Jump to content

jakbob

Premium Members
  • Posts

    51
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About jakbob

  • Γενέθλια 12/09/1968

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Καστοριά
  • Ενδιαφέροντα
    Τηλ. Σειρές, PC gaming, Ορειβασία

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jakbob's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. jakbob

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ RAM

    Ποτέ δεν είχα utilization πάνω από 75% με τα ίδια προγράμματα που έχω και τώρα σε Windows 7 Ultimate 64bit, δε νομίζω να είναι εκεί το θέμα εφόσον το ένα DIMM δουλεύει ΟΚ σε όλα τα socket, ενώ μόλις βάλω και το δεύτερο σε socket ίδιου χρώματος παρουσιάζεται το πρόβλημα και η μνήμη πάει στο 99%. Πρόσφατα άλλαξα τις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα σε silent mode, μπορεί η υπερθέρμανση να δημιουργεί πρόβλημα;;
  2. Σε σύστημα με 2 DIMM DDR3 (2X2GB KINGSTON HYPER X 1600 MHz) κατά την εκκίνηση η μνήμη πάει στο 98% και φυσικά ο υπολογιστής σέρνεται και δεν αντιδρά σε οτιδήποτε (κάνει ένα 10λεπτο απλά για ένα shutdown). Δοκιμάζοντας με το ένα μόνο DIMM το πρόβλημα αρχικά λύνεται αλλά αυτό που με παραξενεύει είναι ότι και με το δεύτερο DIMM (το προβληματικό μάλλον) μερικές φορές δουλεύει κανονικά όπως πριν, αν απλά του αλλάξω socket !! Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, το DIMM να δουλεύει όποτε γουστάρει ;;; Οι μνήμες αυτές είναι παλιές αλλά δούλευαν απροβλημάτιστα για μια 9ετία και είμαι γενικά ευχαριστημένος, αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι σκοπεύω να τις αντικαταστήσω με 1 DIMM των 8 GB 1866MHz για λίγο καλύτερη ταχύτητα (έτσι κι αλλιώς ο υπολογιστής κάνει δουλειά γραφείου και δεν χρειάζεται επιδόσεις). Υπάρχει πιθανότητα το πρόβλημα να μην είναι στο συγκεκριμένο DIMM άλλα κάπου αλλού (πχ motherboard) και να μου κάνει τα ίδια με την καινούργια μνήμη;; μάλλον απίθανο αλλά αξίζει να ρωτήσω και κάποιον εμπειρότερο. Επίσης τι είναι κατά τη γνώμη σας καλύτερο,1 DIMM των 8GB (single channel operation) ή 2 DIMM (2X4GB dual channel operation) έχει καμιά ουσιαστική διαφορά ή είναι το ίδιο πράγμα ;;
  3. jakbob

    Αναβίωση "παλιού" υπολογιστή με νέα RAM και VGA;;

    Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις ?
  4. jakbob

    Αναβίωση "παλιού" υπολογιστή με νέα RAM και VGA;;

    Ο ssd μπορεί να συνδεθεί σε SATA slot;; και που θα μπορούσα να βρω παλιά κάρτα όπως αυτές που προτείνεις;;
  5. jakbob

    Αναβίωση "παλιού" υπολογιστή με νέα RAM και VGA;;

    Δεν διαφωνώ με την πρόταση σου εφόσον η καινούργια μητρική δίνει πολλές δυνατότητες, αλλά ο υπολογιστής χρησιμοποιείται καθημερινά σε δουλειά γραφείου οπότε είναι πολύ δύσκολο από πλευράς χρόνου να στηθεί ξανά το σκέφτηκα γιατί η 5850 που έχω είναι παρωχημένη και θα ήταν καλύτερα να έβαζα κάτι σε HD 7850 τουλάχιστον
  6. jakbob

    Αναβίωση "παλιού" υπολογιστή με νέα RAM και VGA;;

