Jump to content

sir Impecable

Premium Members
  • Posts

    58
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About sir Impecable

  • Γενέθλια 01/03/1985

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Βόλος

Πρόσφατοι Επισκέπτες

795 Εμφανίσεις προφίλ

sir Impecable's Achievements

  1. Ακριβώς το αντίθετο κατάλαβα. Ένας απο τους πολλούς reviewers στο youtube. Τίποτα το ιδιαίτερο. Το θέμα για μένα είναι οτι η AMD έκανε ένα απο τα χειρότερα launch στην ιστορία της. Το μέτριο προιόν, ο λίγος χρόνος για review, τα exclusive που έδωσε σε κάποιους reviewers, η πουστι@ με τις τιμές κτλ, βλέπω έχουν εκνευρίσει πολύ κόσμο (ειδικά reviewers). Κάτι πρέπει να πει, να ξεκαθαρίσει τουλάχιστον η κατάσταση για τη τιμή των Vega.
  2. HBM μάλλον πάλι μπήκε λόγω κατανάλωσης. Με GDDR5(X) λογικά θα ξέφευγαν ακόμα περισσότερο.
  3. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Μη φτάνουμε στα άκρα. Η Vega σχεδιάστηκε με στόχο και άλλες αγορές πέρα από gaming. Από ότι καταλαβαίνω αυτό κόστισε πολύ ακριβά σε die space με αποτέλεσμα μεγάλη κατανάλωση κτλ. Αυτό δε σημαίνει ότι η αρχιτεκτονική είναι χειρότερη από του polaris. Ίσως να μην έγιναν αρκετές αλλαγές για να δούμε σοβαρό ανταγωνισμό αλλά σίγουρα έχει θετικά στοιχεία. Θα φανεί πιο καθαρά νομίζω αν κάποια από της υπόλοιπες Vega είναι πιο gaming oriented.
  4. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Βλέπω την ti να πετάγεται που και που στη συζήτηση και δε καταλαβαίνω γιατί. Ξαναβάζω τα links από τα ανεξάρτητα reviews που έχουμε μέχρι τώρα από την FE. https://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Radeon-Vega-Frontier-Edition-16GB-Air-Cooled-Review https://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/AMD-Radeon-Vega-Frontier-Edition-16GB-Liquid-Cooled-Review http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2973-amd-vega-frontier-edition-reviewed-too-soon-to-call http://www.gamersnexus.net/guides/2986-amd-vega-hybrid-mod-results-overclocking-liquid-vs-air Βάζω και ένα slide από την ίδια AMD. Tldr: Ακόμα και water cooled (και overclocked ~1700MHz) με το ζόρι πιάνει στα περισσότερα παιχνίδια επιδόσεις stock 1080. Είμαι περίεργος να δω τι boost θα δώσουν οι drivers στις επιδόσεις που θα δικαιολογούν διπλάσια κατανάλωση στην ίδια τιμή.
  5. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Meh... Από ότι βλέπω κάτι για το rasterization θα λέμε πάλι ή ίσως για τα "power saving features" που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. Και μη ξεχνάμε το infinity fabric αν και αυτό θα παίξει πολύ περισσότερο όταν θα περιμένουμε το dual vega :P. Θα δούμε, έχουμε άλλες 2 εβδομάδες μπροστά μας.
  6. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Imo αρκετά κακό vfm η κάρτα. Είμαι περίεργος πάντως να δω τι θα βρούμε πάλι να λέμε ότι θα φέρει "την επανάσταση" μέχρι να βγουν τα reviews.
  7. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Δεν είπα ότι δε προσφέρει καλό vfm. Αλλά αυτή είναι η τακτική του outsider, δεν είναι πολιτική της AMD το να "μη ξεπαραδιάσει το καταναλωτή". Αν μπορεί να βγάλει κανένα ψιλό παραπάνω θα το κάνει.
  8. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Ήταν ποτέ σε θέση να το κάνει? Και με την 7970 πέρασε μπροστά για λίγο καιρό και αν θυμάμαι καλά έθεσε ρεκόρ τιμής για την κατηγορία. Προφανώς αν το προϊόν της είναι κατώτερο θα προσπαθήσει να το κοστολογήσει κάτω από τον ανταγωνισμό (αν μπορεί).
  9. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Αφού η ίδια η AMD βάζει τη Vega απέναντι στη 1080 νομίζω είναι σίγουρο πια ότι οι επιδόσεις της δε θα εντυπωσιάσουν. Στα ίδια επίπεδα θα παίζουν με παραπάνω κατανάλωση το Vega (εκδόσεις με υδρόψυξη και κατανάλωση 400W για να περάσουν 10% την 1080 δε τις παίρνω σοβαρά υπόψιν). Το θέμα είναι η τιμή της και αν θα μπορέσει η AMD να κάνει κάτι καλό στο perf/$. Προσωπικά το βλέπω δύσκολο με τόσο μεγάλο πυρήνα, hbm2 και κατανάλωση αλλά οι προβλέψεις μου είναι συχνά πολύ κακές.
  10. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Εκτός από sniper elite 4 και doom που είναι γνωστό ότι προτιμούν τις AMD, σε όλα τα άλλα παιχνίδια είναι στα ίδια επίπεδα με stock 1080 αλλά με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση. Έχει ακόμα σοβαρή διαφορά από τη (stock) ti. 650$ η fury x και η nano, 550$ η fury.
  11. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Bandwidth και κατανάλωση γλυτώνεις με το tile rendering, δεν είναι απαραίτητα πιο γρήγορο.
  12. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Καλά, ότι θα έχει επιδόσεις κοντά στην 1080 είναι γνωστό από τα πρώτα reviews της FE. Το δεύτερο μέρος του στοιχήματος είναι που το κάνει δύσκολο να το κερδίσεις ;). Γενικά τα 300$ μου ακούγονται υπερβολικά αισιόδοξα για full die με 8gb HBM. Συν ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στις 570,580 που έβγαλε πριν λίγους μήνες. Anyway υπομονή ένα μήνα ακόμα να δούμε τιμές.
  13. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Γιατί ανακοίνωσαν msrp στα 300$?
  14. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Στα 300$ δε παίζει να έρθει imo. Στα 400$ ίσως αν και προσωπικά, αν καταφέρει τελικά να πιάσει επιδόσεις 1080, τη περιμένω στα 500$ (ποιος θα τη πάρει με τέτοια κατανάλωση είναι άλλο θέμα).
  15. sir Impecable

    VEGA Coming Soon

    Με τους Kepler. Στους Maxwell φαντάζομαι τα yields ήταν καλύτερα λόγω παλαιότητας των 28nm οπότε δε χρειάστηκε να χρεώσουν cut down part στα 1000$+ οπότε είδαμε μόνο full gm100 στα 1000$ (titan) και το cut down στα 650$ (980ti). Imo αυτή η τακτική αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση των κερδών τους ανάλογα με τα yields και την αγορά. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με τον ανταγωνισμό. Έχει wiggle room η Nvidia για να αντιδράσει σε ότι βγάλει η AMD.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.