Jump to content

πλήρης απεγκατάσταση F-secure by Conn-x

Recommended Posts

Καλημέρα.

Εγκατέστησα το F-secure της Conn-x σε pc με W7 32-bit. Το έκανα, τελικά, απεγκατάσταση για να εγκαταστήσω το ESET NOD32 Security.

Το πρόβλημα:αν και έκανα απεγκατάσταση απ' το ίδιο το cd της Conn-x, το NOD32 βγάζει μήνυμα ότι βρίσκει το F-secure και ότι θα υπάρξει διένεξη.

Έκανα τα εξής:έχω εγκατεστημενο το Your Uninstaller 2010:τόσο στη λίστα του Your Uninstaller όσο και στη λίστα "Προγράμματα και Δυνατότητες" των W7, το F-secure δεν υπάρχει σαν εφαρμογή για να το απεγκαταστήσω. Το μόνο υπόλειμμα που είχε μείνει ήταν στο Program Files το folder του F-secure, το οποίο και διέγραψα εντελώς (ούτε καν στον κάδο δεν υπάρχει).

Παρ' όλ' αυτά το μήνυμα στο NOD32 παραμένει.

Τί έχει μείνει σαν υπόλειμμα; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ !!

Τη δοκιμή με το uninstaller tool την έχω ήδη δοκιμάσει. Δε δούλεψε.

Είχα εγκατεστημένο το NOD32 και εγκατέστησα στο pc (έπρεπε να το κάνω δοκιμαστικά) το F-Secure. Αλλά την απεγκατάσταση του NOD32 την έκανε το setup του F-Secure. Μήπως δεν την έκανε σωστά και μου τα έκανε σαλάτα;;;

Μήπως εδώ έρχεται να κάνει την παρουσία του ο patirgerasimos και πρέπει να απεγκαταστήσω πλήρως το NOD32 για να "ξανακάτσει" σωστά;

εγώ το παρέθεσα γενικά το Link αυτό. Δεν εννοούσα ότι πρέπει να βγάλεις το nod 32 πρώτα.

Αφού έχεις βγάλει το nod 32, βγάλε και το f-secure. Κατέβασε το revo unistaller αυτό ξέρω ότι σβήνει κλειδιά από την registry. Όταν θα το τρέξεις καλό θα είναι να είσαι σε safe mode. Αλλιώς αν δεν θες να μπλέξεις με προγραμματα, άνοιξε την registry και ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ σβήσε ότι κλειδί λέει f-secure

Η λύση ευρέθη !!!! Είναι στο προτελευταίο post του link.

Πριν δω τη λύση αυτή, έκανα και γω search στο μητρώο με τη λέξη/κλειδί F-Secure. Η αναζήτηση βρήκε περίπου 20 αποτελέσματα. Άλλα κλειδιά κι άλλα ακολουθίες χαρακτήρων. Ανακατεμένα. Όπως χωρίζεται ο πίνακας του μητρώου, άλλα αριστερά κι άλλα δεξιά. Δύσκολο όμως ν' αποφασίσεις τί πρέπει να σβήσεις.

Τέλος πάντων, και γω ήμουν σίγουρος, πως άν έσβηνα κάποιο(α) απ' αυτά, ήταν η λύση του προβλήματος. Τελικά δε χρειάστηκε πληθυντικός. Ένα μόνο ήταν αρκετό:

[HKEY_LOCAL_Machine\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Eventlog\System\F-Secure Gatekeeper]

Πάντα, βέβαια, κρατώντας το backup.

Βέβαια, η αλήθεια είναι, πως στο μητρώο υπάρχουν ακόμα τα 19 περίπου υπολείμματα του F-Secure. Δε νομίζω όμως να επηρρεάζουν τη λειτουργία άλλων Antivirus ή Security. Άλλωστε, όπως είδα σε πολλά posts, αρκετοί παρέβλεψαν το μήνυμα, έκαναν την εγκατάσταση και το NOD32 δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

Υ.Γ. Πολλοί πρότειναν δοκιμή λύσης το appremover. Ίσως να έκανε κι αυτό κάποια δουλίτσα

Τέλος πάντων. Τέλος καλό, όλα καλά.

Βέβαια, δε λέω, θα ήθελα να είχα ένα τελείως καθαρό registry από το F-Secure, αλλά τί να κάνουμε???

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη βοήθεια !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.