.

    Αν κάνουμε αυτά θα ζουμε με κουπόνια τροφίμων όπως στην ΕΣΣΔ. Αυτό θες;

    Λογικό άλμα, η εξορθολόγιση της οικονομίας, δεν συνεπάγεται κομμουνισμό.

     

     

    • Like 1
  13. 13 λεπτά πριν, το μέλος Simon έγραψε:

    Μα η κοινωνία αντιδράει μαζικά στο νομοσχέδιο που σημαίνει ότι στην συντριπτική πλειοψηφία της είναι ικανοποιημένη από την ισχύουσα κατάσταση.

    Η κοινωνία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά γενικώς. Ούτε να ψηφίσουν δεν πάνε όπως δείχνουν τα τεράστια ποσοστά αποχής.

     

    13 λεπτά πριν, το μέλος Simon έγραψε:

    Η μέγιστη ειρωνεία είναι ότι ακόμα και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αντιδρούν δημόσια :hehe:

    Αντιδρούν φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και την αυτογελοιοποίησή τους.

    • Like 1
  14. 38 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Άλλαξε το Κασσελάκης με το κάθε ετερόφυλος πιθανός γονέας, ο οποίος μπορεί να θέλει κάποιο συγκεκριμένο φύλο για τα παιδιά του

    Ναι, το ίδιο είναι. Ακριβώς όμως. Το πέτυχες.

     

    38 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    και βέβαια ούτε σκέψη να τεκνοθετήσει αντί να κάνει τα δικά του γιατί βέβαια πρέπει να μεταφερθούν τα φοβερά ανεπανάληπτα γονίδια.

    Έγινε ξαφνικά μεμπτό το να θέλει κάποιος να κάνει ό,τι κάνει ανέκαθεν η ανθρωπότητα; Για συνεχίστε, σε τι άλλο θα κάνετε shaming; Στις οικογένεις που κάνουν πολλά παιδιά και χειροτερεύουν την κλιματική αλλαγή;

     

    38 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Οι συντρηπτική μας πλειοψηφία πιστεύουμε ότι είμαστε φοβεροί και ανεπανάληπτοι και ότι πρέπει να διαιωνίσουμε, δεν καταλαβαίνω γιατί αποτελεί ο Κασσελάκης κάτι το διαφορετικό.

    Κρίνε καλύτερα μόνο τον εαυτό σου. Εγώ πιστεύω πως είμαι αρκετά συνηθισμένος τύπος, όχι φοβερός και ανεπανάληπτος. Οι ναρκισιστές δικαιωματάκηδες, τι πιστεύουν άραγε;

     

    38 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Τα γράφετε αυτά λες και εμείς ζούμε σε άλλη κοινωνία, δε βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας.

    Έτσι φαίνεται.

     

    38 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Μπουρδολόγος είναι σε κάθε συζήτηση η οποία προκύπτει, είναι ο τρόπος που απαντάει. Ο λόγος ο οποίος κάποιοι απαντούν είναι επειδή αγανακτούν με το να γράφονται τέτοιες μπούρδες αναπάντητες, όχι γιατί κάποιος πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι. 

    Μπουρδολόγοι κι επικίνδυνοι είναι οι συμπαθούντες και υποστηρικτές του συναφιού των ναρκισιστών του παραλογισμού.

     

    38 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Πολύ καλύτερο επιχείρημα

    Σαν πως μετράνε τα επιχειρήματα...

     

    38 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    θα ήταν ότι φοβόσαστε πολύ αυτό που συμβαίνει, ότι οι απόψεις σας δε θα είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία της κοινωνίας.

    Ναι η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι υπέρ του νέου νόμου, γι' αυτό ψάχνονται πως θα το περάσουν και προσπαθούν με grooming και shaming να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

     

    38 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    Η πρόοδος μπορεί να μην είναι πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση

    Σου ξέφυγε μια αλήθεια, πρόσεχε μην καταντήσεις κι εσύ μπουρδολόγος.

     

    38 λεπτά πριν, το μέλος dfk_7677 έγραψε:

    αλλά δυστυχώς για σας είναι αναπόφευκτη.

