Jump to content



[SOLVED] GigaByte Dual Bios Flash !


TifoziF1

Recommended Posts

παιρνεις ενα κατσαβιδι και βραχυκυκλωνεις το πρωτο ωστε να κανει force boot απο το 2ο ΑΛΛΑ εγω που το δοκιμασα γιατι μου ειχε γινει corrupt το πρωτο, δεν καταφερα τιποτα καθως το δευτερο ειναι μονο για recovery και δεν κανει Boot για καποιο λογο απο εκει. :hehe:

με λιγα λογια αν εχεις προβλημα με το 1ο bios, καντην rma, ειχα μιλησει και με ανθρωπο απο gbt και μου ειπε 2-3 τροπους να δοκιμασω αλλα δεν καναμε τιποτα τελικα.

Link to comment
Share on other sites

Πως bootάρω με το άλλο bios ?

Στις φρέσκιες Gigabyte αν κρατήσεις πατημένο το κουμπί που έχουνε για ClearCMOS πατημένο για 3-5 δευτερόλεπτα θα αλλάξει το BIOS chip και στο επόμενο bοοτ θα χρησιμοποιήσει το BIOS 2.

Στις παλιές δεν θυμάμαι πως, νομίζω διέφερε και από μοντέλο σε μοντέλο.

Αν τα BIOS chips είναι σε sockets και όχι κολλημένα πάνω στην mobo, άλλαξε τους θέσεις.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1392]GeorgeVasil[/MENTION] [MENTION=35]chroma[/MENTION] Θα το δοκιμάσω !!

Είναι πολύ εκνευριστικό να κολάει μια στο τόσο το power-button (coolermaster ftw) του κουτιού και η gigabyte όλο χαρά να μου λέει οτι το bios ειναι corrupted και να μου επαναφέρει το F3 bios από το backup-bios το οποίο δεν είναι συμβατό με τις μνήμες και να πρέπει να ανοιγω κουτί να αλλάζω μνήμες και να ξαναπερνώ το F9-bios ....

SOLVED: Ευχαριστώ !!

με το ALT+F12 (αντί για DEL) κατά το bios post βγαίνει μήνυμα "Press [ENTER] if you want to copy Main Bios to Backup Bios..." και με enter κάνει το copy του bios που έχει περαστεί στο backup bios

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.