Jump to content

Dj_ALeX

Premium Members
  • Posts

    2.285
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Είδηση Comments posted by Dj_ALeX

  1. 13 minutes ago, GoMaR said:

    Τα ιδια λεγαμε οταν πρωτοβγηκε η σειρα titan που ηταν στα 1000-1200.
    Μου αρεσει που δικαιολογουμε καθε φορα την Nvidia και τις τιμες της..

    Δηλαδή προτιμάς να δώσεις 10000$ αντί για 3000$ και λές οτι αυτή που κάνει 3000$ είναι ακριβή και οτι δικαιολογούμε την nvidia για αυτήν την τιμολόγηση?? Όπως και να έχει η nvidia πάντα ήταν ακριβή και πάντα θα είναι.. :D 

    Διάβασε λίγο και τι λένε στα παρακάτω site:

    Link1

    Link2

  2. 21 minutes ago, giorgos2187 said:

     

    @Dj_ALeX Παραπανω ο billpeppas πανηγυριζει που επεσε μεσα στην προβλεψη του για κυκλοφορια gaming volta εντος του 2017 υποννοωντας μαλλον οτι ειναι αυτη που βλεπουμε. Επισης εσυ παραπανω κανεις λoγο για κομμενη καρτα και παλι καταλαβαινω οτι εννοεις αυτην που βλεπουμε. Ολα αυτα ερχονται σε αντιθεση με τα λεγομενα του αρθρου που κανει λογο για επαγγελματικη καρτα οποτε ομολογω πως εχω γινει ματσο και δεν μπορω να καταλαβω που απευθυνεται αυτη η καρτα. Και φυσικα δεν μπορω να κρινω αν η τιμη ειναι μια χαρα η οχι. 

    H κάρτα αυτή απο τα χείλη της ίδιας της nvidia αναφέρεται ώς Prosumer καρτα και οχι καθαρα επαγγελματικη (για αυτό κάνει 3000€ και οχι 10000€), πόσο μάλλον για gaming κάρτα (consumer). Το τι ειναι όμως Prosumer δεν πάει να πεί οτι δεν μπορεί να τρέξει παιχνίδια. Εξάλου βγήκαν και οι drivers στους οποίους περιλαμβάνεται εκτός των άλλων και το library για tensor core programming (Cuda 9+). Άσχετα απο ολα αυτά αυτή η κάρτα δεν δίνει σαφη εικόνα για τις πιθανες μελλοντικες επιδόσεις των επόμενων GTX μοντέλων εκτός βέβαια αν αρκεστούμε και σε ατομικές προβλεψεις.. Αυτό που θεωρώ σίγουρο πάντως είναι αυτο που αναφέρω στο προηγούμενο πόστ μου περί GDDR6 κτλ... Τώρα ο billpeppas δεν ξέρω τι σκεφτόταν για να πεί κάτι τέτοιο και προφανώς και δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο.. Τέλος η Titan V φαίνεται ξεκάθαρα απο τα specs, οτι είναι κομμένη σε σχέση πάντα με την tesla V100 των 10000$!

     

    BsKoSWX.png

  3. 4 minutes ago, giorgos2187 said:

    Δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως καρτα ειναι αυτη. Αν προκειται για την κορυφαια η εστω την δευτερη κορυφαια GAMING καρτα τοτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι ασχολουμαστε μαζι της με τιμη 3 χιλιαρικα. Αν ειναι να κοστιζει διπλασια για 50% πανω σε επιδοσεις τοτε κι εγω θα γελαω μεχρι τις 42 του αλλου μηνα. Η nvidia ομως την προωθει σαν επαγγελματικη καρτα και οχι gaming οποτε νομιζω τσαμπα συζηταμε για gaming επιδοσεις και αναμενουμε να δουμε αλλες καρτες που οντως θα ειναι gaming, με επιδοσεις κοντα σε αυτες της titan v αλλα με πολυ λιγοτερα features, πολυ μικροτερες επιδοσεις σε αλλους επαγγελματικους τομεις, και πολυ χαμηλοτερη τιμη. 

