Jump to content



Huawei IDEOS X5 U8800 pro vs Sony Ericsson Xperia neo V


Ταμτάκος

Recommended Posts

Αφού το πολυαγαπημένο μου K850i έπεσε στο πηγάδι (κυριολεκτικά) και έχει φτάσει και ο καιρός της επιδότησης, αποφάσισα να κάνω το βήμα για smartphone. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το σπορ, έθεσα όριο τα 200 ευρώ και με λίγο ψάξιμο κατέληξα σε αυτές τις 2 λύσεις:

1. Huawei IDEOS X5 - U8800 pro

2. Sony Ericsson Xperia neo V

Οποιαδήποτε βοήθεια για το ποια συσκευή είναι καλύτερη καθώς και κάποια εναλλακτική λύση (στο όριο των 200 ευρώ) θα εκτιμηθεί δεόντως. Διάβασα λίγο και το sticky για το Χ5. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Παιξτο κορονα γραμματα...Προσωπικα δε μπορω να αποφασισω...Ισως κοιταζα

εγγυησεις η προγραμματισμενες επισημες ενημερωσεις πρωτα απο ολα.

Τωρα για την ακτινοβολια αν το κουβαλας συνεχεια μαζι σου και μιλας πολυ, ε κοιταξε την

και αυτη την παραμετρο

Link to comment
Share on other sites

Πριν λιγους μηνες θα σου ελεγα το Neo V σιγουρα, αλλα με το Update που πηρε το X5 (και απ'αυτα που λεει φιλος μου δηλαδη γιατι εγω δεν το εχω) ειναι πως εγινε αλλο κινητο. Η τιμη τους ειναι παρομοια παντως οπως και οι δυνατοτητες τους. Απο εκει και περα κοιτας ποσο παραμετροποιησημα ειναι (αν σε νοιαζει) με τα mods που εχουν κυκλοφορησει κλπ.

ΥΓ: Το Neo V, μαλλον μεσα στον Απριλιο, θα παρει επισημο update σε ICS 4.0 (το Huawei σταματαει στην Gingerbread) αλλα λιγο που το εψαξα, τρελες διαφορες δεν υπαρχουν.

Ως κατοχος Neo V παντως, πολυ ευχαριστημενος για τα λεφτα που ζηταει.

Link to comment
Share on other sites

για το X5 Pro, δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα τι support έχει (ICS π.χ.) αλλά ομολογώ ότι ένα στοκ NeoV που έπιασα λίγο στα χέρια μου με την 2.3.4 (2.6.32.9 kernel) μου φάνηκε πιο smooth στην πλοήγηση στα μενου του, τολμώ να πώ, από το X5 μου.

[MENTION=4655]racer[/MENTION] μια χαρά ραδιόφωνο έχει ακόμη και το X5 με την Aurora (και νομίζω και με την CM)

Κυρίως για το SAR όμως, θα προτιμούσα το X5.

Link to comment
Share on other sites

Στο site της Wind, το IDEOS X5 - U8800 pro φαίνεται πως έχει και ραδιόφωνο. Προσωπικά μου είναι απαραίτητο αφού ακούω ράδιο όταν τρέχω.

http://www.wind.com.gr/gr/gia-ton-idioti/kinita-amp-suskeues/kinita-suskeues/view-device/?deviceid=286

Link to comment
Share on other sites

Είμαι και εγώ ανάμεσα σε αυτα τα 2.

Με root XDA κτλ. Το Sony neo V "σκαλίζεται" ;

ICS απ ότι βλέπω θα πάρει και το Ideos όχι όμως επίσημα με ότι αυτο συνεπάγεται...

Κλεινω περισσότερο προς neo V..

Link to comment
Share on other sites

Αν εξαιρέσω πως η Wind έφερνε μόνο το Huawei, πάλι εκεί θα κατέληγα περισσότερο εξαιτίας του post του Pokemon640 αφού το κινητό το χρησιμοποιούν και τα παιδιά για παιχνίδι. Από άποψη λειτουργιών όμως θα προτιμούσα το SonyEricsson

Link to comment
Share on other sites

Έτσι και αλλιώς μόνο με hands free θα παίζει. Οπότε ακόμα και αν υποθέσουμε ότι έχει νόημα και βάση να μιλάμε με βάση το sar, με το hands free αυτός ο παράγοντας βγαίνει off.