    Όταν τυχαίνει η πρόοδος να είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, το δυστυχώς πάει σε όλους, όχι μόνο σε 《εμάς》. Εκτός αν οι υπόλοιποι είστε μαζόχες. Και μια που είπα μαζόχες, ποια λέτε να είναι η επόμενη κατηγορία του pοrnhυb που η αναπόφευκτη 《πρόοδος》 θα φροντίσει να αποτελέσει τον επόμενο προοδευτικό νόμο;

    • Like 1
  15. Η καρφίτσα είναι οι φανερές προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ανταγωνισμός με την κυβέρνηση για το ποιος είναι 《προοδευτικότερος》 από τον άλλο, ώστε να τις κάνει πιο εύκολα και νόμιμα εφικτές;

     

    Να δείτε που στην τελική μορφή του νόμου, οι... γνωστοί θα λένε πως δεν ήταν αρκετά τολμηρός και δεν έχει εξασφαλίσει όπως έπρεπε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι θα χρειάζεται προσθήκες και ότι δείλιασε η ΝΔ φοβούμενη το πολιτικό κόστος κλπ.

     

  16. 14 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    @giorgos2187 Μην ψαχνεις να βρεις λογικη. Δεν μιλας με ανθρωπο που εχει μια αντιθετη αποψη βασισμενη στην λογικη.

    Επεσα πανω στην Γερμανου και ειχε Στυλιανιδη σε παραθυρο. Πηγαινε δες τι ωραια που τα ειπε.

    :hehe:

     

    14 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Εδω, καθομαστε και διαβαζουμε για εργοστασια παραγωγης παιδιων, που θα δεχονται παραγγελιες για παιδια, τα οποια θα παιρνουν οι ομοφυλοφιλοι και θα τα προσηλυτιζουν.

    Αν διαφωνεί η πραγματικότητα με το τι νομίζεις, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...

     

    14 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Για καταστροφη της αγιας Ελληνικης οικογενιας.

    Οι προσθήκες αγία ελληνική στη λέξη οικογένεια, είναι ενδεικτικές της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων και περιφρόνησης των επιχειρημάτων.

     

    14 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Για επιβαρυνση του ασφαλιστικου με συνταξεις που θα ζητηθουν.

    Δεν μίλησα για αισθητή επιβάρυνση του ασφαλιστικού, αλλά έφερα μόνο ένα παράδειγμα μη λογικής ούτε ηθικής χρήσης υπάρχοντων ρυθμίσεων οι οποίες είχαν άλλη λογική κατά τη θέσπισή τους. Άλλη μία υπερβολική 《μετάφραση》 γραφομένων μου με σκοπό την περιφρόνηση.

     

    14 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Η τεκμηριωση παιζει ρολο.

    Αρκετή τεκμηρίωση αλλά σε ανθρώπους που ενημερώνονται από πολύχρωμα πρωινάδικα, δεν πιάνει τόπο τίποτα.

     

    14 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Αλλο να λες δεν κανω εμβολιο γιατι φοβαμαι, αλλο γιατι ''με το εμβολιο, μας βαζουν τσιπακι, που μολις ανοιξουν οι κεραιες 5g θα μας ελεγχουν ολους και μολις ερθει ο διαολας θα μας παρει την ψυχη''. Με την δευτερη κατηγορια δεν μπλεκεις.

    Ποιος από εδώ μέσα είναι στη δεύτερη κατηγορία; Ποιος μίλησε για 5g και διαόλους; Μόνο σε memes των -5δοσιτών με τις διπλές μάσκες στα αυτοκίνητά τους χωρίς συνεπιβάτες- υπήρχαν αυτά. Άντε, 2 εβδομάδες και λίγες δόσεις ακόμα ακόμα μείνανε, υπομονή. Και ποιος έκανε διαρκές shaming και ανακρίσεις στους επιφυλακτικούς;

  17. 1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Μα οι ομοφυλόφιλοι μέχρι και σήμερα, γεννιούνται από ετεροφυλόφιλους γονείς. Εδώ και αιώνες...

    Όπως και όλα τα ανθρώπινα όντα, τι λες;

     

    1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Που ακριβώς στηρίζεις αυτό το "πολλαπλάσιο" ποσοστό;

    Στα αποτελέσματα άλλων χωρών. Να μη τα λάβουμε υπόψη; Πραγματικά εάν ούτε αυτό σου χτυπάει κάποιο καμπανάκι, χάνουμε την ώρα μας.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Επίσης, οι ομοφυλόφιλοι που γεννήθηκαν από ετεροφυλόφιλους γονείς πως ακριβώς επηρεάστηκαν;

    Αυτοί υπήρχαν πάντα, υπάρχουν τώρα και θα υπάρχουν πάντα. Είναι ένα χ ποσοστό. Το 2χ 3χ μάλλον ανάξιο σχολιασμού στη δική σου λογική;

     

    1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Τώρα εντάξει, για το πόσα παρακολούθησαν ιδιαίτερα μαθήματα δε θα τι σχολιάσω, το θεωρώ ακραίο. Αν και νομίζω πως ακόμα και σε αυτό, εμείς οι ετεροφυλόφιλοι είμαστε χειρότεροι.............

