Jump to content

Nick74

Premium Members
  • Posts

    2.217
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Nick74

  1. βρες καποιον να στο κολλησει. Αν παρεις αυτα που χρειαζονται, θα παρεις φθηνα αχρηστα πραγματα που δε κανουν δουλεια, ειδικα σε smd (για να καταλαβεις, υπαρχουν ενα σωρω ειδων flux -η παραδοσιακη σολντερινη ειναι για την εποχη των th εξαρτηματων και οχι για rework σε smd- και ενα ψιλοκαλο non-clean ξεκιναει απο 14-15 ευρω η συριγγα. Τα ιδια και για την κολληση οπου υπαρχουν δεκαδες διαφορετικες -αυτο που λεμε καλαι και ειναι 60/40 η 63/37 ανηκει επισεις σε αλλες εποχες και οι αποψεις για τη χρηση του δειειστανται. Προσωπικα παντως ειμαι 100% lead free απο το 2001 - οσο για κολλητηρι... ναι ακομα και με ενα της πλακας μπορει καποιος εμπειρος να κανει αυτη την κολληση αν υπαρχει θερμοχωρητικοτητα στη μυτη, εισαι ομως τοσο εμπειρος? )

    • Like 1
  2. On 7/4/2021 at 10:43 ΜΜ, το μέλος Seafalco έγραψε:

    Θα μπορούσε να είναι και έτσι αλλά τώρα που ξαναβλέπω τους ακροδέκτες του ρεύματος σαν πολύ μικρούς τους βρίσκω για τέτοια ρεύματα (200A) αν είναι σε συνεχές, όπου πρέπει το ρεύμα να περάσει από ένα Shunt.
    Βέβαια θα μπορούσε να είναι εξωτερικό το Shunt και στους ακροδέκτες να πηγαίνει μόνο η τάση του, αλλά . . . 

    Πιο  πιθανό μου φαίνεται να συνεργάζεται με ένα εξωτερικό Μετασχηματιστή Ρεύματος (C/T)με σταθερό λόγο (π.χ. In=200Α, λόγος=10/1).
    Έτσι τα 200Α θα γίνουν 20 και μετά αυτά τα 20 Α πάνε στους ακροδέκτες του οργάνου και από εκεί σε εσωτερικό μετασχηματιστή ρεύματος (π.χ. Ιn=20Α λόγος=10/ μεταβλητό) όπου μέσω αυτής της μεταβολής του λόγου δίνει π.χ. 1Α, (το οποίο είναι το υποθετικό ρεύμα της μέγιστης απόκλισης του οργάνου).
    Η μεταβολή αυτή γίνεται από τον επιλογέα με το λαμάκι, που έχει λήψεις για να αλλάζει τις σπείρες του δευτερεύοντος αυτού του C/T, έτσι ώστε, ανάλογα με το μέγιστο ρεύμα που δέχεται, αυτός να βγάζει προς το όργανο το μέγιστο ρεύμα (π.χ. 1Α) για να αποκλίνει πλήρως η βελόνα του όταν το πρωτογενές / πραγματικό / μετρούμενο ρεύμα είναι το μέγιστο της κλίμακας που έχει επιλεγεί.

    Αυτά βέβαια είναι υποθέσεις εργασίας και μάλιστα με το μειονέκτημα ότι τέτοιες λύσεις εισάγουν μια κάποια ανακρίβεια στις μετρήσεις, αλλά σε αυτό - με βάση τη κατασκευή του οργάνου- δεν πιστεύω να υπήρχαν και πολύ αυστηρές απαιτήσεις !

    το 99% των στρατιωτικων μηχανηματων εποχης με τα οποια εχω ασχοληθει συνηθως χρησιμοποιουσαν οργανακια 1 η 10mA (καποιες σπανιες φορες καποιες μη στανταροποιημενες τιμες οπως 3mA η 15). Την ιδια λογικη ακολουθουσα και οταν ασχολουμουν με πομπους αλλα και τωρα στους λαμπατους ενισχυτες και τα αναλογικα vu meters που φτιαχνω (κατα κορον χρησιμοποιω 1mA με αυτοσχεδια shunt η αντιστασεις ακριβειας). Στις επαγγελματικες εφαρμογες σε πινακες βεβαια εννωειται πως χρησιμοποιω τα κλασσικα shunt η CT του εμποριου οποτε και τις στανταροποιημενες τιμες οργανων 1mA, 20mA, 100mA, 500mA 1Α, και 5Α  αλλα στις προσωπικες μου κατασκευες προτιμω τα ομορφα vintage στρογγυλα οργανακια που παραπεμπουν σε πιο εκλεπτυσμενες οπτικα εποχες 

