Jump to content

Hohenstaufen

Premium Members
  • Posts

    921
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Hohenstaufen

  1. να και μια καινούρια συνέντευξη

    Tripwire's Vice President Talks Up Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

    AW- It is a long list. I think we’ve talked about adding in a full cover system, shown in first person, not switching out to third person; blind fire that actually IS blind; a more intricate personal damage system; encumbrance; stamina; morale for the AI soldiers; mantling and climbing; new weapon deployment system, much more intuitive and easy to use with the light MGs; full ballistics modeling for all projectiles, including material penetration (i.e. don’t try hiding behind that wooden interior door when I’m 6 feet away with an SVT!) – so players will need to understand the difference between “cover” and “concealment”
    AW- Yes, dedicated servers. Always have done – no reason to change. Mod tools – there will be a full SDK on launch. It is actually in the hands of a couple of select mod teams already.
    For the history buffs – accuracy. Stalingrad as you’ve probably never seen it before. Weapons, vehicles, uniforms, the terrain. I’m sure someone will find a mistake or two – but they will be genuine mistakes, not “Oh, no-on will ever notice…”

    Δεν μπορώ να περιμένω.......

    • Like 2
  2. Καλησπέρα

    Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς όυτε και εμένα μου πολυαρέσουν, αλλά θεώρησα χρέος μου να κάνω τις απαραίτητες ''συστάσεις'' έτσι για να θυμούνται οι παλαιοί που τον ξέραν ώς κρατικοδίαιτο της ΕΡΤ και να μαθαίνουν οι νεότεροι. After all εδώ δεν παρεξηγήθηκα εγώ που δέχτηκα προσωπικούς χαρακτηρισμούς (θα ήταν πρίν ξεκινήσει το επίπεδο...)

    Ας είναι όμως. Αφου αποφασίζουμε να μιλήσουμε σοβαρά, μπορούμε να αφήσουμε κατα μέρους τον φωστήρα και μέσω μερικών facts να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα.

    1. Σχετικά με το μέγεθος των κοιτασμάτων ας θυμηθούμε πως το κοίτασμα στον πρίνο στην Καβάλα δίνει αυτη τη στιγμή πρίπου 5.000 βαρέλια πετρελαίου. Απο την άλλη σε ένα κοίτασμα στη θέση ''μπάμπουρας'' λίγο πιο κεί απο τη Θάσο. μπαμπουρας πετρελαιο - Google Search όπως θα δείς ακόμα και σοβαρές σελίδες (ας πούμε) όπως οι έμποροι όπλων του defence net κάνουν μνεία για το τεράστιον του μεγέθους του..... ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΓΜΤ ΑΤΥΧΙΑ !!!! ολόοοκληρη θάλασσα με πετρέλαιο και εμέις πήγαμε και πετύχαμε τη δαχτυλίθρα... Αν αυτό σου φαίνεται λογικό fine by me, εμένα μου κάνει πως κάποιος μας χοντροδουλευει.

    2. Συνεχίζοντας και ειδικά για κάποιους ''ειδήμονες'' που αμολάνε σαχλαμάρες του τύπου ''το Αγαίο έχει περισσότερο πετρελαιο απο όλη την Αραβική χερσόνησο'', Θα σου συστήσω τον όρο ''peak oil'', www.aenaon.net - Η Θεωρία του Hubbert για την κορύφωση πετρελαίου (peak oil) και με δεδομένο αυτό ας κάνουμε μια ''προέκταση'': Απο τη στιγμή που α) αυτό το σημείο το έχουμε ήδη ξεπεράσει, β) η ανεύρεση νέων κοιτασμάτων βαίνει μηδενική με τις έρευνες να προσανατολίζονται πλέον στο Β. Πόλο (άλλης δυσκολίας και άλλου επιπέδου ''παιχνιδιών'') και γ) η περιοχή μας έχει ήδη προσμετρηθεί, με επαγωγική λογική σκεφτόμενος, τα όποια κοιτάσματα στη γειτονιά μας θα έπρεπε να αντλούνται ΗΔΗ (και όσο μεγαλύτερα, τοσο νωρίτερα). Απο τη στιγμή όμως που κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, 2 τινά μπορεί να συμβαίνουν: α) είτε τελικά τα κοιτάσματα δεν είναι και τόσο μεγάλα, είτε β) το κόστος “Energy Return on Energy Investment” ή EROEI (που θα διαβάσεις στο τέλος της παραπάνω σελίδας) καθιστά την άντλησή των ασύμφορη.