    Όχι, δεν είμαστε. Ποσοστά πρέπει να συγκρίνονται, όχι καθαρά νούμερα.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Τα εν οίκω μη εν δήμω λέει. Και το νόημα του ρητού ίσως θα επρεπε να διευρυνθεί. Ναι, δε θέλω να δοκιμάσω να πάω με άλλον άντρα. Αλλά αυτό τι αξία έχει για κάποιον που θέλει να πάει; καμία. Οπότε για εμένα γιατί να έχει αξία το αν ο άλλος θέλει; και τέλος πάντων, γιατί να πρέπει δλδ να  του απαγορευτει να το κάνει και επίσημα;

    Τίποτα να μην απαγορευτεί, το κράτος να μη σέρνεται να συμμετέχει σε καραγκιοζιλίκια άνευ ουσίας και νόμους που μόνο πράγμα που καταφέρνουν είναι να σπρώχνουν τη λοιπή άρρωστη ατζέντα του γνωστού συναφιού της λεγόμενης πολιτικής ορθότητας.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Εν τω μεταξύ όλη η πολιτική σκηνή σχεδόν, είναι εναντιον του ΝΣ , οπότε εδώ λες κάτι εντελώς αντίθετο με την πραγματικότητα.

    Η πολιτική σκηνή είναι φουλ υπέρ τους και το μόνο που τους ψιλοκρατάει είναι το πολιτικό κόστος. Είναι ή τόσο φανατισμένοι ή τόσο εκβιαζόμενοι ή τόσο ελεγχόμενοι ή συνδυασμος των παραπάνω που είναι ικανοί να αποδεχθούν αυτό το πολιτικό κόστος όπως φαίνεται.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Και υποψιάζομαι ότι μάλλον πέφτεις θύμα του φανατισμού σου εναντίον των ομοφυλόφιλων.

    Φανατισμό έχω μόνο εναντίον των παιδόφιλων, των υποστηρικτών τους, των απολογητών τους και των ψηφοφόρων τους, όχι με αυτούς που λες.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Νομίζω ότι ανησυχείς πολύ και νομίζω είναι λάθος. Από κάποια γραφόμενα σου, νομίζω ότι στο μυαλό σου οι ομοφυλόφιλοι είναι κάτι ανωμαλαρες σεξομανεις που ολημερίς κι ολονυχτίς επιδίδονται σε διονυσιακά όργια και όλη μέρα ο ένας κουτουπωνει τον άλλον. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου έτσι.

    Κάνεις λάθος γι' αυτά που μου αποδίδεις ότι νομίζω.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Όμοια σεξουαλική συμπεριφορά με εμάς τους ετεροφυλόφιλους έχουν, και η μόνη διαφορά είναι ότι ικανοποιούνται με ανθρώπους ίδιου φύλου.

    Για να το λες, κάτι θα ξέρεις, δεν θα διαφωνήσω, δεν ξέρω.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Δεν κυκλοφορούν όλοι οι άνδρες ομοφυλόφιλοι με δονητές και όλες οι γυναίκες με στραπον στη τσάντα τους για να τα χρησιμοποιούν με την παραμικρή ευκαιρία ξέρω γω.

    Δεν ξέρω που τα διάβασες αυτά, δεν έγραψα τέτοια πράγματα.

