Jump to content



Μαύρη οθόνη στα ΧΡ !! Μπορεί να βοηθήσει κανείς ??


colt3003

Recommended Posts

Καλημέρα και πάλι

θα εκτίμουσα αφάνταστα οποιαδήποτε υπόδειξη -βοήθεια - άποψη - κάτι τις, γιατι είμαι στα πρόθυρα κρίσης

5 μέρες πρίν κατα το σβήσιο του υπολογιστη εμφανίστηκε μπλέ οθόνη. Καλά λέω και σβήνο το μηχάνημα απο τον διακόπτη αφού αυτό ήθελα να κάνω στο επομενο άνοιγμα παίρνω μια μαύρη οθόνη που με ενημέρωνε ότι το αρχείο ? - φάκελος (?) c:\windows\system32\config\system ειναι corrupted or missing και με προετρεπε να κάνω επισκευή (προσπάθησα να μπώ και σε safe mode και με την επιλογη last good configuration αλλα με αποτυχια, και ετσι ξαναστήνω τα ΧΡ..... :mad: 2 μέρες μετά (δηλαδή χτές βράδυ πάλι το μηχάνημα στο shut down πέταξε μπλέ οθόνη :mad::mad: και μετά στην επόμενη επανεκκίνηση πήρα ξανά την ίδια μαύρη οθόνη που μου έλεγε τα ίδια :wall::wall::wall::wall: Μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει και να μου πεί τι σημαίνει αυτό ?? το PC είναι ενα Ρ4 2.4@2.8 512 RAM @333 ένας western digital 80GBsata για το λειτουργικό και ένας maxtor 40 GB IDE σαν αποθηκη μητρική gigabyte 8S655FXultra με το SIS 655 καρτα ήχου της μητρικής και γραφικών μια gainward GF 4ti 4200 επίσης απο την προηγούμενη εγκατάσταση στην επόμενη δεν άλλαξα τιποτα απο υλικό. όπιοι πιστοί (και ομοιοπαθείς- αν και δεν το εύχομαι σε κανεναν- )παρακαλώ προσέλθετε :help::help::help::help:

Link to comment
Share on other sites

Λέγοντας default εννοείς να τον επαναφέρω στα 2.4 ?

Μου δούλευε μια χαρά στα 2.8 για πάνω απο 8 μήνες και με θερμοκρασία σε πλήρη φόρτο ποτέ μεγαλύτερη απο 42 βαθμούς.... αλλά και πάλι την εγκατάσταση δεν γίνεται να την γλιτώσω ? 2 format σε 2 μέρες παραείναι (άσε που θέλω και τουλαχιστον 6 ώρες για να επαναφέρω τα απαραίτητα προγράμματα και αυτό είναι που με καίει περισσότερο)

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Αφού είσαι o/c εγώ αυτό θα έκανα πρώτα στη θέση σου για να δω τι φταίει. Όσο για τα φορμάτ, ε εντάξει 2 φορμάτ δεν είναι πρόβλημα. Γενικά να ξέρεις ότι πάντα καλό είναι να κάνεις την εγκατάσταση στις default ρυθμίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Την εγκατάσταση μπορείς να την γλιτώσεις αν κάνεις τα εξής:

Boot from windows cd

Recovery Cosole

chkdsk c: (τον δίσκο με το λειτουργικό)

αυτό θα διρθώσει τα λάθη και θα αρχίσει το μηχάνημα. Το file table του δίσκου γίνεται corrupt και γιαυτό δεν βρίσκει ένα αρχείό. Εγώ όταν το πάθαινα αυτό ήμουν ασταθής σε prime95 και ήταν ΜΟΝΟ λογω OC. Τρέξε κανα prime να σιγουρευτείς για την σταθερότητά σου!

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση πως είναι η RAM ή η μητρική. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα παλιά αλλά δεν θυμάμε τη άλλαξα τις μνήμες ή την μητρική. Αν έχεις 2 μνήμες (2*256) βγάλε μια από αυτές και δούλεψε με την μια .Αναγκαστηκά θα κάνεις εγκατάσταση τα windows πάλι. Aν μπορείς δανείσου μνήμη από κάποιον φίλο σου για να τις δοκιμάσεις. Αν και πάλι έχεις πρόβλημα δοκίμασε με κάποιο άλλο m/b..

Link to comment
Share on other sites

Κάπου το σύστημά σου δεν είναι και τόσο σταθερό όσο νομίζεις. Μπορεί να είναι θέμα μνήμης, μπορεί αν δεν υπάρχει PCI lock να μην αντέχει ο δίσκος σου το ψηλότερο PCI.

Τώρα για τις απανωτές εγκαταστάσεις....GHOST. Πόσες φορές πρέπει να αναφερθεί εδώ μέσα? ;)

Και εγκατάσταση πάντα σε default όταν βλέπεις ότι υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα....

Link to comment
Share on other sites

Οκ παίδες ! σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας :T: . Ψάχνοντας και εγώ βρήκα ότι οσυγκεκριμένος φάκελος πέρα απο αυτό το αρχείο έχει και ένα ίδιο με καταληξη .sav οποτε θα προσπαθησω μια μετονομασια μόλις σχολάσω (απο ότι φαίνεται το μεσημέρι θα είναι πολυ μακρύ και ζεστό για εμένα σήμερα..... :confused: ) μήπως και γλιτώσω μερικά αρχεία... άντε να δουμε τι θα γίνει. Ελπίζω να μην έχω νέα να ποστάρω αύριο γιατι αν είναι δεν θα είναι καλά....

και παλι σας ευχαριστώ

Υ.Γ. υπήρχε μια διεύθυνση που εξηγούσε τους κωδικους απο τις μπλε οθόνες νομίζω. Την έχει κανείς ??

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ RMA ΣΤΟ E-SHOP.ΕΝΑΣ MAXTOR 80GB 8MB CACHE ΗΤΑΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ c:\windows\system32\config\system ειναι corrupted or missing ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑ (ΠΡΟΛΑΒΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ XP ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΔΙΣΚΟΣ ΤΕΛΟΣ!!!!

Link to comment
Share on other sites

κανε αυτό που σου λέω και θα είσαι ΟΚ, κάνε και fixboot και fixmbr (νομίζω έτσι λέγονται) για να επιδιορθωσεις το boot και το mbr. Πάντως μάλλον δεν είσαι και τόσο σταθερός εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.