    Σωστά τα λες αν και μου "κλέβεις" τις ατάκες :p . Δεν ειναι gaming καρτα. Απλά ο κόσμος επειδή είδε οτι βγήκαν και οι drivers σου λέει ας δούμε τι κάνει στα benchmarks. Προσωπικά αυτό που βλέπουμε είναι πιστεύω μια μικρή γεύση. Η κάρτα αυτή έχει σωστή τιμή για το κοινό/χρήση για την οποία προορίζεται. Οι νεές GTX λογικά θα έχουν χώρο για πολλά cuda cores και θα κυκλοφορήσουν με GDDR6 μνήμες και οχι HBM2 και αν το σκέφτομαι σωστα και χωρίς τους tensor cores.

  4. 18 hours ago, SpirosKGR said:

    Λογικά τα ίδια σε τιμές όπως κ η 10αρα σειρα. Γιατί είχε ανταγωνισμό όταν κυκλοφόρησε την 10αρα η nvidia; Όχι. 

    Καθαρά κινήσεις εντυπωσιασμού η Titan V γιατί έτσι θέλει και μπορεί. 

     

    " Pascal is just unbeatable " που λέει και ο κύριος με το δερμάτινο. ----> :sarcastic: fixed

    Δεν το βλέπω για τις τιμες που λες... Ανταγωνισμό φυσικα και δεν ειχε - δεν εχει ουτε τωρα.. Μην πεταχτει κανεις και πει τπτ για Vega θα γελάω μέχρι τις 32 του άλλου μηνα.. Έπεσα κοντά στις προβλέψεις για 40%. πετάει κομμένη κάρτα για να δει αντιδράσεις... Καλά ας περάσει το Pascal πρώτα η AMD και βλέπουμε για το Volta. Τέλος αν ανεβάσουμε 200Mhz τον χρονισμό του πυρήνα υπολογίζω η κάρτα να ανεβαίνει στο 50% άνετα (συγκρίνουμε πάντα με την προηγούμενη Titan XP full fat)... και δεν ειναι καν το full fat chip η Titan V!

  5. 10 hours ago, Helly said:

    Επιδοσεις περιπου εχουμε?Το κορυφαιο ειναι οτι κυκλοφορησε  οδηγος αλλα bench τιποτα ακομα ουτε καν leak.

    Tην βλεπω πανω απο 1500€ παντως την 1180 Ti αν και δε αποκλειεται να δουμε τις μικρες πρωτα στο 1000αρικο κοντα για καλυτερο αρμεγμα.

    1ον ο οδηγος ανεξαρτητα με την νεα τιταν ειναι για πέταμα απο θεμα απόδοσης. 388,43 ειναι ο τελευταίος καλός οδηγός.

    2ον υπολογίζω ένα 40% πάνω απο τιταν χπ + οτιδηποτε αλλο προσφέρει το optimization στο μέλλον. Μιλάμε για μια κομμένη κάρτα οπως καταλαβαίνεις.. έπεται συνέχεια!

    • Agree 1
  6. Voksi και ξερό ψωμί τι να λέμε! Καλά δεν περίμενα η ubicrap να παραδεχθεί την πατατιά που έκανε με ένα κατά τα άλλα πολύ καλό & όμορφο παιχνίδι. Άκου να έχει single player game περισσότερο cpu utilization απο γνωστά multiplayer games. Θα τρελαθούμε μου φαίνεται..

    • Like 1
    • Agree 2
  7. Απο πότε ο 387.78 (driver απο το Windows Update, ο επίσημος οδηγός είναι ο 387.92WHQL) υποστηρίζει την 1070Ti?? Εδώ ο 388.00 και δεν γράφει τπτ για την εν λόγω κάρτα... Χμμμ.. μπορεί και να "παίζει" ποιός ξέρει.. Πάντως τα αποτελέσματα φαίνονται ρεαλιστικά nonetheless!

    Tfi1NmGzQ5Cr1-jUQtH2QQ.png

  8. Ένα +15 πάνω σε επιδόσεις χοντρικά απο την original 1070. Βγήκε για να ανταγωνιστεί καλύτερα την RX56 της AMD. Πάντως όσοι έχουν 1080/1080 11Gbps edition δεν τους ενδιαφέρει η κάρτα αυτή. Απο την άλλη η τιμή της 1070 στα μεταχειρισμένα θα υποχωρήσει αισθητά! Αυτό είναι φυσικά καλό για τους υποψήφιους αγοραστές και κακό για αυτούς που θα πουλήσουν. Η Nvidia με αυτήν την κάρτα κλείνει και επίσημα τον κύκλο του pascal και ετοιμάζεται για το Volta. Στο τελευταίο branch οδηγών 387.ΧΧ/388.ΧΧ περιλαμβάνεται το CUDA 9 SDK το οποίο εκτός των άλλων, εμπεριέχει και υποστήριξη για τους tensor cores του Volta και πολλά άλλα!