    θα ήθελα να αποφύγω την αλλαγή motherboard γιατί χρειάζεται να ξαναστήσω το PC από την αρχή και θα χρειαστεί επιπλέον καινούργια κάρτα γραφικών που δεν περιλαμβάνεται στα 280€
  7. Χωρίς να είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς φταίει, σε σύστημα με windows 7 δεν μπορώ να εγκαταστήσω το service pack 1 και άλλες ενημερώσεις του windows update. επιπλέον δεν μου κάνει αναβάθμιση στον browser (chrome και internet explorer) και δεν εμφανίζονται ορισμένες σελίδες (πχ δεν έχω video στο live TV)
  8. Θέλω να δώσω παράταση ζωής σε υπολογιστή 9ετίας (AMD Phenom II Quad Core 3,4 GHz socket AM 3, RAM 4GB DDR3 1600 MHz, GPU SAPHIRE 5850 OC PCI Express 2 1GB GDDR5, mobo ASUS CROSSHAIR IV FORMULA, τροφ. 700W). Σκέφτομαι για νέα RAM (G.SKILL F3-14900CL8D-8GBXM 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-14900 1866MHZ) που μάλλον υποστηρίζεται από την μητρική μου;; και VGA (SAPPHIRE PULSE RADEON RX560 4GB GDDR5). Το πρόβλημα είναι αν θα πατήσει η VGA που είναι PCI Express 3 στην υποδοχή της μητρικής μου που είναι PCI Express 2;; και αν αξίζει το έξοδο να δώσω 50€ παραπάνω για το ίδιο μοντέλο VGA της ASUS (ASUS ROG STRIX RADEON RX560 ROG-STRIX-RX560-4G-GAMING 4GB GDDR5) για καλύτερο ταίριασμα με την μητρική;; ή να πάω σε VGA με καλύτερο chipset (SAPPHIRE PULSE RADEON RX570 4GB GDDR5) με 30€ παραπάνω;; Το όριο μου είναι τα 280€ και δεν σκέφτομαι να αντικαταστήσω την μητρική που είναι καλή (τουλάχιστον για την εποχή της) και τον επεξεργαστή που με λίγο OC μπορεί να πάει λίγο παραπάνω. Ο υπολογιστής ήδη χρησιμοποιείται για δουλειά γραφείου αλλά επειδή δείχνει την ηλικία του και θέλω να τον χρησιμοποιήσω για ήπιο gaming (Elder Scrolls Online) σκέφτομαι ότι ίσως με νέα μνήμη και κάρτα γραφικών θα κρατήσει μερικά χρονάκια ακόμη γιατί δεν έχω χώρο για καινούργιο desktop αν και ξέρω ότι η τεχνολογία του είναι παρωχημένη. Κάθε σκέψη σας, πρόταση ή και πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν είναι ευπρόσδεκτα.
  9. Θέλω να αγοράσω καινούργιο laptop για τη γυναίκα μου. Η κύρια και μάλλον πιο ακραία χρήση του θα είναι για δημιουργία παρουσιάσεων powerpoint και βασική επεξεργασία εικόνας με photoshop (όχι κάτι πολύ extreme). Άντε και καμία ταινία μέσω netflix. Δεν θα χρησιμοποιηθεί καθόλου για gaming. Το όριο τιμής είναι τα 450 έως 500€. Σκέφτομαι σαν minimum κάτι με επεξεργαστή AMD A9 ή INTEL i3( 6ης γενιάς ), θα είναι αρκετό ή να ανέβω πιο πάνω;; Αν η κάρτα γραφικών αν είναι shared με την κεντρική μνήμη (4 gb τουλάχιστον) θα μου δημιουργήσει πρόβλημα στην ταχύτητα των εφαρμογών;; Να ψάξω για κάτι με αυτόνομη μνήμη για την κάρτα γραφικών ή το θεωρείτε περιττό από τη στιγμή που δεν με ενδιαφέρει το gaming;; Για powerpoint και photoshop είναι καλύτερη λύση ένας πιο γρήγορος επεξεργαστής (πχ AMD quad core A10 ή INTEL i3 7ης γενιάς ) με μια shared κάρτα (πχ intel HD 520 ή AMD Radeon R5) ή ένας συμβιβασμός ανάμεσα στα δύο;; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις ΥΓ: Να αποφύγω κάποιο κατασκευαστή;; είχα ΗΡ παλιότερα σε laptop και αποδείχτηκε σκυλί αθάνατο!!
