Jump to content



Arduino για σύνδεση εργοστασιακού remote αυτοκινήτου και ηχοσυστήματος Pioneer


user9

Recommended Posts

Καλησπέρα,

δεν ξέρω αν είμαι καν στην σωστή κατηγορία, μιας και αυτό που θέλω να ρωτήσω εμπεριέχει προγραμματισμό αλλά και γνώση ηλεκτρονικών.

Με τον προγραμματισμό δεν έχω πρόβλημα, καθώς προγραμματίζω χρόνια σε διάφορες γλώσσες, με τα ηλεκτρονικά όμως δεν έχω ιδιέταιρη σχέση. Πρόσφατα μόνο απόκτησα ένα Arduino, για να ξεκινήσω να ασχολούμαι και οφείλω να ομολογήσω ως το βρίσκω αρκετά διασκεδαστικό.

Αυτό που θέλω να υλοποιήσω εν τάχει είναι αυτό: Pioneer wired remote controls HACK/DIY

με χρήση Arduino για την σύνδεση του εργοστασιακού ενσύρματου remote ενός Peugeot 206 GTi (2005) σε ένα Pioneer DEH-P80MP (DEH-P80MP (Archived) - Pioneer Europe)

Ο λόγος που το κάνω είναι αφενός η χαρά της δημιουργία και αφ' εταίρου γιατί έχω τόσα χρόνια ένα "άχρηστο" remote με 5 κουμπάκια πίσω από το τιμόνι, που για να χρησιμοποιήσω με την επίσημη λύση της Pioneer θα χρειαστώ περίπου €100-120 :nada:

Σκέφτηκα να μετρήσω με ένα πολύμετρο το remote του αυτοκινήτου και έτσι ανάλογα με την είσοδο να επηρεάζω την έξοδο. Πως όμως το κάνω αυτό? Μπορώ να χρησιμοποιήσω απευθείας τα Analog&Digital IOs του Arduino? Χρειάζεται κάτι άλλο ενδιάμεσα?

Λίγη βοήθεια, please.... :p

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Την τάση του εργοστασιακού μπορώ να την συνδέσω σε κάποια από τις αναλογικές εισόδους του Arduino?

Και μετά σαν έξοδο θα το κάνω από κάποια PWM ψηφιακή?

Λίιιγο παραπάνω τα φώτα σου...

Link to comment
Share on other sites

Στη θεση σου θα δοκιμαζα με μια αντισταση χειροκινητα για να δω αν οντως λειτουργει...

Σαν δευτερη φαση θα μετρουσα ρευμα που τραβαει οταν συνδεσεις την αντισταση για να δω αν ειναι στις προδιαγραφες του ρευματος εξοδου του port του ελεγκτη (αλλιως θα τον καψεις)

Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω κάτι επειδή δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις..

θα συνδέσεις το arduino έτσι ώστε να ελέγχεις τους διακόπτες σωστά?

τις εξόδους του arduino όμως πως θα τις ελέγχεις?

Link to comment
Share on other sites

Με το πάτημα του κάθε κουμπιού στο εργοστασιακό remote...

Δεν συνδέεται απευθείας πάνω στο ηχοσύστημα. Κάθε πάτημα (previous, next, ff, fw κτλ) παράγει μια διαφορά τάσης και ανάλογα με το ποια δέχεται το Arduino θα στέλνει στο Pioneer την αντίστοιχη του.

Θέλω να τον χρησιμοποιήσω ουσιαστικά σαν ένα "μεταφραστή".

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη θα το εχεις σε αυτη την σειρα: εργοστασιακο remote -> arduino -> ηχοσυστημα.

Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά όπως το σκεφτουμε εγώ θα πρέπει να μετατρέψεις τις τάσης σε ψηφιακό σήμα μέσο του ADC που έχει το arduino και βάση αυτό το σήμα να ελέγχεις την έξοδο μέσο PWM.

Για να το κάνεις όμως αυτό πρέπει να μετρήσεις τις τάσης από το remote έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν τις τάσης που μπορείς να τροφοδοτησης στο ADC επίσης πρέπει να βρεις τις απετουμενες τάσης που χρειάζεται το pioneer για να εκτελεση κάθε εντολή(το output από το arduino είναι μεταξύ 0-5V)

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό... Απλά ψάχνω να βρω στην πράξη πως θα υλοποιηθεί.

Με βάση το link που έχω παραπάνω 5V χρειάζεται το Pioneer, άρα λογικά είμαι ΟΚ.

Απώτερος σκοπός είναι το ίδιο Arduino να χρησιμοποιηθεί για να διαβάζει και μετρήσεις από την OBD του αυτοκινήτου (πχ στοιχεία trip control), αλλά προς το παρόν ξεκινάω με το remote.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω ψάξει καθόλου να ξέρω τι σήματα σου δίνει το OBD και αν είναι υλοποιησημο αυτό που θες αλλά με ένα ψάξιμο θα βρεις αν έχει κάνει κάποιος άλλος παρόμοιο project

καλη επιτυχία πάντως και ενημέρωσε μας για οτι κανεις

Link to comment
Share on other sites

Το κομμάτι της OBD το έχω βρει ήδη τόσο σε υλοποίηση με bluetooth, όσο και με σειριακό καλώδιο. Μοιάζει εύκολο, απλά περιμένω να έρθει ο OBD reader...

Εννοείται πως θα ενημερώσω για την εξέλιξη...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.