Jump to content

Καλυτερος τροπος για να εχεις πολλους εξωτερικους?

Recommended Posts

Ποιος ειναι ο καλυτερος και πιο πρακτικος τροπος (και σχετικα φθηνος) για να μπορεις χρησιμοποιοησεις οσο το δυνατον περισσοτερους δισκους? Προσωπικα μπορω να σκεφτω τους εξης:

-Χρηση 3.5" Dock (eSATA/USB3)

-Χρηση 2-Disc Dock (eSATA/USB3)

-Να κουμπωσεις οσο το δυνατον περισσοτερους eSata/USB3 controllers και να συνδεεις τους εσωτερικους σαν εξωτερικους χυμα και να χρησιμοποιησεις σκορπια ενα τροφοδοτικο για να τους δινει ρευμα.

-Χρηση ενος multi-disc bay. Εχω βρει ενα 4πορτο discs σε σχετικα νορμαλ τιμη.

Τι απο ολα θα ηταν προτιμοτερο και για ποιους λογους?

1)

418x347px-LL-1cba1a2a_PER.804979.jpeg

2)

477x462px-LL-e4b2c796_PER.804980_2.jpeg

4)

492x448px-LL-b3598f8e_PER.801795_1.jpeg

Το τεταρτο βολευει περισσοτερο αλλα με τα χρηματα που ξοδευεις μπορεις να παρεις 5 διπλα dock και να εχεις 10 δισκους! Επισης και οι 4 δισκοι μοιραζονται ενα interface Οποτε αμα λειτουργουν ολοι ταυτοχρονα δεν θα πετυχαινουν καλες ταχυτητες.

Αγοράζεις μισή ντουζίνα θήκες ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ (για να ταιριάζει η τροφοδοσία τους) ώστε με 1-2 τροφοδοτικά σε ένα πολύμπριζο μόνιμα να συνδέεις όποιον εξωτερικό δίσκο επιθυμείς ότι στιγμή επιθυμείς. Ποιο μπελάς από το docking station αλλά οι δίσκοι κάθε φορά που δεν θα χρησιμοποιούνται θα είναι προστατευμένοι στην θήκη τους. Επίσης είναι ποιο ασφαλής η μεταφορά τους.

Δεν εχω καποιο συγκεκριμενο αριθμο στο μυαλο. Απλως το θεμα ειναι να υπαρχει ευελιξια οποτε οταν θες να κουμπωσεις ενα εσωτερικο να μπορεις ευκολα και απλα χωρις να πρεπει να αρχισεις να κανεις τραμπες και ιστοριες... Οποτε μιλαμε για συσκευες με 2-4 δισκους κατ'ελαχιστον και για οικιακη σκοπιμοτητα, οπου ενας δισκος χρησιμοποιειται σε στιγμες που τον χρειαζεσαι και δεν πρεπει να ειναι διαθεσιμος 24/7.

Επισης βρηκα και το παρακατω 5πορτο της Sharkoon Και σε καλυτερο τιμη απο αυτον της Delock, οποτε ισως αξιζει καλυτερα.

5-BAY RAID Box | SHARKOON Technologies GmbH

5_bay_Raid_Box_04.jpg

Προσωπικά για μένα τη λύση 2, άντε και στις τσιγκουνιές την 1. Επίσης θα έχεις μια κούτα με φελιζόλ του θα χωράνε 10 δίσκοι κατακόρυφα για την ασφαλή αποθήκευσή τους. Το έχω δει σε σπίτι φίλου και μου άρεσε πολύ.

Η λύση που θα επιλεγεί θα καθοριστεί από την χρήση που θα κάνεις.

Αν ΔΕΝ χρειάζεσαι ΟΛΟΥΣ ή του περισσότερους δίσκους που έχεις να παίζουν ταυτόχρονα τότε κοιτάς την λύση 1 με τα μονά ή διπλά docks.

Αγοράζεις 2-3 μόνο, αλλάζεις όποτε θέλεις τους δίσκους και απλά κλείνεις την παροχή σε όποιο από αυτά δεν το χρειάζεσαι.

Αν θέλεις να έχεις ταυτόχρονη ή έστω άμεη πρόσβαση σε όλους σχεδόν τότε η λύση του multibay θα σε βολέψει περισσότερο αλλά αυξάνει και το κόστος.

Έχε υπόψιν πως καλύτερα προφυλαγμένοι οι δίσκοι θα είναι με την 2η λύση.

Το πολύ βάλε/βγάλε ενέχει κινδύνους από μικροατυχήματα.

Επειδη και μενα με εχει προβληματισει η διαχείριση των εξωτερικων δισκων, με καλωδια τροφοδοτικα βαλε βγαλε, σκεφτηκα το εξης.:

α) Βρηκα στο παταρι ενα παλιο DVD player απο το Μακρο των 30€. Χαλασμενο.

β) Το αδειασα απο τα παντα μεσα, κρατησα το τροφοδοτικο του που συμπτωματικα (?) εβγαζε 12V (οσο και τα τροφοδοτικα των δισκων.

γ) χωραει μεσα 4 δισκους ανετα, συν ενα μικρο hub για τα usb τους.

δ) Στην προσοψη 4 διακοπτακια αφης που κοβουν το +12 καθ ενος κατ βούληση.

ε) Στην προσοψη 4 led απο τον δισκο που δειχνουν ποτε λειτουργει μεταφέροντας data.

στ) Η ολη κατασκευη καθ οσον ειναι λεπτη μπαινει σαν βαση της οθονης.

η) Ανοιξα περισσοτερες τρυπες στο μεταλλο για περισσοτερο αερισμο.

ι) Ο μονος μου προβληματισμος ειναι που δεν μπορει να χωρεσει καποιο fun εστω και λεπτο.

κ) Η εξοδος του hub παει πλεον σε ενα και μονο usb πισω απο το κουτι.

λ) σκεφτομαι να βαλω κι ενα card reader και ενα usb port για στικακια μπροστα.

Ακομα δεν το εχω δοκιμασει λογω αλλων ασχολιων.

Σαν ιδεα, μου φαινεται εφικτο και κυριως ανεξοδο.

Εχετε καποια αποψη, διαφωνια, ενσταση.????

φιλικα

Χρηστος :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.