Jump to content

masteroidz

Premium Members
  • Posts

    641
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by masteroidz

  1. Πολύ χοντρικά ισχύουν τα παρακάτω:

     

    Authoritative είναι ένας DNS που είναι υπεύθυνος για ένα συγκεκριμένο Zone ή μέρος αυτού. Οι Forward DNS αναζητούν σε αυτόν τα records για να τα σερβίρουν με τη σειρά τους στους πελάτες τους.

     

    Delegation έχουμε όταν ένας Authoritative DNS παραχωρεί την δυνατότητα σε άλλον server να είναι authoritative για μέρος του zone, δηλαδή για κάποιο subdomain(s).

     

    Ελπίζω να μην σε έμπλεξα παραπάνω.

  2. On 11/6/2021 at 10:28 AM, BasiliCeLew said:

    Τώρα το πρακτικό πρόβλημα είναι ότι από εκεί που το XML ήθελε 10-15sec το πολύ για να φτιαχτεί on demand, τώρα θέλει 3-4 λεπτά. Μια χαοτική διαφορά. Έχετε να προτείνετε πως θα μπορούσε να μειωθεί ο χρόνος αυτός; Διαφορετικά θα πρέπει όπως το βλέπω να πάω ξανά σε time-driven updates και τα τα βάλω να ξεκινά η δημιουργία τους 10 λεπτά (just in case) πριν οι merchants ξεκινήσουν να διαβάσουν το URL, και απλά μετά ο μόνος χρόνος  που θα απαιτείτε θα είναι για να φορτώσει τα 20mb του αρχείου.

     

    Μήπως να ρίξετε μια ματιά στον αλγόριθμο δημιουργίας του αρχείου; Η τόσο μεγάλη αύξηση στον απαιτούμενο χρόνο μάλλον δείχνει πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

  3. 5 hours ago, salde said:

    τώρα έχει γίνει, ακριβώς λόγω της κατακραυγής. Νομίζω μάλιστα ότι έχουν ενσωματώσει στο νόμιμο ένα τμήμα του πέναλντυ ώστε να αποτρέπεται εν τοις πράγμασι μέχρι κάποιου σημείου η πρόωρη εξόφληση.

     

    Αν κάποιος δει την ανάλυση των δόσεων στην διάρκεια του δανείου σε κεφάλαιο και τόκο θα καταλάβει αμέσως το κόλπο. Τα πρώτα χρόνια οι δόσεις είναι κυρίως τόκοι και λιγότερο κεφάλαιο. Ως αποτέλεσμα αν ο πελάτης θέλει να αποπληρώσει το δάνειο νωρίτερα στην πράξη να έχει ελάχιστο οικονομικό όφελος αφού το εναπομείναν κεφάλαιο θα το πληρώσει όπως και να χει.

    • Like 2
  4. 3 hours ago, BasiliCeLew said:

    Βάζω σαν όνομα πχ storage , στην διεύθυνση IP τι βάζουμε τώρα και το TTL το αφήνω ως έχει;

     

    To ttl μπορείς να το βάλεις και μικρότερο π.χ. μια ώρα. Δεν είναι οτι θα δέχεται χιλιάδες κλήσεις το λεπτό ο dns server για αυτή την εγγραφή και θα ζοριστεί.

     

    3 hours ago, BasiliCeLew said:


    Τώρα μένει να βγάλω καλύτερη άκρη με το nginx γιατί η επαφή μου με αυτό είναι στο -100 ?? 

     

    https://youtu.be/oykl1Ih9pMg?t=828

    • Like 1
    • Agree 1
  5. 11 hours ago, BasiliCeLew said:

    Νομίζω ότι διάλεξα να τελειώσω λάθος σχολή πάντως ( Μηχ. Μηχ. ) μιας και με κατέκτησε το κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου σε διάφορους τομείς/εκτάσεις του εδώ και χρόνια. 

     

    Πτυχίο και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά. Σήμερα μιλάω με τους υπολογιστές σε διάφορες γλώσσες ?

    • Like 2
  6. Έχουμε λοιπόν δύο ειδών caching, το server-side και το client-side. Το δεύτερο δεν μας απασχολεί εδώ γιατί είναι δουλειά των web crawlers.

     

    Αρχικά απ'οσο γνωρίζω δεν γίνεται server-side caching από την πλευρά της Amazon. Το επόμενο σημείο που μπορεί να γίνει sever-side caching είναι ο web server. Το πρώτο βήμα είναι να επιστρέφει στον client κάποια χρήσιμα  header tags όπως το Last-Modified (όπως αναφέρει παραπάνω ο @trib) και το Cache-Control.

     

    Αν χρησιμοποιείς nginx μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις οδηγίες για το configuration από το https://ubiq.co/tech-blog/disable-nginx-cache/

    server {
        listen 8080;
        server_name localhost;
    
        location / {
            root /your/site/public;
            index index.html;
    
            # kill cache
            add_header Last-Modified $date_gmt;
            add_header Cache-Control 'no-store, no-cache, must-revalidate, proxy-revalidate, max-age=0';
            if_modified_since off;
            expires off;
            etag off;
        }
    }

     

    Αυτό πιστεύω πως είναι αρκετό!