    • Like 3
  3. κι αφου το θεμα πηγε στο γνωστο τρολλαρισμα για τα rgb να πεταξω και κατι πιο αναλαφρο ετσι για λιγες κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις: Παιρνεις μια μνημη, δοκιμαζεις να την κλοκαρεις και σου τυχε το μεγαλυτερο λαχειο στο silicon lottery, σου τρεχει stable 100% μεχρι ξερω γω 4500 και με σφιχτα timings (ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται ? ) ΑΛΛΑ βλεπεις πως τα rgb δεν αναβουν η φλασαρουν ξερω γω αλλα εχεις και την καγκουρια να θες ενα ομορφο κουτι - φωτορυθμικο ....ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ? (το χαρακιρι δεν ειναι αποδεκτη λυση γιατι απλα εισαι ψευτης και ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ πραγματικα ?)

    • Like 1
  4. Μία ώρα πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Το techstores, εφόσον επικαλείται ότι το έχει στείλει στην Corsair, μπορεί να σου δώσει το email που χρησιμοποίησαν και το RMA#. Αν έχεις αυτά τα δύο στοιχεία, μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο επίσημο site της Corsair να δεις πού βρίσκεται το πράγμα και αν όντως έχουν στείλει το προϊόν στην Corsair. 

     

    ναι, αλλα οπως εγραψα πιο κατω τελικα με πηραν και μου δωσαν πιστωτικο. Τωρα τι παιχτηκε ποιος ξερει?

    Δε νομιζω να μη το στειλαν καθολου στην corsair, γιατι να καναν κατι τετοιο?

  5. πριν 1 ώρα, το μέλος salde έγραψε:

    Αυτό το πράγμα, να απαντούν στερεότυπα, μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, «όταν έχουμε νέα θα σας ειδοποιήσουμε» (χωρίς να ειδοποιούν ποτέ αλλά να πρέπει εσύ να αναλάβεις πρωτοβουλία να ξαναρωτήσεις), με εξαγριώνει. Προτιμώ να μου έλεγαν κάτι αρνητικό, «δεν γίνεται, φταις εσύ, δεν έχει εγγύηση» κλπ παρά αυτή η κοροϊδία. Απορώ, δεν το καταλαβαίνουν;

     

    Αυτο ακριβως κι εμενα μου την εσπασε περισσοτερο απ ολα...

     

    Τεσπα, παραδοξως, δε ξερω μηπως επαιξε ρολο και αυτο εδω το ποστ η αν ειδαν οτι ειμαι διατεθειμενος να το τεντωσω, αλλα οπως και να χει πριν κανα δεκαλεπτο με πηραν τηλεφωνο (κι ομως, το καναν! ) και μου δωσαν πιστωτικο γιατι λεει η corsair δε το φτιαξε...  Τι να πω? Οπως και να χει καναν αυτο που επρεπε αλλα θα ηταν πολυ επαγγελματικοτερο να το ειχαν κανει απο μονοι τους χωρις να φτανουμε σε προστριβες 

    • Like 4
  6. 1615292989850.png.2d7f1e33dc1530c3f69d5d90bc025940.png1615293059175.png.84e2d73c438b091ea9b0b8427eb233ed.png

    για καποιο λογο το σουταρα χωρις να γραψω οσα ηθελα αλλα τεσπα, νομιζω ολοι καταλαβαινουν τι εχει παιχτει

     

    Τωρα τι κανουμε? παμε εξυπηρετηση καταναλωτη ?

    • Like 3
    • Sad 1
    • Wow 1
  7. πριν 24 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

    είχε προ καιρού ένα θέμα ο Nick74, για αυτό και το αμενσιότο. Είχε βάλει φωτογραφίες κι η διάβρωση ήταν περίεργη. Τι μάρκα είναι το δικό σου. Αν τα έχεις πρόχειρα βάλε καμιά φωτογραφία αν και δεν θα βγει άκρη. 