  9. 12 hours ago, billpeppas said:

    Coffee θα είναι ο 8πυρηνος mainstream για Z390.
    Και δεν θα είναι καθόλου κουτσουρεμένος, single & multicore-wise.

    Το θέμα είναι οι τιμές που θα παίξουν.

    "Ακούω" κάτι για socket 1161... 

    Ποιός είπε οτι θα είναι κουτσουρεμένος??  @SpirosKGR Τι σε έλεγα..! :p  

    • Like 1
  10. 5 minutes ago, 2cpu said:

    w00t  !

    Φτασαμε 2017 ,φτασαμε φεγγαρι(οκ ισως οχι ακομα :hehe: )

    και ακομα μας νοιαζει τι? Το φανταστικοτατο single core IPC !!

    Double w00t και 2 αυγα τουρκιας.

    Θα σε νοιάζει για πολύ καιρό ακόμα πίστεψέ με... Καλά το IPC στον coffee lake είναι 1 απο τα δυνατά του σημεία @PanosXidis. Υπάρχουν και αλλα, αλλά εδώ μέσα δεν θα βρείς κανέναν να τον ενδιαφέρουν, έχουν ψωνίσει AMD τα "παιδιά"!

    • Haha 1
  11. 8 hours ago, yanni said:

    Εντάξει τώρα άσε τα θεατρινίστικα σε παρακαλώ. Δεν είμαστε 8 χρονών. Ούτε εσύ, ούτε εγώ. Και τι πάει να πει newsposter; Να μην έχω άποψη; Και σιγά δηλαδή. Τι σου έκανα; Σε έβρισα; Είναι λυπηρό το ότι δεν έχεις επιχειρήματα για να στηρίξεις αυτό που με ενθουσιασμό ήθελες να περάσεις στην αρχή με το βίντεο και τώρα το γυρνάς στο προσωπικό. Και δεν φταίω εγώ αν κάτι που πήγες στην αρχή να το περάσεις ως γενικό συμπέρασμα, μετά προσπάθησες να το μετριάσεις, λέγοντας ότι μιλάς αποκλειστικά με βάση την δική σου περίπτωση, με τις δικές σου απαιτήσεις από έναν επεξεργαστή και τις δικές σου προτιμήσεις σε μια εταιρία, επειδή θεωρείς ότι αυτή προσφέρει πιο αξιόπιστα προϊόντα.

    Το ποιος είναι προκατειλημμένος και δεν δέχεται με την καμία διαφορετική άποψη, φαίνεται ξεκάθαρα. :)

    1) Μια ζωή αυτός που δοκιμαζεί/αγοράζει πράγματα στο κομμάτι hardware δυστυχώς ΔΕΝ είσαι εσύ. Συνέχισε να γράφεις αυτά που κάνεις copy paste απο δώ και απο κεί και μάθε να ασχολείσαι και να μαθαίνεις 1-2 πράγματα απο αυτούς που ξέρουν! Τώρα για το εάν έδωσα επιχειρήματα μόνο ένα τυφλός δεν τα βλέπει.. Τι περίμενες να σου αναλύσω γραπτός και να γράψω ολόκληρη έκθεση??

     

    2) Το λάθος απο μεριάς μου εάν μπορείς να το βαφτίσεις έτσι είναι οτι σε έκανα quote στο 1ο πόστ. Απο κεί και έπειτα ήταν σίγουρο οτι θα χαθεί η μπάλα μιάς και δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες πάνω στο θέμα αλλά ούτε μπορείς να καταλάβεις το αλφάβητο σε απλά πράγματα απλών συνομιλιών σε ένα forum.

     

    Απο μένα τελειώνει εδώ η συζήτηση γιατί ο χρόνος μου είναι πλέον πολύτιμος να τον πετάω σε ανούσια πράγματα. Μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις τις απόψεις σου ελεύθερα με το κοινό σου να σε επικροτεί. Και όσο για το ποιός δέχεται ή οχι διαφορετικές απόψεις ας μην το αναλύσουμε καλύτερα... Εδώ μέσα ορισμένους σας έχει φάει το hype της AMD λές και εμείς οι υπόλοιποι δεν περάσαμε απο κεί ή δεν στάξαμε ζεστό χρήμα στα προϊόντα της ή δεν θέλουμε να την δούμε πάλι στην κορυφή... γεννηθήκαμε χθές.. End of conversation!

