anthis Posted January 26, 2012 #1 Share Posted January 26, 2012 Με τι καλωδιο συνδεετε συνηθως σε HDTV το PC?? Εδω και χρονια χρησιμοποιω HDMI αλλα εχω δυο παραπονα. 1. Ποτε η καρτα γραφικων δεν καθεται 1 προς 1 στο πανελ και θελει λιγο overscan ή λιγο underscan 2. To HDMI βγαζει μια εικονα με τεραστιο contrast η οποια αν δεν εχεις την σουπερ τελευταια LED δεν δειχνει και τοσο ωραια. Αντιθετως το αναλογικο VGA μου δειχνει πολυ καλυτερα στο desktop κλπ, στις ταινιες ισως το HDMI ειναι καπως καλυτερο Κανονικα δεν επρεπε να τιθεται θεμα καθως το HDMΙ ειναι το μελλον και ειναι και ψηφιακο με ηχο κλπ, αλλα τι κανει πιο ωραια την εικονα του VGA?? Το αναρωτιεμαι εδω και καιρο, για πειτε γνωμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
tazerom Posted January 26, 2012 #2 Share Posted January 26, 2012 Μέχρι στιγμής το μόνο που με χαλάει είναι το 1.).το συνήθισα όμως καθώς τα πλεονεκτήματα του ΗDMI, όπως είπες, είναι αρκετά για να θεωρώ το παραπάνω αμελητέο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Posted January 26, 2012 Author #3 Share Posted January 26, 2012 Υπαρχει λυση για το 1? Εχει βρει κανεις τιποτα? Και σε LG και σε Philips και σε Sony το ιδιο μου κανει!! Σε οθονη PC LG ομως παιζει σωστα το HDMI χωρις scaling wtf why?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Posted January 26, 2012 #4 Share Posted January 26, 2012 Αν δεν κανω λαθος πρεπει να βαλεις και στην tv (αν εχει) Pixelmapping 1:1 αλλιως θα εχεις under/overscan και παιζεις με καρτα μετα.Καθε κατασκευαστης το λεει διαφορετικα βεβαια...αλλα στην ουσια το ιδιο πραγμα κανουν. (πχ στην samsung αν θυμαμαι καλα λεγεται just scan) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tazerom Posted January 26, 2012 #5 Share Posted January 26, 2012 Στη SONY xW4000 λογικά θα είναι αυτό έτσι? Στο Screen Settings η επιλογή "Full Pixel" Displays pictures in their original size .....σύμφωνα με το manual. Θα το δοκιμάσω σύντομα!!! τηχ [MENTION=1146]ison[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Posted January 26, 2012 Author #6 Share Posted January 26, 2012 xmmmm ενδιαφερον θα το τσεκαρω!!! Οσο για το contrast λογικα ειναι λογω ρυθμισεων της συνδεσης ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Posted January 26, 2012 Author #7 Share Posted January 26, 2012 Τι να τσεκαρω εμπλεξα με μια Philips 32PFL που εχω, τωρα θα τσεκαρω και στην LG, οπως και να το βαλω το format εικονας εχει μαυρες μπαρες!! (με το scaling off) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raider Posted January 26, 2012 #8 Share Posted January 26, 2012 Ψάξτο (στο εγχειρίδιο) γιατί κάπου το χάνεις. Στη samsung b650 πάντως το έψαχνα πολύ καιρό και τελικά έπρεπε να δηλώσω όνομα στο source (HDMI 1 > PC) για να μου βγάλει σωστή εικόνα. Την είχα προσπεράσει πολλές φορές τη ρύθμιση και είχα υποθέσει ότι απλά είναι για ονομασία. Με 4850 (παλαιότερα) και 560ti πλέον έχω σωστό scaling (και με dual view, οθόνη pc@ 1680x1050), χρώματα οκ (εκεί παίζει και η ρύθμιση στην τηλεόραση βέβαια). Η μόνη ρύθμιση που έχω κάνει από nvidia είναι η απενεργοποίηση του "use inverse telecine" που κατέστρεφε το μαύρο, στις ταινίες κυρίως. edit Στη philips δες τα παρακάτω Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Posted January 26, 2012 Author #9 Share Posted January 26, 2012 Thanks ρε φιλε, τα δοκιμαζω αυτα στα philips τα ψαχνω εδω και καιρο τυχαια και δεν εχω βρει ακομα τυχη θα τσεκαρω και αλλο και θα τσεκαρω και σε μια LG 47LE9000 EDIT: Στην Philips εκανα και αναβαθμιση λογισμικου, ειχε βγει ενα λιγο πιο νεο, αλλα δεν καταφερα κατι, αλλαξαν μονο κατι μενου λιγο και