    δεν ειναι ακριβως ιδια περιπτωση, σε μενα ηταν υδροψυξη. (τρυπησε το pu block! )

    Τωρα οσον αγφορα τη συνθεση των heat pipes μπορει να ειναι αμμωνια και αλλα υλικα που καποια μπορει να ειναι βασεις, κι επειδη οι βασεις ειναι αγωγιμες προσωπικα θα επλενα τα παντα πριν το ξαναβαλω σε λειτουργεια. 

    Το πλυσιμο των ηλεκτρονικων δεν ειναι δυσκολη διαδικασια αλλα απαιτει σοβαροτητα και σωστο τροπο (μην φρικαρει κανεις, διαρκως πλενουμε απο πλακετακια μεχρι γεννητριες και σε πολλες περιπτωσεις πχ αν εχουμε αλατα το μοναδικο σωστο καθαριστικο ειναι το νερακι). Γενικα ο σωστος τροπος απαιτει πλαπλη βυθιση σε νερο βρυσης με μεγαλη προσοχη και μια τελευταια σε απεσταγμενο (πολλοι συναδελφοι δε το κανουν αυτο, επειδη τα υπολειματα αλατων οντως δεν ειναι σοβαρα, αλλα κατα τη γνωμη μου επιβαλεται) Αυτο ειναι το ευκολο μερος της διαδικασιας, ενω το σοβαροτερο ειναι το στεγνωμα. Οσοι κανουμε τετοια πραματα συνηθς εχουμε ειδικους χωρους για αυτο (συνηθως κουτια με αεροθερμα η αντιστασεις) δεν ειναι ομως απαραιτητο. Το απαραιτητο ειναι να μη μεινουν ΚΑΘΟΛΟΥ ιχνη υγρασιας σε κανενα απολυτως σημειο της καρτας, και αυτο απαιτει στις κλασσικες mobo, gpu κτλ κανα 48ωρο σε θερμοκρασια δωματιου (η αληθεια ειναι πως δεν ειναι τοσος ο χρονος που χρειαζεται, αλλα καλυτερα να εισαι υπερβολικος με την ασφαλεια παρα επιπολαιος, ειδικα αν δεν εχεις επαφη με το αντικειμενο ).

    Αν δεν εισαι απολυτα σιγουρος οτι υα κανεις σωστα τη διαδικασια η αν φοβασαι τουλαχιστο πνιχτη πρωτα σε contact spray να φυγει οσο γινεται οτι δεν πρεπει να υπαρχει και μετα βαλτη στο ρευμα. (το νερο παντως κανει καλυτερη δουλεια και δε δημιουργει ασπριλες στο βερνικι της καρτας, κατι που κανουν αρκετα φθηνα σπρει του εμποριου)

     

    • Like 7
  8. πριν 20 ώρες, το μέλος steve_m έγραψε:

    οι μερικες εβδομαδες μολις περασανε..

    Η οικονομικη κριση για μερικους κλαδους φερνει πισωγυρισμα 20 ετων,αν καποιος ειναι 40 και του συμβει δεν εχει χρονο αλλα 20 χρονια να περιμενει.

    πρεπει να ανοιξει η αγορα με οποιοδηποτε κοστος θα ελεγαν μερικοι που πληττωνται ανεπανορθωτα.Οσοι συνεχιζουν να πληρωνονται απο δημοσιο ειτε δουλευαν μεσω υπολογιστη πριν δεν πληττωνται.

     οπως φαινεται πλησιαζουμε σε ακραιες καταστασεις.

    ο καθενας οπως τον βολευει οικονομικα εχει την αποψη του.

    πως θα κοιταει καποιος πισω και θα λεει : "μωρε 4 βδομαδες καραντινα ειναι αλλα ειμαστε καλα" οταν θα εχει καταστραφει ολο το βιος του οικονομικα,τι καλα? καλαμια.

    +10000000000000000000 στη νιοστη

    θα πηδαμε απ τα μπαλκονια αλλα τουλαχιστο δε θα εχουμε παθει βηχα

  9. πριν 12 ώρες, το μέλος costas1965 έγραψε:

    Χωρίς πολύ διάθεση φέτος τα Χριστούγεννα με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ετοίμασα 2 στολιδάκια έτσι για το καλό. 

    Καλό βράδυ σε όλους. 

