Jump to content



P4C800-E Deluxe Rev2.0


felix

Recommended Posts

Έχει ξεμείνει η παραπάνω μητρική σε κανένα παιδάκι εδώ μέσα ?

Είχα ένα ατυχηματάκι...γκαργκάνιασε ένα mosfet...και μία αντίσταση έγινε led και μετά λιβάνι:rip:

To mosfet το βρήκα,τα γράμματα δεν είχαν αλλοιωθεί, αλλά ίσως να χρειάζομαι γνώμη από παιδάκι με ειδικές γνώσεις, για αλλαγή του με άλλο, μεγαλύτερης ισχύος.

Η αντίσταση είναι η R1305 πάνω δεξιά από το socket, για όποιον ενδιαφέρεται να μου πεί ( σε περίπτωση που έχει antiquerie ) από τη δική του τι νούμερο γράφει, θα του είμαι ευγνώμων. Στη δική μου δεν μπορώ να κάνω αυτοψία, το θύμα κάηκε ολοσχερώς :hang3:

Ευχαριστώ :T:

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια μητρικη P4C800-E DELUXE, μόνο που δεν έχω τόσο εξειδικευμένες γνώσεις. Αυτό που μπορώ σίγουρα να κάνω είναι να βγάλω από κοντά φωτογραφίες την περιοχή του socket, μήπως και σε βοηθήσουν

Link to comment
Share on other sites

Τέλεια!!! Σε υπέρ-ευχαριστώ !!!

Είναι Rev2.0 ?

Θα σου ανεβάσω εγώ μία να δείς για ποιά αντίσταση μιλάω, δίπλα της γράφει το R1305, αλλά για να μην ψάχνεις χωρίς λόγο, θα βγάλω τη φωτό.

Επίσης (για όποιον γνωρίζει), το mosfet που κάηκε είναι το ST D90NH02L.

Και στις 3 φάσεις το ίδιο έχει, αλλά μόνο στη μία κάηκε. Θα μπορούσα να αντικαταστήσω το καμμένο και τα άλλα 2 με κάποιο των 110W , π.χ. το D95N4LF3 ?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον αντικαταστήσεις και τις 3 φάσεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλήμα, διότι ναι μεν έχουν ίδια rds(on) αλλά σε άλλα αμπερ, έτσι τελικά μπορει αν αλλαχτει ενα μονο θα φορτώνονται οι αλλες 2 γραμμές περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Thanx pitogyre !

Λές να έχει και κάποια επίπτωση στο Vdroop ?

Σε load είχε περί τα 0.12V στα μεγάλα νούμερα (1.6~1.7), ίσως οφειλόταν στην αδυναμία των φάσεων αν ανταπεξέλθουν στο φορτίο ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να σου πώ με σιγουριά διότι παίζει με το κομμάτι που θα σου κάτσει.

Απο το drop που μου δίνεις μάλλον τραβούσε κάπου στα 20+αμπερ το σύστημα από κάθε γραμμή και λογικά στα ίδια θα κυμανθεί και στο καινούργιο , αλλα θα είναι ελαφρώς πιο δροσερο και ίσως απο κει τελικά να μειωσεις ελαφρώς το Vdrop.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.