Jump to content

Τζίμης

Premium Members
  • Posts

    99
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Τζίμης

  1. Τζίμης

    Μαστορέματα ημέρας!

    Ευχαριστώ ! Βαρέως τύπου (1.8 mm) βλέπω να έχουν τα 6 μ. σε μαύρο 28€ και σε γαλβανιζέ 37 €. Δηλαδή ό,τι πάχος πάνελ διαλέξουμε, βάζουμε και το αντίστοιχο στραντζαριστό. Για να κλείσω ένα τσιμεντενιο δάπεδο στην Αίγινα (160 μ. από την θάλασσα) μάλλον θα θέλει γαλβανιζέ. Παράκληση : Αν δεις ότι δεν σού κάνει κόπο, όταν θα ενώνεται το πάνελ, τότε είτε κάποιο νέο θέμα, είτε κάποια φωτογραφία να μπούμε στο πνεύμα, εδώ οι επίδοξοι, πως το φτιάχνουμε. Και πάλι ευχαριστώ.
  2. Τζίμης

    Μαστορέματα ημέρας!

    Εξαίρετο !! Τι διαστάσεις και πάχος διάλεξες ; Και μια τελευταία ερώτηση : Με Mag 160 Αmp και σύρμα 0.9 με ποιό πάχος λες να παίξω σε κάτι τέτοιο ; Να πούμε 40 amp x 4 mm = 160 Amps ;
  3. Αγαπητέ, το NOMEX είναι ένα απερίγραπτο αίσθημα ελευθερίας. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι είναι τόσο λεπτό και ανθεκτικό, σε σημείο να ξεχνάς ότι φοράς φόρμα. Αν δεν φοράς άλλα ρούχα, όχι μόνο νομίζεις ότι βγήκες απόγευμα με το κοντομάνικο στην δροσιά, αλλά επιπροσθέτως σε πληροφορώ, ότι κάθε σπίθα από τον τροχό ή κάθε πέταγμα βόρακα από την ηλεκτροκόλληση (προς τα επάνω σου), γίνεται αμέσως αισθητή, λες και φοράς ηλεκτρόδια επιστημονικής φαντασίας... Είναι άλλη η φιλοσοφία του. Δίνει συνεχώς σήματα, με τι χαρακτήρα λειτουργεί το μέσον στα χέρια σου. Πως να σου πω ... ξέρεις πότε το σίδερο έπιασε διαφορετική θερμοκρασία από την αρχική. Δεν θα σε βοηθήσει σε μία αναζωπύρωση από χόρτα, να μπεις μέσα σαν ήρωας. Το αντίθετο. Θα σου δώσει να καταλάβεις ποια σημεία είναι καφτ/α και ποια σημεία είναι χλιαρά, προκειμένου να κινηθείς ανάλογα. Σε φυλάει πάρα πολύ καλά, εφόσον όμως είσαι διατεθιμένος να αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή, στο παραμικρό. Είναι φύλακας απέναντι σε κάποιον αιφνιδιασμό - όχι ενισχυτής απάθειας. EDIT : Γι' αυτό θα πρότεινα, σαφώς χωρίς ρούχα.
  4. Για ρώτησε αυτόν, τι είδους σωματικές διαστάσεις, καλύπτει η XL που έχει : Φόρμα nomex άκαυστη Βελγικού στρατού WWW.ALLABOUTARMY.GR Φόρμα Βελγικού στρατού κατασκευασμένη από Nomex άκαυστο ύφασμα.
  5. Όχι, αλλά γίνεται κι αυτό. Με τα στραντζαριστά που είδες, για πτυσσόμενη βάση ανάλογα με το ύψος του αναβάτη, με τις λάμες που είδες, ως αντιρίδες τέλος, λέω να σου βάλω από πάνω, ασφάλτινο κεραμμίδι, γερμανικου τύπου. Μήπως θα το ήθελες σε τέντα, τετραγωνιαμενο ; Λολ, Χε χε