  10. Μισή κούπα με γαλλικό καφέ έπεσε πάνω στο tower και απο τον ανεμιστήρα σκορπίστηκε παντού. Η mobo και η κάρτα γραφικών καθαρίστηκαν με καθαρό οινόπνευμα και το pc δουλεύει κανονικά εκτός απο το πληκτρολόγιο που μετά την εκκίνηση και ενώ αρχικά δουλεύει κανονικά μετά κολλάει και δεν πληκτρολογεί. στον πίνακα ελέγχου φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά και το ίδιο συμβαίνει σε κάθε θύρα USB που συδέεται το πληκτρολόγιο. Υπάρχει ενδεχόμενο να φταίει λεκές από καφέ πάνω στη mobo που ξέφυγε απο το καθάρισμα ????
  11. Δουλεύει πλέον και με το firewall ανοιχτό και μάλλον δεν ήταν αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα. Απλά για προφύλαξη έκανα install με το firewall απενεργοποιημένο. thanks again:clap:
  12. Τελικά δούλεψε:jump1: Έκανα clean install απο την αρχή, σε καινούργιο λογαριασμό, με τον installer απο το site του steam και όχι αυτόν του skyrim, με το firewall κλειστό, το anti virus απενεργοποιημένο και το upnp του router επίσης απενεργοποιημένο. Πρίν είχα κάνει και ένα έλεγχο με antimalware που διέγραψε ένα παλιό αρχείο απο προηγούμενο παιχνίδι αν και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό δημιουργούσε το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ όσους βοήθησαν:clap:
  13. Αγόρασα το SKYRIM και για να παιξω πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθώ με το steam. Αλλά κάθε φορά μετα την εγκατάσταση και οταν έίνα να κάνω login στο steam μου βγάζει το "Steam is having trouble connecting to the Steam servers". Δοκίμασα την εγκατάσταση σε δύο διαφορετικά pc (συνδεδεμένα στο ίδιο router), με το firewall των windows είτε απενεργοποιημένο είτε και ενεργοποιημένο, χωρίς κανένα άλλο firewall να τρέχει, με το kaspersky στον ένα υπολογιστή και το AVG στον άλλο πάλι είτε κλειστά είτε ανοιχτά, με τον installer του skyrim ή και τον installer κατευθείαν απο το site του steam, σε φάκελλο διαφορετικό απο τον default στο program files, και πάντα τα ίδια σκ@τ@ Φοβάμαι μηοως το πρόβλημα είναι στο router (thomson speedtouch 780WL, παλιό μοντέλο του 2009 από τα πρώτα που έδινε η cyta για το double play), αλλά δεν ξέρω πολλά απο router, οπότε ρωτάω αν είναι πιθανό κάτι τέτοιο;; το troubleshooting του steam πάντως το εμφανίζει σαν πρώτο λόγο για αδυναμία σύνδεσης με το steam. Απο το internet πάντως μπορώ να μπώ στον steam λογαριασμό μου μέσω του site τους. :help1: γιατί μόνο ένα skyrim θέλω να παίξω και έχουν σπάσει τα νεύρα μου !!
  14. το windows defender δεν εντόπισε κατι σε πρόσφατο scan. εκτός αν είναι κάτι που το defender δεν μπορεί να εντοπίσει. ούτε με την εγκατάσταση του steam φάινεται να υπάρχει πρόβλημα εφόσον απο το web έχω πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό μου. το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να συνδέθώ με το server του steam για να συνεχίσει η εγκaτάσταση του skyrim και σαν πρώτη αιτία στο troubleshooting tips αναφέρει το router που δεν μου φαίνεται ομως λογικό αφού τέτοιο πρόβλημα θα φαινόταν και αλλού. anyway θα ξαναδοκιμάσω και με re-installation του steam και με πλήρη αφαίρεση του anti-virus και με windows firewall απενεργοποιημένο
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.