Γενικά με τα sar τι να πρώτο πούμε..

Εμένα περισσότερο θα με απασχολούσε αν ακολουθούνται οι κανόνες με την τοποθέτηση των κεραιών μέσα στη πόλη, στα σπίτια, στις φωτεινές επιγραφές καταστημάτων. Και αν όντως αυτοί οι κανόνες είναι αποτελεσματικοί καθώς το ζήτημα έχει πολυ ψωμί και μέλλον ακόμα...

Βασικά όσο αναφορά την επιλογή ανάμεσα σε neo v και x5 pro μόλις έμαθε η κυρα ότι το 2ο δεν έχει κάμερα μπροστά αποκλείστηκε με συνοπτικές διασικασιες οπότε μπήκε τέλος στο θέμα.

Και εγώ απ ότι βλέπω δηλαδή με ενα συντομο περασμα στα 199 το neo V (μαζι με το pro x5 pro βεβαια) αποτελεί μια παρα πολυ καλη πρόταση.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το κινητό θα το πάρω το SAR για 1.10 που αναφέρεται αποτελέι την υψηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει κατα τη διάρκεια της λειτουργείας του.....δλδ σε φάση με ελάχιστη καλύψη δικτύου

δες και εδω

Ο/Η eleonora λέει: Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011 στις 16:35

Sorry κιολας,αλλα θα ελεγα μην τρελαινομαστε με το sar,ουτε εμενα μ αρεσει το κινητο να εχει υψηλο sar,αλλα να μην ξεχναμε πως πρεπει να ειμαστε ολοι προσεκτικοι για το τι διαβαζουμε.Το 1.10 ειναι η υψηλοτερη τιμη που μπορει να παρει,δλδ οταν το σημα ειναι μια γραμμη και ακομα μικροτερο.Η μεση τιμη του για παραδειγμα,μπορει να ειναι μικροτερη απο ενα κινητο με δεικτη sar 0.75.Αμα καποιος ειναι 3 ωρες την ημερα με το κινητο στο αυτι,και αποδειχθει οτι η ακτινοβολια των κινητων μπορει να εχει αμεση συνεπεια στην υγεια,πιστεψε με δεν θα σωθει αν το κινητο εχει δεικτη sar 0.5 ή 1.Αν φοβασαι την ακτινοβολια,αλλα θες να μιλας στο κινητο,η μονη λυση ειναι handsfree,και εισαι το ιδιο ασφαλης ειτε το κινητο εχει sar 1.2 ειτε 0.5.

Ασχετο,παντως θα ηθελα εκτος απο την υψηλοτερη τιμη sar,να εβαζαν και τη μεση τιμη sar,που εκπεμπει ενα κινητο σε συνηθησμενες συνθηκες(δλδ με μεσαιο σημα)

ΚΑΙ
Ο/Η tolios λέει: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 στις 0:51

The highest SAR value as reported to the authorities for this

phone model when tested for use by the ear is 0.77 W/kg*, and

when worn on the body is 0.38 W/kg* for speech and 0.89 W/kg*

for data calls.

να ξερουμε τι λεμε

Eπίσης

Sony Ericsson Cell Phone Radiation Chart - Mobile phone EMF safety shield

Measured SAR

Sony Ericsson Xperia neo full specs

  • Head:
    • 0.76 W/kg

    [*]Measured in:

    • 1900 MHz

    [*]Body:

    • 0.85 W/kg

    [*]Measured in:

    • 850 MHz

Link to comment
Share on other sites

Το SAR βγαίνει από το ποσό της ενέργειας που απορροφιέται από 10 γραμμάρια ανθρώπινου ιστού μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Αυτά με το μέσο όρο που "μπορεί να είναι χαμηλότερος με καλύτερο σήμα" είναι μπούρδες.

Για καρκίνο μιλάμε

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν δεν είναι το κατάλληλο σημείο για αυτή τη συζήτηση, αλλά δε μιλάμε για καρκίνο. Δεν πρόκειται να υποστηρίξω ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι βλαβερή ή αβλαβής.

Δεν είναι καθόλου προφανές όμως ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία προκαλεί καρκίνο. Είναι πάντως στην ευχέρεια του καθενός να επιλέξει ο ίδιος τα κριτήρια για το τηλέφωνό του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.