    3. Τέλος στο θέμα του κατα πόσο θα μπορούσε το Ελληνικό δημόσιο να εκμεταλλευτέι τα όποια κοιτάσματα, πριν δωθεί απάντηση θα έψαχνα: Σε ποια αναπτυσσόμενη χώρα στον πλανήτη, σοβαρές πλουτοπαραγωγικές πηγές αφέθηκαν προς εκμετάλλευση απο τα ίδια τα κράτη ???

    Απο τα παραπάνω, για εμένα πάντα προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες για την ορθότητα των εκτιμήσεων που αβίαστα ανακοινώνονταί και ανεύθυνα αναπαράγονται απο κάθε λογης ''ερευνητές''.

    @Nr2. Οκ στην θεωρία όμως η περιοχή του Αιγαίου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα ηγεμονίας καθώς τα στρατηγικά συμφέροντα είναι τεράστια(αν τελικά υπάρχουν τα κοιτάσματα) που ουσιαστικά απέτρεψαν την μέχρι πρότινος εκμετάλλευση του. Όποτε με βάζει σε πολλές σκέψεις αν τελικά τα κοιάτσματα στην περιοχή μας ήδη έξαντλούνται ή έχουν στερέψει. Αυτό όμως που με προβληματίζει colt3003 είναι ο "ντόρος". Αμφιβάλλω οτι τόσο κακό για το τίποτα στην πολύπαθη περιοχή μας. (Λόγοι πολύ και διάφοροι, όμως στη εποχή του χρήματος και του ενεργειακού πολέμου ίσως κάτι να σημάινει).

    @Nr3. Νορβηγία. Μέχρι το 1960 η πιο ασήμαντη και φτωχή χώρα της σκανδιναβικής χερσονήσου, σήμερα η χώρα με το 2ο μεγαλύτερο κατα κεφαλήν ΑΕΠ στον κόσμο καθώς και με υπερυψηλούς δείκτες ποιότητας ζωής, κοινής ωφέλιας κτλπ.

    PS. Δεν θεωρώ οτι σε πρόσβαλα προσωπικά και αν αφέθηκε να εννοηθεί τότε ζητώ συγγνώμη.

  3. Επι του θέματος τώρα: Σιγά και το νέο το ότι υπάρχει πετρέλαιο. Απο όσο ξέρω, έρευνα για αυτό έχει κάνει η ARAMCO απο το 1976. Έρευνα επίσης έχουν κάνει και τα ινστιτούτα θαλασσίων ερευνών και των 2 χωρών. Μέχρι εκεί όμως. οποιαδήποτε ''εκτίμηση'' για το μέγεθος των όποιων κοιτασμάτων είναι παντελώς ΑΙΟΛΗ. Καί όσο εμείς και οι γείτονες ψαχνόμαστε ή αναθέτουμε σε χαρδαβέλες να μας πούνε ΠΟΣΟ υπάρχει τελικά, αυτοί οι οποίοι θα το εκμεταλλευτούν, κερδίζουν απο κάτι πιο σίγουρο: ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΛΑ. Εγώ ο ανόητος λοιπόν μιας και πήρα και την ταμπέλα, μπορώ να συμπεράνω ότι ο πάσα ένας χαρδαβέλας και οι ''πανεπιστήμονες'' που παρουσιάζει, είναι βαλτοι για να δημιουργείται κλίμα τύπου ''αφού έχουμε κάτι πολύτιμο, ας τρέξουμε να το παρουμε, αλλά να μπορούμε και να το υπερασπιστούμε'' μιας και δεν του διαφεύγει το γεγονός ότι ώς χώρα όπως λές και εσύ δεν έχουμε όρίσει Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ), και υπάρχει και ένα θέμα με τους γείτονες, οι οποίοι αν δεν έμαθες αποτελούν την 15η οικονομία στον πλανήτη.

    Τέλος επείδή όπως είπα δεν παρακολουθώ... καμμία εκπομπή με το πόσα έχουμε πληρώσει για την αγορά όπλων απο -αντε να μην πάω πολύ πίσω- το 1970 μέχρι σήμερα για να υπερασπιστούμε αυτό που δεν έχουμε κατοχυρώσει για να εκμεταλλευτούμε, έχει κάνει ο δόκτωρας ??

    Το πρώτο το παρακάμπτω δεν νομίζω οτι έχει νόημα να προσθέσω κάτι απλά είναι σεβαστή η γνώμη σου. Επίσης δεν θεωρώ ότι αξίζει να αναφέρεις τέτοιους χαρακτηρισμούς γιατί δεν νομίζω οτι βοηθάνε την συζήτηση ούτε είναι αντάξιοι του επιπέδου μας.