  6. Πρώτα απ' όλα, εύχομαι να είναι αχρείαστα. Πάμε τώρα και στου ζουμί, το οποίο είχα ξεχάσει - και είναι σημαντικό : Είτε για το σπίτι, είτε για το εξοχικό όταν καις χόρτα (ή δεις τον διπλανό), είτε όταν έχεις ηλεκτροκόλληση (όπως εγώ), καλό είναι να προμηθευτείς μία ολόσωμη φόρμα αεροπόρου από ύφασμα NOMEX. Είναι άκαυστo ύφασμα, το χρησιμοποιούν ομοίως ορισμένοι στον Στρατό Ξηράς, στην πυροσβεστική, στα ΜΑΤ (για μολότοφ) και πλέον (εμείς) στις ηλεκτροκολλήσεις. Χε χε Να την υπολογίζεις γύρω στα 60-70 € μεταχειρισμένη, της αμερικανικής αεροπορίας. Αν είσαι τυχερός, θα βρεις (όπως κι εγώ) την εξελιγμένη. Ακόμα καλύτερη. Η ετικέτα γράφει 92% META-ARAMIDE - 5% PAPA-ARAMIDE - 3% FIBER Στο Μοναστηράκι, όπως μπαίνουμε από τον σταθμό, είναι κάποιο κατάστημα δεξιά. EDIT : Μην πιστέψεις, ότι τα γάντια στα καταστήματα PAINTBALL είναι NOMEX. Καίγονται πιο γρήγορα από τα απλά. Αν θέλεις το πιστεύεις.
  7. Τα πλακωνω στο ασετόν και αμέσως μετά στο σπρέι, στο κατάστημα όπου κόβονται. Δεν υπάρχει περίπτωση να δέσεις 15-20 μέτρα (κομμένα) μπροστά στην ποδιά και στο τιμόνι, φορώντας γάντια. Οπότε προς χάριν τού αρχικου κουβαλήματος, τα έχω βαμμένα και τα ξεβαφω μόνο στο σημείο κολλησης - σώματος. Ναι έχω έναν ανεμιστήρα 60 cm και διάφορα μέρη να μπει. Ή μπορεί να φέρω κάποιον μικρότερο, ακριβώς δίπλα. Θα το δοκιμάσω κι αυτό.
  8. Ευχαριστώ αδελφέ. Θα μείνω στην τελευταία παράγραφο, διότι πολλές φορές τα DEXION έχουν χρώμα πιό πάνω από το καθαρισμένο μέρος. Επιπλέον, συνηθίζω να ρίχνω προκαταβολικά με το σπρέι ZINK (ψυχρό γαλβάνισμα) στα στραντζαριστά και στις λάμες, διότι έτσι δεν λερώνουν τα χέρια στο πήγαινε - έλα - μέτρα - κόψε - τρόχισε... Οπότε έχω καθαρά χέρια, αλλά μετά βγαίνουν αναθυμιάσεις, όπως καταλαβαίνεις...
  9. Για ηλεκτροκόλληση MAG, το φίλτρο απο την καλή εταιρεία, ποιό είναι ; Μιλάμε για πολύ βρωμιά και καπνό και απερίγραπτες αναθυμιάσεις. Μπορεί ύστερα, να φεύγουν με ένα πανί ή μία βούρτσα για ρούχα, αλλά όμως, πού πάει όλο αυτό, όταν πρέπει να σκύβεις πάνω από την κόλληση, προκειμένου να έχεις οπτική επαφή ; Κοιτά εδώ τι γίνεται με το FLUX... Το έχουν προβλέψει άραγε ή έχουν μείνει στο κλασικό ρουτίλιο ;
  10. Τζίμης

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Ανταλλακτικό για μακαρονάδα. EB77E3FE-5385-45FF-B820-5CE48945E403.MOV Οδηγίες Κατασκευαστή Με την Ταχύτητα 1, μπορείτε να συσπειρώσετε την μακαρονάδα, προς το κέντρο τού πιάτου. Να την κάνετε πιό σφιχτή ή να δημιουργήσετε περιμετρικό χώρο για κεφτεδάκια. Με την Ταχύτητα 2, εκσφενδονίζετε τριγύρω από το πιάτο, τον περιττό κιμά, το περιττό τυρί και την περιττή σάλτσα, ασκώντας φυγοκεντρική δίαιτα. Με την Ταχύτητα 3, την μαζεύετε μπάλα ωσάν Μαλλί τής Γριάς (στο ένα χέρι), για να συνεχίσετε τα μαστορέματα.
  11. Τζίμης

    Μαστορέματα ημέρας!