    • Like 1
  18. 22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Νομιζω πως υπαρχουν και αποτελεσματα απο την αντιθετη μερια. Και σημερα που μιλαμε, ομοφυλοφιλοι εχουν υιοθετησει παιδια, και αυτα τα παιδια ειναι καθολα φυσιολογικα και χαρουμενα. Αρα τι ειναι το εντελως αναμενομενο που αναφερεις; Και σε αυτα τα δυο αντιθετα αποτελεσματα, γιατι οφειλονται στις σεξουαλικες προτιμησεις και οχι σε κατι αλλο που καλλιστα μπορει να εντοπιζεται και σε ετεροφυλα ζευγαρια;

    Όταν για παράδειγμα το ποσοστό ομοφυλόφιλων που προκύπτει μετά το μεγάλωμα από τέτοια ζευγάρια είναι πολλαπλάσιο του γενικού πληθυσμού, δεν σου λέει κάτι; Τυχαίο λες; Ποιος ξέρει πόσα από αυτά τα παιδιά απλώς επηρεάστηκαν απλώς δια του παραδείγματος και πόσα παρακολούθησαν και... ιδιαίτερα μαθήματα; Δύσκολο να το μάθουμε.

     

     

    22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

     

    Τι να σου πω; Στο τι προτιμω στη δικη μου ζωη, ισως και να ειμαι.

    Και μόνο που προτιμάς να παραδεχθείς πως ίσως είσαι εσύ ο οπισθοδρομικός και όχι οι άλλοι περίεργοι, κάτι πρέπει να σου λέει νομίζω.

     

     

    22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Ποια ακριβως ειναι τα κινητρα τους; Εαν το ποσοστο των ομοφυλοφιλων ανερχεται οντως στα επιπεδα του κατω απο 5%, τοτε μαλλον κανεις δεν εχει καποιο οφελος να ασχοληθει με εκεινους. Ισα ισα εχει απειρο οφελος να ταχθει υπερ των αποψεων που εκφραζεις εσυ. Πιο μεγαλο κερδος δε θα εχει; Αρα, μηπως τελικα δεν υπαρχουν καποια κινητρα, αλλα απλα θελουν να εξισωσουν ανθρωπους ωστε και νομικα να ειναι καλυμμενοι;

    Όχι βέβαια. Οι συμπαγείς, οργανωμένες, φωνακλάδικες, με άριστη πρόσβαση και εκπροσώπηση σε πολιτική και ΜΜΕ και φανατισμένες μειονότητες, έχουν πολύ περισσότερο <<ψωμί>> από την ενασχόληση μαζί τους απ' ότι με τις αδιάφορες πλειονότητες που δεν πάνε καν να ψηφίσουν.

     

    22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Γιατι αυτη τη στιγμη που μιλαμε, ενας ομοφυλοφιλος μπορει να εχει υιοθετησει ενα παιδι, να ζουν μαζι με το συντροφο του, αλλα σε περιπτωση θανατου, αυτο το παιδι να καταληξει σε ιδρυμα ενω το ιδιο γνωριζει πως ακομα ενας ανθρωπος αποτελει γονεα του.

    Αυτό αφορά τετελεσμένες τεκνοθεσίες οι οποίες δεν ξέρω πως έγιναν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος εάν καλώς έγιναν όταν ξέρω προσωπικά, ζευγάρια εντελώς φυσιολογικά που δεν κατάφεραν να υιοθετήσουν ενώ προσπάθησαν. Εν πάση περιπτώσει, ίσως όπως το υιοθέτησε ο πρώτος, να μπορέσει να το κάνει και ο δεύτερος ή να υπάρχει κάποια άλλη λύση για τέτοιες ειδικές περιπτώσεις, δεν ισχυρίζομαι ότι έχω απαντήσεις για όλα.

     

    22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Δυστυχως δεν ξερω. Και προσωπικα, διατηρω επιφυλαξεις οπως κι εσυ. Αλλα ειπαμε, δεν ξερω.

    Πάλι καλά που έστω δεν θεωρούνται παράλογες ακόμα και οι επιφυλλάξεις...

     

    22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Ναι, αλλα υπαρχουν και αντιθετα παραδειγματα. Δηλαδη απλα, κανονικα, φυσιολογικα, ευτυχισμενα παιδια.

    Στατιστικό ενδεχόμενο. Η ντροπή που νιώθει κάποιος να σχολιάζει τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων που τον μεγάλωσαν, σε συνδυασμό με την αγάπη που πιθανότατα νιώθει γι' αυτούς ακριβώς επειδή τον μεγάλωσαν, δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη για την ειλικρίνεια των απαντήσεων που δίνουν στα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν στις σχετικές έρευνες. Αντιθέτως, παιδιά που λένε, <<τους αγαπώ, τους εκτιμώ, έκαναν το καλύτερο για μένα αλλά η όλη φάση είναι λάθος και δεν συμφωνώ να συμβαίνει>>, μου φαίνονται πολύ πιο ειλικρινές και αξιόπιστες αξιολογήσεις του φαινομένου και τους δίνω δέκα φορές περισσότερη βαρύτητα.