     

    Για πιο αναλυτικά μπορείς να δεις και το https://webdock.io/en/docs/optimizing-performance/setting-cache-control-headers-common-content-types-nginx-and-apache

    • Like 3
  7. Μπορώ να προτείνω μια ευέλικτη λύση. Φτιάξε ένα νέο DNS A record του τύπου storage.mydomain.tld. που να δείχνει στον server που είναι το αρχείο.

     

    Δώσε στο skroutz ένα URL  όπως https://storage.mydomain.tld/public/products.xml. Κάθε φορά που θα αλλάζεις hosting provider απλά θα αλλάζεις το που θα δείχνει το dns record.

    • Like 4
    • Agree 1
  8. Από UX είναι μαύρο χάλι η Amazon. Χρεώνουν με την ωρα με κάποιο ανώτατο ποσό το μήνα. Σχεδόν τσάμπα.

     

    Επειδή ακόμα και αυτή η λύση μπορεί να είναι overkill, ποιες είναι οι απαιτήσεις του skroutz κλπ για τη μορφή του url? Μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε domain?

  9. Κατά την άποψη μου η επιλογή 2 είναι πιο εύκολη για την περίπτωσή σου. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρεις/φτιάξεις έναν excel parser που θα δίνει σαν αποτέλεσμα ένα XML σύμφωνα με τις προδιαγραφές που σου έχουν δοθεί.

    • Like 2
  10. Ο fileserver αναβαθμίζεται, το NAS όχι. Από εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται από την άνεση που έχεις να στήσεις το λογισμικό μόνος σου (linux ή bsd) και τις ανάγκες σου. Αν θες μέχρι 2 δίσκους και βαριέσαι να μπλέξεις, πάρε ένα έτοιμο. Αν θες όμως 4+ δίσκους και έχεις το μεράκι να λερώσεις τα χέρια σου τότε φούλ για σερβεράκι.

    • Like 1
  11. 6 hours ago, Eldal said:

    Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι έχω τριφασικό ρεύμα και για αυτό δεν κοιτάω προς powerline (διάβασα σε άλλο thread εδώ μέσα για αυτήν την περίπτωση).

     

    Σε σπίτι με τριφασικό ρεύμα τα powerline της Tplink που έχω δουλεύουν μια χαρά εδώ και 2χρόνια. Μην τα απορρίπτεις σαν λύση.

    • Like 2
  12. Χρησιμοποιώ καθημερινά το Macbook Pro 13" μοντέλο 2017  εδώ και 2,5 χρόνια περίπου. Σαν χρήστης linux από το 2012 ένα έχω να πω: Αν εξαιρέσεις την οθόνη και το touchpad που είναι πραγματικά πολύ καλά, το μηχάνημα είναι ένα σκουπίδι.

     

    1. Δεν μπορείς να το αναβαθμίσεις π.χ. Ram

    2. Το καλοκαίρι ζεσταίνεται σε σημείο να ζεματάει. Aκόμα και σε δωμάτιο με κλιματισμό.

    3. Το λογισμικό είναι μέτριο έως κακό με πολύ λίγες επιλογές παραμετροποίησης σε σύγκριση με μια τυπική διανομή linux.

    4. Όσες φορές προσπάθησα να μιλήσω με το service δεν έβγαλα άκρη.

    5. Μου έχουν επιβάλει τη χρήση του από την εργασία μου λόγω ομοιομορφίας και δεν μπορώ να απαλλαγώ από δαύτο.

     

    Αν δεν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος να προβείς σε αγορά ενός Macbook κοίτα σε πιο αξιόλογες λύσεις. Το οικονομικό δεν το κοιτάω καν όταν μιλάμε για εργαλείο δουλειάς.

    • Like 4
    • Haha 1
  13. Ο γνωστός ειδικός ασφαλείας Troy Hunt τρέχει το https://haveibeenpwned.com/ . Εκεί μπορείτε να δείτε με το email σας αν κάποιος λογαριασμο σας έχει χακαριστεί.

     

    Στη σελίδα αναφέρει:

    Quote

    I created HIBP as a free resource for anyone to quickly assess if they may have been put at risk due to an online account of theirs having been compromised or "pwned" in a data breach. I wanted to keep it dead simple to use and entirely free so that it could be of maximum benefit to the community.

     

    • Like 1
  14. 33 minutes ago, sotiris said:

    Πώς γίνεται με νόμο να γεννάς 1 παιδί να έχουν αυξηθεί κατά 400.000.000 τα τελευταία 20 χρόνια, μόνο οι κινέζοι το ξέρουν.

     

    Φίλος που έμενε μόνιμα Κίνα μέχρι πρόσφατα, σε κατ'ιδίαν συζήτηση μου είπε πως στην πράξη έχουν απελευθερωθεί οι γεννήσεις εδώ και κάποια χρόνια.

    • Like 4
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.