    Στα Βold: No shit Captain Obvious. Αυτή είναι και η ουσία του θέματος. Εκεί που στέκομαι και έσυ δεν μπορείς να κατανοήσεις(ίσως να μην το μετέφερα και εγώ καλά) είναι το μέγεθος του ορυκτού πλούτου και το κατα πόσο αυτό στην πορεία μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό για το "καλό" του κράτους. (ΑΣΧΕΤΑ με το πόσο μπουρδέλο εξελιχθήκαμε.)

    Θα σου κανω μια ερώτηση. Εσύ δεν θεωρείς οτι υπήρχε έστω κάποια στοιχειώδης απόκρυψη των στοιχείων ή υποβάθμιση του μεγέθους και της αξίας του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου στο ελληνικό κοινό? Για τους γνωστούς και πλέον λόγους που προανέφερες.

  4. Είναι φανταζόμουν παραπάνω απο γνωστό, παραπάνω απο αυτονόητο, το ότι υπάρχει σχέση εξουσίας - ΜΜΕ. Η εκάστοτε εξουσία στα ΜΜΕ βρίσκει τα σωστα εργαλεία για να χειραγωγήσει το ποπολο κατα τα συμφέροντά της. Εσύ τώρα επιμένεις ότι σε αυτό το μηχανισμό προπαγάνδας, ο Χαρδαβέλας αποτελεί τη ''ρωγμή της ενημέρωσης''.... ΟΚ δικαιωμά σου.

    Εγώ σε αυτό το συφερτό της ανοησίας έχω να αντιπαραβάλλω ένα και μόνο ερώτημα:

    Πόσο αφελείς θα ήταν ανταγωνιστικές πετρελαιο-εταιρίες να ''διαρρέουν'' δεξιά αριστερά τα αποτελέσματα των -όποιων- ερευνών τους, υποδαυλίζοντας τη δυνατότητα να πάρουν τελικά αυτό που θέλουν, χωρίς πολύ ντόρο ?? Είναι σαν να μου λές ότι κάποιος Χ αετονύχης έμαθε πως στο χωράφι σου υπάρχει ένα βαγόνι λίρες, και αντί να σου φάει το χωράφι για ενα κομμάτι ψωμί, στέλνει ένα τσιράκι του να σου πεί τί και πώς.... Λογικό ??

    Δεν το θέτεις σωστά. Βέβαια όποιος έχει κλειστά τα αυτία του λογικό είναι να μην ακούει. Δεν θεωρώ οτι είναι η "ρωγμή της ενημέρωσης"(αστείος "ορος") αλλά προσφέρει μια άλλη γνώμη η οποία αξίζει προσοχής. Αλλά βλέπω ότι οι "ορίζοντες" είναι πολυ μικροί. Από κει και πέρα δεν μου κάνει εντύπωση και δεν συνεχίζω απο την στιγμή που δεν μπήκες στον κόπο να δεις την εκπομπή.

    Όσο για το δεύτερο...απλά συφερτός ανοησίας. Δεν ισχύει αυτό που λες. Παιδαριώδης υπεραπλούστευση. Οι "πληροφορίες" και "υποψίες" για κοιτάσματα υπήρχαν από το 70'. Βέβαια από όσο ξέρω δεν υπάρχει καθορισμένη ζώνη οικονομική εκμετάλευσης στο Αιγαίο ώστε να μπουν οι εταιρίες οπότε καθώς περάσαν τα χρόνια έγινε...."κοινό μυστικό".

  5. .... Και όλοι αυτοί οι σοβαροί, το σοβαρότερο βήμα που βρήκαν για να τα πουν ήταν ο Χαρβαβέλας ?? Καλά που δεν πήγαν στην Πάνια...

    Δεν την είδα την εκπομπή αλλά αρνούμαι να δεχτώ ως σοβαρές τις εκποπές του εν λόγω Χαρδαβέλα. Είναι πολλά τα παραδείγματα που έχει δώσει.

    Μην ανησυχείς τα έχουν πει και εκεί που πρέπει. Αλλά κανένας δεν τους δέχτηκε. Και κανείς δεν τους άκουσε. Ακόμη και το κράτος δεν τους δέχτηκε. Αν έβλεπες την εκπομπή θα καταλάβαινες. Αλλά.....δεν την είδες.

    Πρέπει να καταλάβεις όμως οτι τα "βήματα" αυτά που λες δεν τα προβάλουν οπότε που να τα δεις. Ούτε πιστεύω μπήκε κανείς να ασχοληθεί να ψάξει σοβαρά τις μελέτες τους και να τις προβάλουν σε εκπομπές και ΜΜΕ "κύρους". Αν περιμένεις να τα δεις σε εκπομπές "κύρους"(αλήθεια για πες μας εσύ μια) τότε κλάφτα χαράλαμπε.