     

    22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Σε αυτο συμφωνω μαζι σου. Ομολογω οτι ξυπνησε λιγο ο Μπεος μεσα μου οταν ακουσα το Στεφανο να λεει οτι με τον Ταυλερ θα αποκτησουν δυο παιδια, αγορια και μαλιστα εχουν ηδη αποφασισει και τα ονοματα τους. Δηλαδη οι ιδιοι που διατυμπανιζουν οτι πρεπει να γινει πληρως αποδεκτος ο αυτοπροσδιορισμος, εχουν ηδη αποφασισει και δυο ονοματα (το ενα ειναι απολλωνας το αλλο δε το θυμαμαι) για δυο παιδια που καπου καποτε μπορει να γεννηθει. Ναι αυτο ειναι λιγο αρρωστημενο, συμφωνω 100% μαζι σου.

    🎆

     

    22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Απλα δεν ειναι ολοι οι ομοφυλοφιλοι σαν τον κυρ-Στεφανο.

    Εντάξει, τώρα ανακουφίστηκα.

     

    22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Επισης σε αυτο το "κατα παραγγελια" που λες, η τα "σκευη παραγωγης παιδιων" που θα γινουν καποιες γυναικες, νομιζω οτι θα μπορουσε απλα να ρυθμιστει με κανονες, νομους, αρθρα νομων κλπ.

    Τώρα κι αν ανακουφίστηκα.

     

    22 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Αλλο πραγμα ειναι ενα δικαιωμα που κατακτας με ενα ΝΣ, και αλλο πραγμα η ευρυθμη λειτουργια ενος φαινομενου. Δεν απαγορευεται δλδ, οι αρμοδιοι και οι αρχες να μπορουν να εξασφαλισουν ομαλη λειτουργια σε οποιοδηποτε παρακλαδι ανοιξει η ψηφιση του εν λογω ΝΣ.

    Μένω ήσυχος.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος Myralis έγραψε:

    Μου αρέσει που συζητάτε για τεκνοθεσία όταν αυτό ειναι το μόνο που ο Κούλης έχει ήδη απορρίψει.

    Βήμα-βήμα είπαμε.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος Myralis έγραψε:

    Τι ναρκωτικά παίρνεις; Που κολλάει αυτό;

    Από την ίδια ατζέντα και το ίδιο συνάφι έρχονται όλα αυτά. Ήδη οι Ελληνίδες celebritούδες κάνουν παιδιά και διατυμπανίζουν παπάτζες για κοινωνικό φύλο και θα διαλέξει μόνο του και κάτι τέτοιες παιδοκακοποιητικές μπούρδες.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος Myralis έγραψε:

     

    Τίποτα δεν εξήγησες.
    'Οχι, δεν πάει με το αν έχει βάση για μένα ή για σένα, πάει με το πως ειναι δομημένο ένα κράτος και το αν το κράτος θέλει να προσφέρει σε όλους τους πολίτες του. Πολίτες ειναι και οι κληρικοί.

    Σου έγραψα ότι δεν θα αρνούμουν να συζητηθεί το θέμα που έφερες ως παράδειγμα για να σου δείξω ότι δεν φοβάμαι να συζητήσω. Συζήτηση σημαίνει πέφτουν στο τραπέζι σκέψεις, προβληματισμοί, επιχειρήματα, παραδείγματα κλπ. Κι αυτό σου φαίνεται κακό που είπα; Είσαι με τα καλά σου; Τι θα σε ικανοποιούσε ως απάντηση σε αυτήν την ερώτηση; Υπέρ των κληρικών; Κατά των κληρικών; Το υπέρ του να μην σου αρνούμαι τη συζήτηση που έφερες ως παράδειγμα, σε χάλασε; Ήμαρτον!

     

    1 ώρα πριν, το μέλος Myralis έγραψε:

    Άλλο "Αρχές" άλλο "Κοινή Λογική". Διαφορετικές έννοιες.

