Jump to content



MS Access


Diamond

Recommended Posts

Καλησπέρα,

και καλώς σας βρήκα. Το φόρουμ το βρήκα μετά απο αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο για βοήθεια σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την access και μου έχει πονέσει το κεφάλι ώστε να βρω λύση. Καμιά φορά η λύση μπορεί να είναι τόσο βατή αλλά να χρειάζεται ένα δεύτερο μυαλό ώστε να την βρει. Στο δια ταύτα:

Έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων καταχώρησης πελατών, ώστε να βοηθήσω το έργο μου στην δουλειά μου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με τα κουμπιά επιλογής και την εκτύπωσή τους στις αναφορές. Επειδή η αναφορά που θα τυπωθεί κατατίθεται σε δημόσια υπηρεσία πρέπει να τικάρεται με V το αντίστοιχο κουτάκι τις αίτησης. Δηλαδή θέλω αυτό που επιλέγω απο την φόρμα να τυπώνετε σαν επιλογή και στην αναφορά. Το εξαγόμενο της επιλογής είναι αριθμός, αυτόν τον αριθμό δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ώστε να τυπώσω στην αναφορά την επιλογή που θέλω.

Όσο μπόρεσα γραπτώς σας εξήγησα το πρόβλημά μου, είμαι εδώ για περαιτέρω πληροφορίες σε όποιον δεν κατανόησε. Ελπίζω κάποιος να μπορέσει να με βοηθήσει γιατί έχω ολοκληρώσει σχεδόν το 90% της βάσης και κόλλησα σε αυτό το ρημάδι. :help:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Ίσως αν γίνεις πιο συγκεκριμένος ή χρησιμοποιήσεις άλλους όρους γίνεις πιο κατανοητός...

Τρέχεις ένα query και θες να κάνεις export τα records που σου επιστρέφει αλλά με δικό σου φορμάτ...?

Link to comment
Share on other sites

o Jaco, έχει δίκιο. Οι αναφορές τυπώνουν τα αποτελέσματα ενός ερωτήματος και όχι μιας φόρμας.

Κατάλαβα καλά ότι θέλεις να τυπώσεις ένα τετράγωνο πλαίσιο, το οποίο να είναι τικαρισμένο υπό συνθήκη, σωστά;

Ίσως είναι καλύτερα να ζητήσεις και βοήθεια εδώ

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τοποθετήσεις ένα αντίστοιχο check box στο κατάλληλο section της αναφοράς, προφανώς συνοδευμένο με caption ίδιο με αυτό του check box της φόρμας, και να του ορίσεις την προέλευση κατάλληλα, ώστε η τιμή του να είναι εξισωμένη με το αντίστοιχο check box της φόρμας. Έτσι, κάθε φορά που θα προβάλλεται ή θα τυπώνεται η αναφορά, η τιμή του check box θα είναι ίση με αυτήν του check box της φόρμας, άρα η φόρμα πρέπει να είναι ανοικτή και ανάλογα συμπληρωμένη.

Αν αυτό δεν είναι σίγουρο, (εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίον έχεις ορίσει να λειτουργεί το interface της βάσης), πρέπει να έχεις αποθηκευμένη την τιμή του check box της φόρμας για τον εκάστοτε συγκεκριμένο πελάτη σε ανάλογο πίνακα, και να καθορίσεις την προέλευση του check box της έκθεσης, ώστε να πηγαίνει να "κάθεται", να παίρνει την τιμή της από το αντίστοιχο πεδίο, στην εκάστοτε συγκεκριμένη εγγραφή αυτού του πίνακα. (Προφανώς, αυτό το πεδίο θα πρέπει να είναι logical, τύπου yes/no).

Link to comment
Share on other sites

το να συνδέεις πεδία ερωτημάτων / αναφορών με φόρμες - που υποθέτεις ότι θα είναι - ανοικτές είναι σαν να καλείς τον Βεελζεβούλ να ΄ρθει να μπει στην εφαρμογή σου. Μακριά! 666, ουουουουοου, σιξ-σιξ-σιξ, ουουουουουο

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.