    Θα γίνω πλούσιος !! Μόλις κατασκεύασα, ανταλλακτικό για μακαρονάδα !!
  12. Τζίμης

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Πολύ κρίσιμη άποψη. Αυτό το ''σίτισης'' πού το είδες ; Παιδιά φοβάμαι πως πρέπει να μεγαλώσω κι άλλο την τρύπα. Έχει βρεθεί ήδη ένα άτομο, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, μπορεί να τραφεί με αυτό το μοντέλο.
  13. Τζίμης

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v8

    Πηρούνι, έφτιαξα μόλις σήμερα. Στεγνώνει. Το κουτάλι το ανέβασα χωρίς καν λίγο σιδηρόστοκο. Έχω κι ένα μαχαίρι στα σχέδια, αλλά δοκιμάζω κάτι λεπτομέρειες στην λαβή.
  14. Τζίμης

    Μαστορέματα ημέρας!

    Στην κοτόσουπα, κάτι πιάνει τριγύρω. Το κόβω για 7-8 σπυριά ρύζι επάνω σε λούστρο από ζουμί. Αν το γύρεις, θα φύγουν τα μισά, μετά στυλάκι λέμε.
  15. Τζίμης

    Μαστορέματα ημέρας!

    Θα γίνω πλούσιος. Μόλις κατασκεύασα, το κουτάλι της δίαιτας !!
  16. Ξέρεις, είναι λίγο τεράστιο το φάσμα της ερώτησης που έκανες. Αν δεν κάνω λάθος, ζήτησες κάτι περισσότερο από απλό κούμπωμα. Εγώ βρήκα μάνι-μάνι, ότι υπό αυτές τις συνθήκες (ψιλο-επέμβαση) μπαίνει σε Makita. Άλλη εταιρεία θέλεις ;
  17. Εφόσον κάποιος θέλει να δοκιμάσει με δική του ευθύνη, τότε το διαδύκτιο είναι γεμάτο από τέτοιες εναλλακτικές προσθήκες (αντάπτορες), οι οποίοι ''παντρεύουν'' τις μπαταρίες Parkside με κορμούς - εργαλεία άλλων εταιρεών. Η βασική σου λέξη - κλειδί, η οποία θα σου χρειασθεί στο Google, είναι : Parkside Adapter To ..... parkside+adapter+to+ - Αναζήτηση Google WWW.GOOGLE.COM στις τελίτσες, μπορείς να βάλεις το συγκεκριμένο εργαλείο, για το οποίο ενδιαφέρεσαι να εκμεταλευτείς ή να αγοράσεις μελλοντικά, έχοντας κάποιο ''ατού'' μπαταρίας. Θα παρατηρήσεις, ότι υπάρχουν 3D εκτυπωτές, οι οποίοι κάνουν πάμπολες τέτοιες ζεύξεις. Οπότε μαζί με τα έξοδα κατασκευής - μεταφορικών - ηλεκτρονικού για συνδέσεις με λαμάκια κλπ, το σκέφτεσαι καλύτερα και διαλέγεις αν προτιμάς δράση ή αν προτιμάς σιγουριά.
  18. Τζίμης

    Μαστορέματα ημέρας!