    Δεν αποτελούν ασυμβίβαστο, ξεκόλλα. Αρχές που αντιβαίνουν την κοινή λογική, είναι απαράδεκτες για παράδειγμα. Νιανιά πρέπει να τα κάνουμε για να τα καταλαβαίνουν κάποιοι.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος Myralis έγραψε:

    Οι αρχές του οποιουδήποτε είναι κάτι προσωπικό και εκ των πραγμάτων δεν βασίζοντε πάνω στην λογική. Το να μου λες ότι οι "Αρχές" σου έιναι "Κοινή Λογική" είναι εσφαλμένο όπως και να το πιάσεις.

    Εσφαλμένο είναι να έχεις αρχές οι οποίες να είναι ασυμβίβαστες με την κοινή λογική. Όπως είναι ασυμβίβαστο με την κοινή λογική να περιμένει κάποιος να του εξασφαλίσουμε <<δικαιώματα>> τα οποία παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων και ειδικά των παιδιών.

     

    1 ώρα πριν, το μέλος Myralis έγραψε:


    Πάμε παρακάτω, το μοναδικό σου επιχείρημα μέχρι στιγμής ειναι η σύνταξη χηρείας, και σου απαντάω το εξής με δύο ιστορίες:
     

    1. Ελλάδα ~2000 μ.Χ., δύο ετερόφυλοι παντρευοντε, μένουν μαζί σε ένα σπίτι και ζουν την ζωούλα τους. Ο τύπος καθαρίζει 1.700.000 δραχμές (~5000 ευρώ) το μήνα, η τύπισσα δεν δουλευει -δεν χρειάζεται κιόλας-, καθαρίζει το σπίτι, μαγειρευει, βάζει και κάνα πλυντήριο.

      Παιδιά δεν κάνουν, δεν γουστάρουν
      15 χρόνια μετά, ο τύπος πεθαίνει και η τύπισσα παίρνει σύνταξη χηρείας. Όλα καλά;
       
    2. Ελλάδα ~2025 μ.Χ., δύο ομοφυλόφιλοι, παντρευοντε, μένουν μαζί σε ένα σπίτι και ζουν την ζωούλα τους. Ο ένας, ας τον πούμε Γιώργο, καθαρίζει ~8000 ευρώ το μήνα, ο άλλος δεν δουλευει -δεν χρειάζεται κιόλας-, καθαρίζει το σπίτι, μαγειρευει, βάζει και κάνα πλυντήριο.

      Παιδιά δεν υιοθετούν, άσχετα από αν μπορούσαν ή οχι
      15 χρόνια μετά, ο Γιώργο πεθαίνει, ποιος εισαι εσύ που θα πεις ότι ο άλλος δεν πρέπει να πάρει τίποτα;;

     

    Που ειναι η λογική σε αυτό;

    Το έχω ήδη καλύψει αυτό στο post #3286, διάβασέ το. Τι κόλλημα είναι αυτό να εξυπηρετήσετε τόσο πολύ τους πολύχρωμους, τόσος αλτρουσιμός πχια, ή μήπως κάτι άλλο που ντρέπεστε να παραδεχθείτε;

     

    1 ώρα πριν, το μέλος Myralis έγραψε:

    Έχεις κάτι άλλο σαν επιχείρημα; Κάτι που να επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα σου ή την καθημερινότητα του οποιουδήποτε

    Η καθημερινότητα και το ευ ζην των παιδιών είναι αρκετά, δεν χρειάζεται να επηρεάζει και εμένα προσωπικά.

    • Like 1
  19. 35 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Ναι είναι ένα απατηλό δίλημμα, το παραδέχομαι, αλλά το χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για να δείξω ότι η καταστροφή ενός παιδιού, δυνητικά, μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε.

    Παραβίαση ανοιχτών θυρών, δεν το αρνήθηκε κανείς αυτό το γεγονός και είναι εντελώς άσχετο, γι' αυτό και το ψευδοδίλημμα είναι απατηλό.

     

    35 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Εάν λοιπόν συμφωνούμε στο ότι αυτό το απατηλό δίλημμα δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρή αιτία για γενικό συμπέρασμα, ας συμφωνήσουμε ότι δεν είναι σωστό να τσουβαλιαζουμε και όλους τους ομοφύλους πριν δούμε αποτελέσματα.

    Ανάμεσα στις δύο παραπάνω προτάσεις (πριν και μετά το , που έβαλες), μεσολαβεί λογικό άλμα. Επιπλέον, έχουμε ήδη δει κάποια (εντελώς αναμενόμενα) αποτελέσματα, τα οποία αποτελέσματα δυστυχώς για κάποιους δεν θα είναι ποτέ αρκετά και θα χρησιμοποιούν τους διάφορους κακούργους βιολογικούς γονείς ως άλλοθι για την αγνόησή αυτών των αποτελεσμάτων.