νομιζω καλυτερευσαν τα χρωματα στο HDMI αλλα το scaling οχι Ο,τι και να επιλεξω ακομα και το unscaled δεν καθεται 100% πανω στην οθονη (με την 5850 παιζω) Στην LG που παιζω με μια 6450, καταφερα απο την τηλεοραση να επιλεξω ενα screen format που το λεει cinema zoom 1 και ηρθε στα ισα της η εικονα χωρις GPU scaling, αλλα εχω την εντυπωση οτι αυτο ειναι κατι σαν το GPU scaling αλλα το κανει η τηλεοραση.. Συνεπως κερδισα κατι? Ναι ή οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Posted January 27, 2012 #10 Share Posted January 27, 2012 Στη SONY xW4000 λογικά θα είναι αυτό έτσι?Στο Screen Settings η επιλογή "Full Pixel" Displays pictures in their original size .....σύμφωνα με το manual. Θα το δοκιμάσω σύντομα!!! τηχ [MENTION=1146]ison[/MENTION] Ναι στην sony λεγεται full pixel το 1:1 ...απλα μην βαλεις την καρτα να κανει τπτ (κοινως αφησε το scalling στην τηλεοραση ...ψαξε λιγο στα setting του driver καπου το λεει) βγαλε οτι zoom εχεις και τελος. [MENTION=5745]anthis[/MENTION] Πες μου ακριβως μοντελα που εχεις και θα σου πω. ΠΧ Philips 42PFL9803H supports 1:1 pixel mapping from a PC or a mediacenter. You just need to select the “just scan” option in the aspect ratio menu Οπως ειπα σημαντικο ειναι ΝΑ ΜΗΝ βαζετε το scaller της καρτας στην εξισωση...πχ σε nvidia που εχω στην δουλεια ετσι ειναι η σωστη ρυθμιση με 1:1 (να μην γινει κλιμακωση) Uploaded with ImageShack.us Για ati αν ΔΕΝ εχεις Pixelmap στην tv δοκιμασε αυτο - Set your resolution to anything below your usual resolution. - Right-click your desktop, and go to the Catalyst Control Center. Set it to advanced mode if it's not already. - At the top left, click the "Graphics" menu, and then "Desktops & Displays". - For your desired display, click the little black triangle in the bottom part of the screen, on the LITTLE picture, not the BIG one, and click "Configure". - The scaling options will now be selectable, check the "Enable GPU scaling" box and select "Maintain aspect ratio". Hit Apply. - Set your old resolution back. Even though the forementioned scaling controls are greyed out and you can actually see "Scale image to full panel size" grey-selected, don't worry. - Go play your games! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raider Posted January 27, 2012 #11 Share Posted January 27, 2012 anthis απάντησε στον ison και πρόσεξε και το παρακάτωΟ,τι και να επιλεξω ακομα και το unscaled δεν καθεται 100% πανω στην οθονη (με την 5850 παιζω)Έκανες και τη ρύθμιση που έχω στη 2η εικόνα του spoiler πιο πάνω (Name the connected devices for easy selections and best signal handling); Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Posted February 15, 2012 Author #12 Share Posted February 15, 2012 Καταρχιν σορρυ παιδια δινω εξεταστικη και εχω χαθει λιγο!!!!Δευτερον!! Εκανα αυτο που ειπες ison και στο HTPC που εχει ατι 6450 kai TV LG SL9000LED(μετα απο firmware update της TV)εκοψα το scaling του pc και εβαλα την tv στο cinema mode zoom 1 και ηρθε στα ισα της η εικονα χωρις GPU scalingαραγε αυτο ειναι σωστο?ωραια δειχνει παντωςτωρα οσο για την philips tv που συνδεω την 5850, εκανα επισης firmware update, δοκιμασα το 1 προς 1 αλλα παλι εχει borders. οποτε παλι κατεφυγα στο scaling.. περιεργο γιατι με το 1 προς 1 με vga καλωδιο τα δειχνει οντως 1 προς 1, δηλαδη αν εχω αναλυση 640 επι 480 ειναι μια σταλια το παραθυρο και αντιστοιχα σε καθε αναλυση τα βαζει τα πιξελ ενα προς ενα.. τωρα με το hdmi γιατι δεν το κανει αυτο δεν καταλαβαινωοι τηλεορασεις ειναι η μια LG 47SL9000 και η αλλη ειναι PHILIPS 32 PFL3606H Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.