     

    ΑΚΡΙΒΩΣ τετοια αστερακια με το ρεσω (και διαφορα αλλα διακοσμητικα βεβαια) ειχα φτιαξει στο στρατο οταν ειχα αναλαβει τη διακοσμηση της λεσχης αξιωματικων για να τσιμπισω καμια χριστουγεννιατικη αδεια (15 μερες εκανα το δικοσμητη και πηρα επι πλεον 14 μερουλες αδεια... δεν ηταν κι ασχημα)

    • Like 4
    • Haha 2
  10. αυτο που ζητας δεν υπαρχει γιατι το αλουμινιο του κουτιου εχει βαφτει με ειδικη ηλεκτροστατικη επεξεργασια. Οποιοδηποτε σπρει και να παρεις θελοντας και μη θα ειναι διαφορετικο. Αν θες ντε και καλα να βγει ιδιο πρεπει να βρεις καποιο συνεργειο που κανει ηλεκτροστατικες βαφες και να ζητησεις να στο φτιαξουν. 

    Βεβαια το να φτιαξεις ενα χωρισμα διαφορετικο ισως δεν ειναι ασχημο. Με ενα ματ σπρει δε θα κανει ιδιεταιρο pop out αλλα εννωειται θα ειναι διαφορετικο. Ειναι θεμα γουστου βεβαια και αναλογως μεχρι που θες να φτασεις

     

     

    • Like 1
  11. πριν 18 ώρες, το μέλος xrist έγραψε:

    Σύνδεσα τα 5.1 κανάλια  της μητρικής ( με το λογισμικό της realtek) στην απευθείας RSA 5.1 in του ενισχυτή ......ο ήχος χάλια (προφανώς αναλογικός? )

     

    ο ηχος ειναι ετσι κι αλλιως αναλογικο φυσικο φαινομενο, και αυτος ο τροπος συνδεσης δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ λαθος ουτε υστερει σε οτιδηποτε απο το να βαλεις αλλα 1,2,...100 ψηφιακα σταδια. (btw αν μιλαγαμε για καποιο σοβαρο συστημα αξιωσεων ΑΥΤΟΣ ειναι και ο μονος αποδεκτος τροπος) Οταν λες ο ηχος χαλια αυτο πρεπει να οφειλεται ειτε σε καποιο προβλημα της ενσωματωμενης καρτας ηχου, ειτε σε κακο setup  (τροφοδοτικο, καλωδια, φθηνη μητρικη χωρις φιλτραρισματα τασεων κτλ) ειτε σε προβλημα στις εισοδους του ενισχυτη. 

    99.9% πονταρω στο πρωτο, και αυτο λυνεται ειτε με σωστη καρτα ηχου (αν τα υπολοιπα δεν εχουν θεμα παρασσιτων τροφοδοσιας) ειτε οπως λες παιρνοντας το ψηφιακο σημα και μετατρεποντας το καπου αλλου (ειτε στον ενισχυτη σου ειτε σε οποιαδηποτε αλλη συσκευη ). Αν τεσπα μεταφερεις ψηφιακο σημα που ειναι ο ευκολοτερος τροπος δε χρειαζεσαι απολυτως τιποτα οσον αφορα καρτες ηχου κτλ, απλα παρε ινα η hdmi 

    • Like 2
  12. Δε ξερω αν κανω λαθος με τα Tags αλλα δεν εχω βρει κατι σχετικο... Αν καποιος γνωριζει ειτε καποια ετοιμη συσκευη ειτε καποιο κυκλωματακι θα με ενδιεφερε.

    Προφανως θελει καποιο bt πομπουδακι που να συνεργαζεται με τους συνηθισμενους δεκτες των ασυρματων συσκευων αλλα (δε ξερω αν βαζω χαζα tags)

    δεν εχω βρει κατι σχετικο.

  13. On 2/9/2020 at 4:59 ΜΜ, το μέλος hyperlost έγραψε:

    To ρούτερ σου θα καίει λιγότερο σίγουρα, στην χειρότερη τα μισά.

     

    Το θέμα με την ασύρματη ταχύτητα εγώ το έλυσα βάζοντας το φθηνό αλλά τίμιο xiaomi Mi Router 4a - Gigabit Version και πιάνω πολύ καλές ταχύτητες ασύρματα μέσω SAMBA με ΟΜV, ενώ δεν ήθελα να δώσω παραπάνω λεφτά για καλύτερες υλοποιήσεις -που υπάρχουν- και το έβαλα σε bridged mode με του ΟΤΕ το speedport entry 2i. 867Mbps = 108.375 ΜΒ /s μαξ ασύρματα θεωρητικό από το ρούτερ.