  12. 4 hours ago, yanni said:

    Όταν πετάς ένα σχόλιο του στυλ "Δες το βίντεο και θα καταλάβεις", προφανώς θεωρείς ότι υπάρχει ξεκάθαρος νικητής ασχέτως workload. Το γιατί τώρα προσπαθείς να κρύψεις την ξεκάθαρη αυτή προτίμησή σου στην Intel στην πρώτη γραμμή, μόνο και μόνο για να ακολουθήσει μια διαφημιστική παράγραφος για την Intel στην συνέχεια, εσύ το ξέρεις. :p 

    Δεν προσπαθώ να κρύψω τπτ. Πραγματικά είσαι προκατειλημμένος ανευ προηγουμένου και αυτό ειναι λυπηρό για εναν newsposter του thelab.. Διαφημίσεις φίλε μου δεν κάνω και αν έχεις παρατηρήσει εδώ και αρκετό διάστημα έχω αραιώσει απο το forum με ελάχιστη παρουσία διότι τελικά δεν αξίζει και πολύ τον κόπο να ασχολείσαι...

    Τι θα σου άρεσε να σου έλεγα? Την επόμενη φορά να μου το πείς.. 

  13. 6 minutes ago, Matia said:

     

    Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος έσκασε στη μάσα. Θαύματα κάνει αυτή η Intel...

     

    Για νούμερα μιλάμε και τα νούμερα πλέον τείνουν να δείχνουν AMD. Νούμερα είναι και οι μετρήσεις νούμερα και το κόστος, τίποτα δεν είναι στο περίπου. Το υποκειμενικό δε γίνεται αντικειμενικό με το ζόρι όσο και διπλωμάτης να είσαι.

    1) Προφανώς εσύ ζείς σε άλλο γαλαξία!

     

    2) Παρέθεσα την άποψή μου για τις δικές μου ανάγκες και για τα δικά μου workloads, τπτ περισσότερο.

     

    Είσαι ελεύθερος να αγοράσεις οτι θέλεις και να πιστεύεις οτι θέλεις. Αδιάφορο με αφήνει.

     

    EDIT: Πάρε και του Linus το review. 

     

     

  14. 1 hour ago, yanni said:

    Αν λογαριάσεις κόστος πλατφόρμας, δυνατότητες αναβάθμισης αυτής και τα σενάρια όπου τα 12 threads αποδίδουν, ακόμα και στο παραπάνω βίντεο, ακόμα και σε παιχνίδια, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, κατά την γνώμη μου.

     

    Το σχόλιο όμως που έκανες όταν πόσταρες το video, αυτό το "Δές το και θα καταλάβεις! ", ήταν σαν να υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση. Και ξεκάθαρη απάντηση συνήθως εννοούμε ότι υπάρχει και ξεκάθαρος νικητής. Δεν ξέρω αν πιστεύεις ότι υπάρχει ξεκάθαρος νικητής. Αν θέλεις μπορείς να απαντήσεις με ένα σύντομο σχόλιο πάνω σε αυτό. Κερδίζει ξεκάθαρα ο 1600 ή ο 8400;

    Ξεκάθαρος νικητής για τα δικά μου workloads και την χρήση που κάνω εγώ στο CPU ναι υπάρχει ξεκάθαρα.

    Απο κεί και έπειτα πλέον και η AMD έχει καλές προτάσεις απλά επειδή τυγχάνει ως χρήστης να κοιτάω συγκεκριμένα πράγματα σε μια πλατφόρμα για αυτό και μου "ξέφυγε" η παραπάνω έκφραση. Όταν εγώ θέλω το κορυφαίο IPC, την ποιο efficient & stable αρχιτεκτονική με τα λιγότερα προβλήματα, την καλύτερη συμβατότητα με μνήμες, την υψηλότερη δυνατή συχνότητα σε cpu αλλά και σε ram (OC) και μέσα σε όλα αυτά θέλω και το καλύτερο δυνατό gaming performance απο την εκάστοτε GPU που έχω πάνω στο σύστημα τότε δεν μπορώ παρά να πάω μονάχα σε Intel. Το κόστος για μένα έρχεται σε 2ή μοίρα χωρίς βέβαια να ξεφεύγω υπερβολικά αλλά και χωρίς να παραβλέπω την όποια υπερκοστολόγηση γίνεται απο την μία ή απο την άλλη εταιρεία. Φυσικά η AMD πλέον έχει και αυτή σοβαρές προτάσεις στο τραπέζι ΔΕΝ το αναιρεί κανέις αυτό!