    Να σου ηλεκτροκολλήσω μία μπέρτα από κρίκους αλυσίδας και μετά ένα ψιλο-γερμανικό κράνος από παξιμάδια 16άρια ; χε χε χε χε
  19. Μάλλον αυτό, είναι κάτι που χρειάζεται σε εσένα. Οπότε κάνεις παιχνίδι, με την καλύτερη δυνατή επιλογή. Εάν όμως χρειαστώ 1-2 κοπές σε ανοξείδωτο, βλέπω ότι προβλέπει stainless steel. ....... They are suitable for use on steel, stainless steel, cast iron, rebar, sheet metal, aluminium and non-ferrous metals ....... Ήταν μονόδρομος και στην βάση του γωνιακού τροχού. Εκεί μόλις έχανες 1 cm σταματούσε να κόβει μέχρι κάτω. Έβαλα τον 125mm και καθάρισα. Πριν τον αγοράσω, ρώτησα τον έμπορο σιδήρου, ο οποίος μού δίνει βέργες - λάμες κλπ. Τον είχε δοκιμάσει, κόβοντας καθημερινά για πελάτες. Στα δικά μας μέταλλα, ήταν άριστος. Απλά ο έμπορος δεν είχε υπομονή και ήθελε να κόβει ακόμα πιο γρήγορα.
  20. MIG 160 από την IPOTOOLS στα 208,99 € (δίνουν εκπτωτικό κουπόνι 10€) και δωρεάν μεταφορικά. Ο μόνος σοβαρός ανταγωνιστής στην Ελλάδα ήταν η Stayer MIG 131 (Ισπανική) με 120 Ah αλλά παντού έχανε στα σημεία : 1. Δεν είχε αέριο. 2. Δεν είχε σύρμα 0,6 για λεπτοδουλειές - παξιμάδια - εξατμίσεις - αυτοκίνητα - λαμαρίνες - στραντζαριστά ελαφρού τύπου. 3. Είχε 40 Αμπέρ λιγότερα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά (πολύτιμα) σε μικρές μηχανές. 4. Είχε 70 € παραπάνω ακατέβατα., όσο και αν προσπάθησα να βγάλουμε άκρη. Για την ArcMax 135 πάλι δεν το συζητάω. Είχε σχεδόν την ίδια τιμή, και 35 Ah λιγότερα. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν παίρνει σύρμα 0.6. Ούτε έχει 7 χρόνια εγγύηση (αχρείαστη να είναι). O κύκλος της, ήταν 30% εκεί που εγώ έχω 100% και ο κύκλος μου στα 160 Ah που δεν πιάνει, είναι 60% (πολύ καλύτερος κύκλος στα όρια). Τέλος, είναι αντίγραφο της Stahlwerk MIG-135 και αν υποθέσουμε ότι έχουν στο αριστερό κουμπί επιλογή ρύθμισης ''Arc Welding Inductance Adjustment'', τότε το ίδιο έχει και η IPOTOOLS, Μόνο που ονομάζεται +- 10Volt.
  21. Έχω βάλει επάνω τον μεταλλικό διαμαντόδισκο Extreme από την Dewalt και πάει σφαίρα, χωρίς να χάνει χιλιοστό και χωρίς να μικραίνει. Δες αν θέλεις που το ανέφερα εδώ (κλικ) .
  22. Όχι, διότι εφάρμοσα το άλλο : ...... πάρε όσο παραπάνω γίνεται - και άμα δεν τραβάει, τότε ψάξε το ....... Τι εννοώ : Πως να ψάξεις, ειδικά για το 2ο, όταν δεν λέει να σε αφήσει ; χε χε χε χε Βέβαια με τα Parkside, καλό θα είναι να ψάχναμε σιγά - σιγά, τι μας δίνουν...
  23. Όντως μίλαγα για τον φορτιστή που ήδη έχω. Και πάλι ....όντως.... τελικά ΔΕΝ φαίνεται να υπάρχουν μπαταρίες performance. Με μπέρδεψε βλέπεις το νέο φυλάδιο, όπου περιέγραφε ότι ΜΙΑ από τις λειτουργίες (mode) της μπαταρίας είναι και το performance. To φυλάδιο ήταν αυτό (κλικ εδώ) και τυο έγραφε πάνω αριστερά, στην μπαταρία των 8 Ah.
  24. Ευχαριστώ. Μου μένει να λύσω το θέμα συμβατότητας. Από Δευτέρα, των 8 Ah είναι τύπου Performance ενώ των 4 Ah είναι κλασικού τύπου, όπως οι τροχοί και το σκουπάκι που έχω. Κάτι έχω ακούσει ότι τα ελάσματα (στην πατούρα) είναι διαφορετικά και ίσως δεν πρέπει να το διακινδυνέψω με 8άρα. Να πάρω μία των 4 Ah ακόμα και να έχω σιγουριά ; Ή τα μηχανήματα Performance δεν ταιριάζουν με κλασικές μπαταριές ή οι μπαταρίες Performance δεν ταιριάζουν με κλασικά μηχανήματα, νομίζω.
  25. Έχει 8-άρες μπαταρίες !! Θα φορτίζουν με τον απλό φορτιστή ;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.