     

    Οταν ειχα παρει ενα mycloud home (και αυτο πρεπει να προτιμησει οποιος θελει προσωπικο cloud κι οχι να παρασυρθει απ τη λεξη home πως και καλα ειναι υποδεεστερο του my cloud γιατι ειναι απλα πιο συγχρονο, και η λεξη home απλα σημαινει το cloud του σπιτιου ) με το ηλιθιο ρουτερακι του οτε ειχα κι εγω αυτο το θεμα και εκανα ακριβως το setup που περιγραφεις. Συνυπογραφω πως η λυση του xiomi Gb  version ειναι ΑΡΙΣΤΗ (το χω χρησιμοποιησει σε αρκετες εφαρμογες και ως ρουτερ και ως repeater και σε σκαφος και παντου)

    • Like 2
  14. πριν 3 ώρες, το μέλος panos 12 έγραψε:

    Ναι τα έβαλα στην μέση και τωρα έστρωσε, εβαλα και το αλλο το ηχειο, και είναι τώρα τέλεια, απλά δεν ξέρω ισως το παω το ηχείο πάλι πίσω μου, γιατί στο πλάι δεν το ακούω, κανονικά πρέπει να ειναι δεξια αριστερά αλλα έπεσα εξω στον χώρο 

    καλα εκεινο που ειχα ητανε turbo x οτι να ειναι, αλλα δυστηχως πηρα τα ηχεια τωρα, οταν μπωρεσω θα δω τι μπορεί να γίνει γιατι τωρα δυσκολα τα πραγματα 

     

    βαλτα οπως μπορεις αλλα καποια στιγμη βαλτους βασεις και στηστα οσο πιο σωστα μπορεις (το τουιτερ πρεπει να ειναι στην ευθεια με το αυτι με μια ανοχη πανω κατω 10 εκατοστων για τουιτερ θολου  σα το δικο, τα ηχεια πρεπει με τη θεση ακροασης να σχηματιζουν νοητο ισοσκελες τριγωνο  και αν γινεται περιπου 40-60 μοιρων και φυσικα να μην εχουν εμποδια αναμεσα στη θεση ακροασης και στο ηχειο). Το στησιμο ενος ηχειου  στο χωρο ειναι σημαντικοτερη παραμετρος ακομα κι απ την ιδια την ποιοτητα του ηχειου.

    Turbox ups ειχε φροντισει να προμηθευσει καποια πλοια ενας "οικονομολογος" σε μια εταιρια που δουλευα (ευτυχως οχι για κρισιμες εφαρμογες, για απλα pc ) και σιγα σιγα ενα ενα τα πεταγα και τα αντικαταστουσα με eaton γιατι στις ελαχιστες περιπτωσεις που επρεπε να κανουν τη δουλεια τους απλα δεν την καναν

    πριν 11 ώρες, το μέλος suboy έγραψε:

     

     

    Αριστερά από το Vol. υπάρχουν τα Treble & Bass αν βλέπω σωστά. Αυτά λειτουργούν -10 / +10 ? Γιατί τα βλέπω στο -10, Μήπως είναι καλύτερα να τα έχεις στην μέση?

    αυτο δε το προσεξα καν... τα ρυθμιστικα ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ (στο μηδεν).

    Αν το συστημα χρειαζεται ισοσταθμηση αυτη γινεται με αλλους τροπους  (σν η πηγη ειναι pc με software ισοσταθμιστη οπως ο APO ) κι οχι με ενα ζευγαρι φτωχα φιλτρακια rc που εχουν μεινει απ την εποχη του ww2

    • Like 1
  15. πριν 16 λεπτά, το μέλος panos 12 έγραψε:

    Δυστηχως ειχα τετοιο και επρεπε καθε χρονο να αλλαζω μπαταρια, τα ειχα βαρεθει, αρα λεω εναν σταθεροιητη τασης, αλλα το μετανιωσα που πηρα φτηνο, δεν ξερω τωρα τι κανει αυτος, αλλα οταν κοβεται το ρευμα και ξανα ερχεται ή κανει καμια διακιμανση, οταν ξανα ανοιξει ανοιγει και η οθονη του υπολογιστη μαζι με τον υπολογιστη καπου καπου 

     

    οι μπαταριες κρατανε 2-3 χρονια... 