    Τώρα αν εσύ απαξιώνεις καθηγητές, και εκπροσώπους γεωλογικών τμημάτων (συγκεκρμένα ήταν ένας έλληνας που δούλευε στο γεωλογικό τμήμα του Καναδά, στο τμήμα ορυκτού πλούτου συγκεκριμένα.) επειδή βγήκαν να τα πουν στον Χαρδαβέλα ΟΚ δικαίωμα σου, ίσως εσύ να ξέρεις καλύτερα.

    ΕΔΙΤ- Καταλαβαίνω την παρόρμηση σου, αλλά πραγματικά έπρεπε να δεις την εκπομπή, ή ακόμη και τώρα αν την βρεις κάπου στο ίντερνετ.

    Και επειδή καταλαβαίνω που το πας ΟΧΙ δεν έχει να κάνει ούτε με εξωγήινους ούτε με πρασινες παπαρδέλες. Πραγματικά ΕΑΝ σε ενδιαφέρει το θέμα ρίξτου μια ματιά και δεν θα χάσεις.

    • Like 1
  6. Κάποιοι κοροιδεύανε οτι το Αιγαίο δεν έχει πετρέλαιο κτλπ, κοροιδεύανε τον χαρδαβέλα και λοιπούς(επιστήμονες και μη) και τους λέγανε τρελούς. Τώρα στην εκπομπή του έχει μαζέψει καθηγητές, εκπροσώπους απο πετρελαικές, έρευνες γεωλογικών τμημάτων διαφόρων χωρών και όλοι λένε ότι είμαστε τίγκα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Δεν μπορεί να είναι όλοι τους τρελοί, κύριοι. Τώρα γιατί δεν τα βγάζουμε....ο οποιος έχει νου κατάλαβε.

    Αυτό το ποστ έγινε γιατί γενικά ακούω τελευταία, Ασε ρε αντωνάκη, σιγά που έχουμε πετρέλαια, και σιγά επειδή τα λέει χαρδαβέλας κτλπ κτλπ.

    • Like 1
  7. Καθε φορα που παω Γερακα,μετα τα σουβλακια το προγραμμα εχει κοντρες... :)

    Αντικειμενικα ομως,το αμαξι ειναι εργαλειο,οχι toy.

    8:47 ---> βλακεια^2 :p

    Αντικειμενικά το αμάξι είναι ΚΑΙ παιχνίδι. Το θέμα είναι πού και πως το κάνεις "παιχνίδι".

    Δεν νομίζω αυτοί που πάνε και τα βάζουν στην Nordschleife πάνε για δουλειά. Για διασκέδαση τα βάζουν.

    Και το drag race είναι και αυτό μια μορφή αγώνα. Απλά, όπως όλα τα πραγματα στην Ελλάδα έτσι και αυτό ακολουθεί την αντίστοιχη τροχιά-πορεία-κατάσταση. Αυτήν της παρανομίας, του κινδύνου και γενικότερα του κουκουνιαεισμού.

    • Like 2
  8. In love...

    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=DUBintl5BJk&feature=related]YouTube - The Original BMW M1 at Nurburgring[/ame]

    Και η Procar Εκδοση:

    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=aGMlkNnRKQk&feature=related]YouTube - BMW M1 Procar - NΓΌrburgring race track (historical movie)[/ame]

    470PS @9000rpm

    Ηδονή το 1979...

    • Like 8
  9. http://www.bmw-motorrad.gr/gr/el/index.html?content=http://www.bmw-motorrad.gr/gr/el/bikes/sportbikes/s1000rr/s1000rr_data.html&notrack=1

    BMW με μέγιστη ιπποδύναμη στις 13000 στροφές δεν το πιστεύω.

    Έχω χάση τελικά πολλά επισόδια.

    Yeap αυτό που παρέθεσες είναι στην φωτό- S1100RR.

    EDIT- S1000RR

  10. Κοίτα δεν αμφιβάλει κανής για την τεχνολογία την αντοχή την διαχρονικότητα και την ποιότητα των BMW.

    Πολλοί όμως (αν εξαιρέσεις τους χιλιομετροφάγους) δεν θέλουμαι αυτό το απόλυτα αποστειρωμένο μηχάνημα.

    Θέλουμαι να έχει και λίγο ταπεραμέντο η μηχανή, λίγη φλόγα μέσα της και ας νομίζεις όταν την ακούς να δουλευει ότι βαράν κατσαρόλες μέσα τους,ας είμαστε μόνιμα με το κατσαβιδι στην κωλότσεπη, μας αρέσει.