     

    35 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Ναι. Συμφωνώ. Η καταλληλότητα για γονέας όμως ίσως και να μπορεί να ξεκινήσει λίγο πιο μετά από αυτό το στάδιο του συλλογισμού σου. 

     

    Όχι. Καθόλου. Ίσα ίσα, έγραψα ξεκάθαρα ότι και εγώ προσωπικά προτιμώ την οικογένεια να αποτελείται από τα μέλη και τους ρόλους που είχε και η δική μου οικογένεια. Κι εγώ πιστεύω ότι ο ρόλος του πατέρα και της μάνας είναι αναντικατάστατοι.

    Επιτέλους! Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι λίγο.... οπισθοδρομικός; Ξέρεις τι πιστεύουν οι... μορμόνοι; Εγώ όχι, αλλά το ακούσαμε κι αυτό.

     

    35 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Αλλά άλλο το τι πιστεύω, και άλλο το τι όντως ισχύει. Σε αυτό νομίζω είναι καταλληλότεροι οι ειδικοί να απαντήσουν, και νομίζω έχουν ήδη απαντήσει.

    Όταν φαίνεται η κοινή λογική να διαφωνεί με τους <<ειδικούς>>, μην αμφισβητείς μόνο το εαυτό σου, αλλά και τους <<ειδικούς>> και τα κίνητρά τους πριν βγάλεις το τελικό σου συμπέρασμα αφού το ψάξεις. Πολλές φορές, τις περισσότερες ίσως, οι ειδικοί θα έχουν δίκαιο αλλά αν δεν σκέφτεσαι και μόνος σου, οι φορές που θα έχουν άδικο δεν θα σου περάσουν καν από το μυαλό και μετά θα πέφτεις από τα σύννεφα.

     

    35 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Πρόνοια υπάρχει (όπως υπάρχει τέλος πάντων) , αρχές υπάρχουν, ειδικοί υπάρχουν, σχολεία υπάρχουν, ε, νομίζω πως αν κάτι πάει τόσο στραβά με παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφύλους γονείς, θα φανεί και θα αντιμετωπιστεί. 

    Πόσος χρόνος θα χαθεί και με τι κόστος σε δυστυχία και άλλα χειρότερα, το έχεις σκεφτεί; Υπάρχουν χώρες που <<προηγούνται>> από εμάς και τα έχουμε δει αυτά που πάνε στραβά και μας τα έχουν πει και τα παιδιά και άμεσα και έμμεσα.

     

    35 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Και να πω και κάτι; έχω ένα παιδί. Που διάολο ξέρω εγώ τι σεξουαλικές προτιμήσεις θα έχει το παιδί μου σε 20 χρόνια από τώρα; είναι σίγουρο ότι θα έχει τις ίδιες με τις δικές μου; Εάν όχι, γιατί αυτομάτως πρέπει να θεωρηθεί άρρωστο, ακατάλληλο για γονέας, απροσαρμοστο κλπ; και μάλιστα δια νόμου;

    Κάνεις λάθος ερώτηση. Η σωστή είναι η εξής: κάπου υπάρχει ένα έμβρυο που σε λίγο θα γεννηθεί. Τι του εύχεσαι; Να αποτελεί προς εκτέλεση παραγγελία ενός ΑΒΓΔΕΖ+ ζευγαριού, ή να είναι ο καρπός της αγάπης δύο νέων που ξεκινάνε μια ωραία οικογένεια; Ποιανού το δικαίωμα υπερτερεί; Των ΑΒΓΔΕΖ+ να γίνουν <<γονείς>> με την εκτέλεση της παραγγελίας τους, ή του παιδιού να έχει κανονικούς γονείς;

     

    35 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Αφήστε ρε την κοινωνία ελεύθερη να κάνει ότι θέλει. Ότι θέλει. Ότι θέλει. Κανένας νόμος δεν πρόκειται να εξαναγκάσει κάποιον να γίνει straight η gay

    Δεν μίλησε κανείς για τέτοιους νόμους. Αυτά είναι υπερβολές για αποδοθούν στην άλλη πλευρά επιχειρήματα τα οποία ουδέποτε εκφράστηκαν, με εμφανή σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων περί καταπιεστικής λογικής κλπ.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.