Jump to content



Συμβουλες για case modding με σκοπο το cable management


FANISTELROOY

Recommended Posts

Οπως λεει και ο τιτλος θελω μερικες συμβουλες για να ανοιξω καποιες τρυπες στο κουτι να κρυψω μερικα καλωδια που ειναι μεσα στη μεση.

Δεν εχω ξαναδοκιμασει κατι τετοιο και θελω μερικες συμβουλες για να εχω καλυτερο αποτελεσμα.

Εχω:

-ενα dremel 300 με τα εξαρτηματα που δινει το μικρο πακετο συν κατι εξτρα τροχους που μου ειχε προτινει ο Κοπριτης παλιοτερα.

-κατι λιμες στογγυλες και ισιες

-χαρτοταινια φαρδια

Θα παρω:

-μια μεταλικη γωνια για να μετρησω και να σχεδιασω

-u channel για να βαλω στις τρυπες μετα γυρω γυρω

Εχω παρει ιδεες απο αυτα τα βιντεακια:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=uOCmROFUWiI&feature=relmfu]Modding Your Mobo Tray for Cable Mgmt. Part 2 - YouTube[/ame]

To θεμα ειναι αν με απλους τροχους και οχι εξαρτηματα που κοβουν κυκλους, αν θα μπορεσω να δωσω αυτες τις στρογγυλες ακρες στα ορθογωνια που θα ανοιξω.

Παρακατω φαινεται τι εχω σκοπο να κανω, συν την τρυπα κατω απο τον επεξεργαστη για αλλαγη ψυχτρας.

Ισως κανω κι αλλες για τα σατα και τα usb-frontpanel πανω.

IMG_1891.jpg

Ευκαιρια να αλλαξω και παστα στον επεξεργαστη :p:p

Link to comment
Share on other sites

στην θέση σου θα σχεδίαζα την τρύπα πάνω στο κουτί όπως θέλω να γίνει (αφού είχε γίνει η κατάλληλη μέτρηση),μετά κάνεις 4 τρύπες με τρυπάνι μικρής διαμέτρου σε κάθε γωνία (ηλεκτρονικό κατσαβίδι με τρυπανάκι κουμπωμένο πάνω του) έπειτα κόβεις με dremel ίσιες γραμμές από την μία τρυπούλα στην άλλη και τέλος πέφτει λίμα και γυαλόχαρτο για να πάρει τελικό σχήμα..! :T:

καλό θα ήταν να την κάνεις λίγο μεγαλύτερη απ'όσο υπολογίζεις και στο τέλος να βάλεις ένα λάστιχο στην περίμετρο της τρύπας έτσι ώστε να μην είναι αιχμηρές οι άκρες και κοπεί κανά καλώδιο με το βάλε-βγάλε.. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλη ιδεα και αυτη, απλα θα βγει λιγο πιο τετραγωνο, no problem :p

Εχω και κατι τρυπανακια για dremel, νομιζω 2-3.2mm

Λαστιχακι u-channel θα μπει στο τελος.

μια χαρά είναι τα τρυπανάκια..! ;)

το βασικό θα βγεί τετράγωνο,αλλά αν έχεις υπομονή με το λιμάρισμα μπορείς να το στρογγυλέψεις μετά (χρησιμοποιώντας μικρή λίμα εννοείται..) :)

Link to comment
Share on other sites

Θα αντέξει το dremel ποτηροτρυπανο;

Με τον πατέρα μου που βάλαμε στο dremel ποτηροτρύπανο για κατι δουλειές που είχαμε στο εξοχικό να κάνουμε δεν αντιμετοπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Βέβαια είχαμε κόψει και πιο μαλακό υλικό απο λαμαρίνα κουτιού. Και το dremel που εχω δεν ειναι κανένα σόϊ. Κοψοχρονιά από το Alex Pack ενα φτηνιάρικο ειναι.... Τώρα ο Koπρίτης θα μας πει κάτι παραπάνω. Εκτός αν ο Φάνης πάρει έναν οδηγό κοπής για κύκλους για το dremel του και κόψει την λαμαρίνα με τον δίσκο κοπής λαμαρίνας που έχει μέσα το σετάκι του.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως θα ήταν καλύτερα να το αφήσεις όπως είναι??

Εξάλλου οι αλλαγές που θέλεις να κάνεις είναι πολύ μικρές!

Ούτε και το κουτί πνίγεται στα καλώδια όπως είναι τώρα!

Link to comment
Share on other sites

Θα χωρεσει ρε παιδια σε dremel? ασε που ειναι πανακριβα.... μια οικονομικη λυση ειναι αυτο εδω αλλα δεν νομιζω να κανει στο dremel, εκτος και αν παιξει με ενα φτηνιαρικο ηλεκτρικο κατσαβιδι που εχω.

Η λυση αυτη δεν θα πιασει λετε;

Link to comment
Share on other sites

Μικρη λεπτομερια για πιο ομορφο αποτελεσμα: Αφου αποσυνδεσεις τα παντα απο τη μητρικη σημειωσε πανω στο tray την περιοχη που καταλαμβανει και ανοιξε τις τρυπες μεσα (στα ορια παντα) σε αυτη. Ετσι τα καλωδια θα βγαινουν κατω απο τη αυτη και θα φαινεται πιο τακτικο (ασε που κανεις καμια πατατα με τις τρυπες δε θα φαινεται :p ). Προσεχε μονο το sleeved 24pin, γιατι για να χωρεσει θα χρειαστει λιγο στρωσιμο.

Imo μια που θα κανεις το εγχειρημα, ανοιξε μερικες ακομα περα απο τις σημειωμενες, μια για την τροφοδοσια της καρτας και τα sata, και μερικες στο πανω μερος για τα usb, power κτλ καλωδια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.