Jump to content

Crossfire και 2 οθόνες

Recommended Posts

Έχουμε 2x7970 και μια 23'' οθόνη, σύντομα θα έρθει άλλη μια ολόιδια οθόνη. Οι κάρτες έχουν ρυθμισμένο και λειτουργικό crossfire. Έχω μερικές ερωτήσεις για αυτό το setup

-Εννοείτε πως θα παίζω μόνο στην μια οθόνη. Τι θα δείχνει η άλλη? Black,desktop?

-Και τις 2 οθόνες τις συνδέω στην primary κάρτα ή την κάθε μια σε ξεχωριστή?

-Αυτό που φοβάμαι είναι πως όταν παίζω θα χάνω performance και fps λόγο της δεύτερης οθόνης που θα κάθετε. Το είχε γράψει ένας τύπος πως όταν αποσύνδεε τελείως την δεύτερη οθόνη το performance στα games ανέβαινε κατακόρυφα.

Ποιο είναι το optimal setup σε αυτήν την περίπτωση?

-οτι θελεις εσυ δειχνει.

-Στην "primary"

-δεν πολυκαταλαβα τι εννοεις.

Α και να ξερεις οτι η primary καρτα θα εχει ανεβασμενα idle clocks (λογικα)

Σύμφωνα με τον τύπο, όταν έχεις 2 οθόνες το performance των 2 καρτών αυτόματα μοιράζετε σε αυτές ακόμα και αν το game παίζει μόνο στην μια. Με αποτέλεσμα όταν παίζει να αναγκάζεται να αποσυνδέει την δεύτερη οθόνη ώστε και οι 2 κάρτες να δουλεύουν για μια με καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν ισχύει αυτό για τα Games.

Τώρα δεν ξέρω για το Crossfire άμα το επηρεάζει αλλά εγώ που έχω τώρα μια 7970 και το κεντρικό σαν primary και δεξιά αριστερά extented (δείχνουν το desktop δηλαδή) είτε κλείστες είναι είναι ανοιχτές είτε μη συνδεδεμένες στην κάρτα δεν επηρεάζει καθόλου τα FPS σε Games.

και όλες τις οθόνες τις βάζει σε μια κάρτα άμα τα βάλεις στην δεύτερη κάρτα απλά δεν θα δίνει σήμα.

Είτε έχεις μία οθόνη πάνω στο cf είτε δύο δεν πρόκειται να δείς διαφορά όυτε σε clocks ούτε σε temps ούτε πουθενά.

Την δεύτερη βάλτην να δείχνει desktop (extended) και πέτα σ'αυτήν τπτ progz για θερμοκρασίες έτσι να ξέρεις και τι γίνεται..

Have fun!

Είμαι εδώ και κάμποσα χρονάκια με 2 οθόνες. Θα σου πω τα εξής:

Μερικές κάρτες, άμα τους συνδέσεις 2 οθόνες, ανεβάζουν συχνότητα. Αλλάζουν προφίλ, και πάνε από idle clocks, σε λίγο πιο ανεβασμένα ρολόγια. Δε φτάνουν πάντως performance clocks. Αυτό έχει ένα μικρό και λογικό αντίκτυπο στις θερμοκρασίες. Π.χ. στην περίπτωση μου από 28 ανέβαινε στους 32-33 C σε idle, όταν σύνδεδεα και το 2ρο μονιτορ, σε 460.

Για gaming δεν είχα δει ποτέ διαφορά. Αυτό σε 8800, 460, 460sli, και 6870. Φαντάζομαι πως να τρέχει ένα desktop παραπάνω δε θα ζορίζει ιδιαίτερα 2 κάρτες των 450ε...

Στην 8800, όταν έτρεχα fullscreen game στο κεντρικό μονιτορ έκλεινε το 2ρο. Στις μετέπειτα απλά δείχνουν το desktop. Προφανώς για να μπορείς να επεξεργαστείς κάτι στο 2ρο μονιτορ όσο παίζεις, θα πρέπει να παίζεις παραθυρικά. Αλλιώς μόνο με alt-tab/win+d κτλ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.