Jump to content



Antivirus + Firewall: Απαραίτητα και τα 2 ??


colt3003

Recommended Posts

Καλημέρα και απο εμένα στην παρέα σας.

Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα και να ακούσω τις γνώμες σας..

στην μόνιμη προσπάθεια μου να έχω ένα σύστημα με όσο το δυνατόν ''ελαφρύτερο'' μενού εκκίνησης- αρα ταχύτερο και με λιγότερη κατανάλωση πόρων, και αν δεχτούμε οτι οι ιοί απο αποθηκευτικά μέσα (CD δισκέτες κλπ) δεν υφίστανται, πως θα βλέπατε την εγκατάσταση μόνο ενός firewall και όχι και antivirus προκειμένου να ελαφρύνει λίγο το σύστημα και να γλιτώσουμε απο την καθε τρεις και λίγο σύνδεση για λήψη updates. Θα ήταν αρκετό κάτι τέτοιο για την προστασία ενός συστήματος ??

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες :)

Αν το μηχάνημα έχει πρόσβαση στο Internet ναι είναι απαραίτητα και τα 2. Αρκετά ελαφρύ και καλό antivirus είναι το AVG και το Symantec Corporate 8 (το 9 είναι πιο βαρύ). Για firewall θα πρότεινα το sygate το οποίο για μένα είναι από τα καλύτερα, θέλει όμως πολύ ψάξιμο για να το ρυθμίσεις σωστά. Εναλλακτικά μπορείς να δεις και τα ZoneAlarm/Black Ice.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να τα τρέχει και τα 2 στο start-up? Έχω το McAfee Firewall και το ενεργοποιώ μόνο όταν συνδέομαι. όπως και στο VirusScan έχω απενεργοποιήσει το automatic file protection και το service που βάζει στο start-up και το τρέχω μόνο όταν θέλω να ψάξω για ιούς.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι δεν ειναι απαραιτητα τουλαχιστον το antivirus, για να μην πω οτι ειναι και πολυτελεια.

Αμα απλως δεν χρησιμοποιεις τον ie και το outlook μπορεις να νιωθεις εκατονταδες χιλιαδες φορες ασφαλεστερος.Αμα εχεις και μια σχετικη εμπειρια το antivirus πραγματικα δεν το χρειαζεσαι (!IMHO!)

Το firewall ειναι καλο για να κλεινεις default τα παντα στα γνωστα ports 135-139 κλπ(στην περιπτωση που δεν εχεις ΝΑΤ) .

Παντως ακομα και χωρις firewall και με την προυπο8εση οτι ενημερωνεις αρκετα συχνα το συστημα σου το ποσοστο να κολλησεις κατι ειναι επαρκως μικρο. Στην περιπτωση που ανηκεις σε αυτους που 8ελουν μεγιστη ασφαλεια τοτε ναι χρειαζεσαι firewall αλλα οχι antivirus

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.