    • Like 1
  15. 5 minutes ago, yanni said:

    Επικεντρώνεις στο gaming και μου περιγράφεις τώρα τον Ryzen λες και είναι κάποιος FX. Πως ακριβώς σου απαντάω;

     

    Έχω γράψει και συμφωνώ ότι ο 8400 θα πουλήσει πολύ μαζί με τον 8700K. Από εκεί και πέρα, οι επεξεργαστές δεν είναι μόνο για gaming και απλά θέλω να δω σε τι βαθμό θα αλλάξει γενικότερα η νοοτροπία απέναντι στην AMD και τους Ryzen. Αν δηλαδή θα γυρίσουμε έναν χρόνο πίσω.

    Πολύ καλά λοιπόν! Πάρε το βίντεο που πόσταρα και ξεκίνα το απλά απο την αρχή! Simple :) 

    Και ναι.. ο 8400 θα πουλήσει εξαιρετικά (γνώμη μου). Ο 8700Κ και αυτός, αλλά εκεί ανεβαίνει το κασέ!

  16. 26 minutes ago, Jaco said:

     

    Δεν έχω δει τι τιμές έχουν όλοι αυτοί οι επεξεργαστές τώρα, αλλά από αυτό που βλέπω, αν ήθελα να παίξω παιχνίδια σε 1440p (που είναι το monitor μου), απλά θα έπαιρνα το φθηνότερο setup. Όλοι σχεδόν ίδιοι είναι.

    2Κ και πάνω τα CPU δεν παίζουν τόσο ρόλο.. τυπικό GPU limited σενάριο! Καλά για 4Κ ούτε λόγος!

    Αλλά επειδή η πλειοψηφία των gamers παίζει σε 1080p καλό είναι να έχω το καλύτερο CPU και για αυτό! ;) 

    Υπάρχουν και οι hardcore FPS shooting gamers όπου εκεί πρέπει να βαράς "144FPS" σε υψηλού χρονισμού οθόνες κάτι στο οποίο η Intel είναι Νο1! Είναι καθαρά θέμα για τι χρήση προορίζεται το CPU και τι ανάλυση είναι το monitor σου εκτός βέβαια απο το οικονομικό. Απο την άλλη και ο 1600Χ για ορισμένα workloads ίσως είναι καλύτερη overall επιλογή απο τον σημερινό 8400.

     

    Να και ορισμένες τιμούλες! Link

     

    @yanni Το βίντεο που σου παράθεσα "ξεκινάει" απο το Tomb raider!!! Δεν σου το έβαλα για να μου απαντήσεις με αυτόν τον τρόπο! Όσο για τον εάν έγινε VFM το 6c/6t αυτό μένει να φανεί... Πάντως o Ryzen με αυτό το IPC πάντα πίσω θα είναι και ας έχει παραπάνω threads...

  17. 10 minutes ago, yanni said:

    Το κύριο ερώτημα που έχω εγώ είναι τι θα γίνει με τον 8400 vs 1600 και κατά πόσο ο κόσμος θα βλέπει 6 πυρήνες στον 8400 και θα αγνοεί τα 12 threads του 1600.

     

    Δές το και θα καταλάβεις! :)

     

     

  18. Όπως τα είχαμε πεί και τα είχα προβλέψει. Μετά απο 1.5 χρόνο απο την κυκλοφορία του Pascal η AMD προσπαθεί να ανταγωνιστεί την 1080 με κάρτα που έχει το διπλάσιο TDP και υδρόψυξη! Τπτ το ιδιαίτερο η GCN δεν τραβάει στο θέμα power efficiency σε οτι nm και να κατασκευάσεις μια κάρτα με τέτοια αρχιτεκτονική. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές απο πλευράς AMD. Τι να τις κάνει ο κόσμος παρόμοιες επιδόσεις με GTX1080 μετά απο 1.5 χρόνο?? Δεν είναι τπτ το καινούργιο... τα πορτοφόλια έχουν "αδειάσει" και ο κόσμος έχει ψωνίσει ήδη 1080/1080Ti... Το να πετάει μιά κάρτα 20-30% πάνω απο Fury X δεν με συγκινεί και ιδιαίτερα με 345W TDP.

    • Like 4
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.