    Το ups ειναι αναντικαταστατο. δε ξερω τι ειχες αλλα η apc εχει ενα πολυ καλο και οικονομικοτατο VI που σηκωνε αρκετα μηχανηματα https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html

    H tescom επισεις  ειναι το απολυτο vfm και χρησιμοποιω καποια βιομηχανικα μοντελα της με αριστα αποτελεσματα, αλλα στα φθηνα οικιακα δε ξερω τι λεει 

    • Like 1
  16. πριν 1 λεπτό, το μέλος panos 12 έγραψε:

    Τι ειναι αυτο το φιλτρο; θα μου καψει δηλαδη τον υπολογιστη και οτι εχω επανω;  λεω να παρω αυτον της apc https://www.e-shop.gr/apc-le1200i-statheropoiitis-tasis-1200va-p-PER.701152

    δε θα σου καψει κατι, αλλα ολες οι ηλεκτρονικες συσκευες πρεπει να ενσωματωνουν emi φιλτρο (φιλτρο ηλεκτρομαγνητικης συμβατοτητας).

    Απο κει και περα, για το ενισχυτακι λυνεται το θεμα με ενα καλο τροφοδοτικο (πχ κανενα meanwell 8-10Α ...ναι ειναι λιγο ακριβουτσικα αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις) αλλα οι ηλεκτρονικες συσκευες δε πρεπει να επηρρεαζονται απο τυχαιες στιγμιαιες διακυμανσεις που προκαλουνται πχ απο ενα ξεκινημα μοτερ η απο μια πριζα η το ανοιγοκεισιμο μιας λαμπας. Ο καλυτερος τροπος να απομονωθουν δεν ειναι ο σταθεροποιητης αλλα ups που συνηθως περιλαμβανει ΚΑΙ σταθεροποιητη.

    • Like 1
  17. πριν 22 λεπτά, το μέλος panos 12 έγραψε:

    Και ο πωλητής με ειπε για ups να παρω, εχω εναν σταθεροποιητη τασεως https://www.skroutz.gr/s/9016557/VMARK-RE-02-1000VA.html  ο οποιος ειναι των 30€ κανει την δουλεια του βεβαια και σε υπερταση οπως πχ μου ηρθε μια προχτες έσβησαν ολα για 1 δευτερολεπτο και ξανα ανοιξαν, ο υπολογιστης εκανε επανεκινηση, αλλα λεω να παρω της apc οταν μπορέσω 

     

    Ο συγκεκριμενος σταθεροποιητης ΔΕΝ περιλαμβανει EMI φιλτρο. 

    Τελικα οντως ο πωλητης πρεπει να μην ειναι απλος πωλητης αλλα να το χει και χομπυ

  18. πριν 7 λεπτά, το μέλος panos 12 έγραψε:

    Το τελευταιο δεν το καταλαβα, θελω αυτα τα ηχεια να μου μεινουν δεν θελω να χαλασουν, ο ενισχυτης για τωρα καλος ειναι, αργοτερα βλεπουμε οταν αστραφτει το θεμα ειναι τι γινεται, παντως μια επειδη εβαλα ενα στικακι και ειχε λιγο στατικο ακουστηκε στα ηχεια το σιρ σιρ, εαν αστραψει τα εκαψε φανταζομαι ή οταν πχ βαζω μια πριζα παλι ακουω το κρις κρις στα ηχεια, βεβαια και στα logitech το εκανε αυτο αλλα πολυ ποιο εντονο αφου δεν ειχαν καν μονωση σωστη αναβε καποιος το φως στην οικοδομη και ακουγοταν το πατ στα ηχεια

     

    Οκ, αυτο που λες ειναι προβλημα με το EMI filter.

    Προσωπικα πουθενα δεν εχω τετοιο θεμα γιατι σε ολο το σπιτι εχω φτιαξει δικα μου φιλτρα αλλα ξερω πως το 90% του κοσμου εστω με μια συσκευη εχει.