    Τώρα για το καλό γούστο τη να πώ.

    Φαντάσου η Μόνικα Μπελούτσι να ήταν απο γερμάνια, πως θα ήταν;

    Για αρχή έχεις δίκιο, αλλά διαφωνώ στον τομέα του αποστειρωμένου μηχανήματος.Δεν ξέρω αν έχεις καβαλήσει ποτέ BMW μηχανή, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι αυτές οι μηχανές είναι κατασκευασμένες για χιλίομετρα ΑΝΕΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΤΑΞΙΔΟΥ. Τωρα βρές μου μια άλλη μηχανή σε αυτήν την κατηγορία που να έχουν αυτά που λές (ταπεραμέντο κτλπ) και να τα κάνουν το ίδιο καλά. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι απαιτείς πράγματα απο μηχανές που δεν είναι κατασκευασμένες για να σου προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που θες ΕΣΥ. Όσο για αυτό που θίγεις για κατσαβίδια και τα λοιπά, ΟΚ κανένα πρόβλημα εγω εξ' αρχης δεν αναφέρθηκα σε αυτό το πράγμα και στην τελική καλα κάνεις (ομοιοπαθείς).

    Όσο για το γούστο θεωρώ οτι είσαι υπερβολικός και απόλυτος. Αν το πάμε με την δικιά σου λογική...τότε...ο γερμανικός ανδρικός πληθυσμός πρέπει να μεταναστεύσει στην....Ιταλία. Το γούστο ειναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

    Και για το τέλος αφήνω ενα BMW με......"ταπεραμέντο"...

    2010-bmw-s1000rr-pic-17_800x0w.jpg

    • Like 1
  11. Αλλος ενας γιγαντοσαυρος απο την BMW στις μοτοσυκλετες.

    http://www.autoblog.com/photos/2011-bmw-k1600gt-and-k1600gtl/med/#3439294

    1,649 cc, 6zylinder ,160 hp at 7500rpm & 129 pound-feet of torque στις 5000 αντιστοιχα.

    Το είχα δει απο τότε που βγήκε....απίστευτες....πανέμορφες...

  12. E P I C NEW VIDEO

    [ame=http://www.gametrailers.com/video/pax-10-red-orchestra/703872]Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad Video Game, PAX 10: Exclusive Never Surrender Trailer HD | Video Clip | Game Trailers & Videos | GameTrailers.com[/ame]

    holly molly, μολις κατουρήθηκα.

    • Like 1
  13. 18 ετών αμάξι και 2000 κυβικά. Εκτός από το σήμα το οποίο θα το νιώθεις κάθε χρόνο, θα πίνει την super (που είναι πιο ακριβή από την αμόλυβδη) με το μπουρί της σόμπας.

    Αστρολάβε, αν μπει κάποιος στην διαδικασία σοβαρά να αγοράσει κάτι τετοιο, δεν σε νοιάζουν ούτε τα σήματα ούτε οι βενζίνες. Είναι κάτι που μπαίνει πάνω από πολλά πράγματα από αποψη προτεραιοτήτων.Δεν είναι απλά ένα αμάξι. Είναι κάτι παραπάνω.

    • Like 6
  14. Δεν κρατήθηκες ε? :beer::beer: :clap:

    Αντε λοιπόν παιδιά να μαζευόμαστε σιγά σιγά οι βετεράνοι του RO: OST :D

    Κάψιμο που έχει να πέσει παλι SofGR στα κρύα χαρακώματα του Στάλινγραντ :D

    • Like 1
  15. Αν είναι κομένες ή δεν κάθονται ίσια ψάξε το αυτοκίνητο για τρακάρισμα που δεν ξέρεις

    και μέτρα το σε καλύμπρα.

    Σε κανονικές συνθήκες δεν αλλάζονται.

    Δεν είναι αναλώσιμο.

    Δεν είναι απαραίτητο να φάει στούκα για να θέλουν άλλαγμα. Στα ραλλάκια αν τα πίνεις για λίγο καιρό είναι σταντέ οτι θα χρειαστούν βάσεις. Δεν είναι το συνηθέστερο να αλλάζουν οι βάσεις, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που τα κλάνουν.

    • Like 1
  16. Και κει που έχεις ξεραθεί στον ύπνο από τις 2,,,,ξαφνικά ξυπνάς στις 5 με στομάχι να διαμαρτύρεται από την πείνα!!!!!.......

    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ>>>>ΠΑΩ ΝΑ ΦΑΩ!ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ! :nerd::lazy::drool:

    Το κοτομπέικον που λέγαμε καλό σαν το plain kotopoulo? :D

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.