    Τα ηχεια δε χαλανε αν δε φτασουν στα ορια της παραμορφωσης αλλα οσον αφορα τα υπολοιπα καλο θα ηταν ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα σου να τα εχεις προστατευμενα ειτε με ups η εστω με ενα καλο φιλτρακι. Αν ειχες γνωσεις ηλεκτρονικων η ηλεκτρολογικων η αν εχεις καποιο γνωστο θα σου ελεγα πως να φτιαξεις ενα ωραιοτατο και πολυ καλυτερο απ οτιδηποτε θα βρεις στο εμποριο. Αν οχι τοτε περιοριζεσαι σε οτι πωλειται (σταθεροποιητες, πολυμπριζα ασφαλειας ups κτλ και αν ειναι καποιας καλης ποιοτητας θα ενσωματωνει και ενα emi φιλτρο. Τα ups της apc πχ εχουν αρκετα καλο φιλτρο εισοδου)

  19. Δε καταλαβαινω, αφου λες τριζει ολο το σπιτι τι προβλημα εχεις? το να θες να το τελικιασεις ειναι λαθος αφου κανενα ενισχυτη δε πρεπει να τον φτανουμε στα ορια του. 

    Το ηχοσυστημα δεν ειναι καρτα γραφικων να το pushαρουμε οσο παει, και η ανθρωπινη ακοη εχει καποια ορια. Απ τα 115db και πανω εξ αλλου δεν ακους καν ολα τα οργανα.

    Τα ηχεια σιγουρα εχουν να δωσουν παραπανω αφου αντεχουν 160w αλλα ποιος ο λογος να φτασουν στα δικα τους ορια παραμορφωσης?

     

     

    το 160 με το 25 δεν απεχουν παρα πολυ παντως. 

    Αν εχεις μια Χ ακουστικη ενταση στο 1w για να διπλασιαστει θες 4w μετα για να διπλασιαστει  θες 16w  και μετα 64w, 

    Αν τωρα χωσεις 130w εχεις την ιδια ακουστικη πιεση που παιρνεις με τα 64 +3db 

     

    ζημια στα ηχεια δεν κανει κανενας ενισχυτης εφ οσον δε φτανει στα ορια παραμορφωσης, οποτε οσον αφορα αυτο μη σε απασχολει.

    • Like 1
  20. απ τη στιγμη που δε ξερω τον ενισχυτη δε ξερω τι ακριβως σημαινει το μπλε φωτακι, αλλα ετσι οπως το περιγραφεις καταλαβαινω πως το τροφοδοτικο του ειναι που ζοριζεται. δε ξερω αν θελει εξωτερικο τροφοδοτικο (να εχει διπλασια τουλαχιστο αμπερ απ οσα ζηταει) κανενα manual εχει? 

    Αν τον ειχα μπροστα μου ανοιχτο θα σου ελεγα περισσοτερα αλλα τη στιγμη που μιλαμε για oem Κινεζικο δεν υπαρχουν λογικα ουτε στοιχεια ουτε καπου μπορει να βρει καποιος το τι εχει μεσα. Το θεμα ειναι τουλαχιστο ποιοτικα πρεπει να εισαι πολυ πιο ευχαριστημενος απο τα logitech και τα ηχεια σιγουρα ηταν πολυ καλη επιλογη. Αν τωρα θες κι αλλα γκαζια και θες μεγαλυτερο ενισχυτη αυτο εσυ θα το κρινεις αναλογα τα γουστα σου, αλλα προσωπικα για ακροαση ενος μετρου το βλεπω υπερβολικο να θες πανω απο 110db

    Στην τελικη μπορεις νομιζω να τον αλλαξεις αν θες να παρεις μεγαλυτερο (για να κερδισεις 3db θες διπλασια ισχυ, για διπλασιασμο ακουστικης πιεσης θες τετραπλασια )

    • Like 1
  21. πριν 11 λεπτά, το μέλος panos 12 έγραψε:

    Παιρνει και μετασχηματιστη 12v εγω το εχω κανονικα στην πριζα με το καλωδιο που ειναι κολημενο πισω, τα ηχεια παντως πανε και ποιο πανω απο την μεση δεν εχουνε παραμορφωση, αλλα ο ενισχυτης δεν ξερω ισως ειναι μικρος; μηπως ηθελε κανεναν απο τους μεγαλους γιατι κατι τετοιους βλεπω βαζουν σε αυτα τα ηχεια

     

     

    ΑΝ ειναι 2χ25w και τα ηχεια 88db οπως λενε οι κατασκευαστες τους εισαι μια χαρα. (στο υπολογισα πιο πανω, ποιανεις το υψος μαεστρου με 16w)

    Αν τωρα τα specs ειναι φουσκωμενα και δεν ισχυουν (των ηχειων δε νομιζω, αλλα του ενισχυτη δεν αποκλειεται) αυτο ειναι αλλο θεμα.

    Το τροφοδοτικακι που λες ποσα Α ειναι? 

     

    Βεβαια εννωειται μπορουσες να βαλεις μεγαλυτερο ενισχυτη. 

     

    οι ενισχυτες εμφανησιακα ΔΕ χρειαζεται να ειναι πλεον μεγαλοι... αυτο το πλακετακι 

    TDA8954TH-Class-D-High-Power-Dual-Channe
    WWW.ALIEXPRESS.COM

    Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com

    βγαζει μετρημενα 2Χ115 W (ασχετα με τα 420 που λεει) και ειναι μικροσκοπικο σε σχεση με τους "μεγαλους ενισχυτες" αλλων εποχων (που για 10-20w ηταν 15 κιλα)

     

    • Like 1
  22. Βρε Πανο, το ξεχωριστο woofer ειναι εφευρεση των 90s για να πουλανε κατι ηχειακια μινιατουρες (που τα περισσοτερα ποιοτικα δεν ειναι ουτε για σφηγκοφωλιες) και να βαζουν ΕΝΑ (και για λογους οικονομιας εκτος απο δηθεν "αισθητικης" ) με το προσχημα οτι το ανθρωπνο αυτι λογο ατελειας  καποιες χαμηλες συχνοτητες δε θα καταλαβει απο που ερχονται (που δεν ισχυει για το woofer αλλα για πολυ χαμηλοτερες συχνοτητες που καλειται να παιξει ενα sub).

    Εσυ τωρα εχεις 2 woofer κανονικοτατα, τι το θες και το τριτο?

    ΑΝ αποφασισεις οτι θες να ακους και τις πολυ χαμηλες συχνοτητες, κατω απο 40-50 Hz (ΚΑΠΟΙΑ ειδη μουσικης το ψιλοχρειαζονται αλλα οχι το ειδος που ακους, -σε συμφωνικο μεταλ κανει διαφορα σε καποια οργανα σε ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, και το ιδιο και σε κλασσικη μουσικη. σε κλασσικο μεταλ και κλασσικο ροκ δεν κανει απολυτως τιποτε αφου δεν εχει οργανα που να παιζουν τοσο χαμηλα- αλλα βοηθαει εξαιρετικα σε ΚΑΠΟΙΕΣ ταινιες και ΚΑΠΟΙΑ games) τοτε αργοτερα θα προσθεσεις ενα subwoofer, ομως που να ειναι οντως sub και οχι τα γουφερακια των 8 και 10 ιντσων που τα εχουν βαφτησει sub. Σε γενικες γραμμες ισως να μη σου ειναι απαραιτητο, και να ξερεις πως ενα πραγματικο sub λειτουργει ΕΛΑΧΙΣΤΑ (αλλα σε ΚΑΠΟΙΕΣ ταινιες κανει τη διαφορα).

    Προσωπικα εχω φτιαξει δικα μου ηχεια  (και ενισχυτικα και απ ολα. επαγγελματιας ηλεκτρονικος ειμαι και ασχολουμαι σοβαρα με το χομπυ του audio) τα οποια ειναι αρκετα μεγαλουτσικα (1.30 υψος καμπινες με υβριδικη φορτιση tl/br τα μπροστα και τα περιφεριακα και br το κεντρικο). Τα μπασσα φυσικα τα παιρνω απο αυτα, αλλα για να μπορεσουν να παιξουν σωστα και καποιες συχνοτητες που υπαρχουν σε καποιες ταινιες (πχ στο abyss, στο terminator, στο Alien, στα Star Wars κτλ) εφτιαξα ενα sub για να τα υποστηριξει το οποιο εφτιαξα με 2 18ρια σε ισοβαρικη διαταξη με φορτιση καμπινας br και κατεβαινει μεχρι τους 22Hz ! και οπως καταλαβαινεις μιλαμε για ολοκληρο επιπλο (3 ατομα το σερναμε για να μπει στο σαλονι και μας εφυγε η μεση).

     

    Τον ενισχυτη τον βαζεις σε ενταση που να μην εχει παραμορφωση. Το καλυτερο ειναι να μην πολυξεπερνα τη μεση.

    Επισεις αυτο με το οτι τον βρηκες ζεστο με προβληματισε. Γιατι? εχει μεσα μετασχηματιστη? ΑΝ δεν εχει κανενα χαρτακι κολλημενο θα ηθελα να δω μια φωτο με το εσωτερικο του να σου πω 

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.