Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ένας δημιουργικός modder δημιουργεί ένα DIY κουτί υπολογιστή με κινούμενα μέρη

    Ο Robert, ένας φαν της τεχνολογίας - και από ό,τι φαίνεται και των ιδιοκατασκευών, αποφάσισε να υλοποιήσει το όνειρο του να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο κουτί υπολογιστή με μια μοναδική προσθήκη· τα κινητικά μέρη. Η δημιουργία αυτού του έργου τέχνης περιλαμβάνει τη χρήση ξύλου, 3D-εκτυπωμένων γραναζιών και ακρυλικού, προσδίδοντας στο κουτί έναν χαρακτήρα κίνησης.

     

     

    Ο Robert ανακάλυψε την τέλεια βάση στο Corsair Crystal 570X case, το οποίο επαναχρησιμοποίησε απομακρύνοντας τα γυάλινα πάνελ. Ένα εξωτερικό πλαίσιο από ξύλο δημιουργήθηκε με πολύγωνες εγκοπές, δίνοντας έναν μοντέρνο χαρακτήρα. Το μοντέλο Arduino Uno είναι ο "εγκέφαλος" πίσω από την κίνηση των επιμέρους μερών, χρησιμοποιώντας κώδικα από διάφορες πηγές για να κινεί τους κινητήρες. 

     

    mYN6bVVNSgtMSNkuNaGUsb-970-80.jpg

     

    Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής στα τρία διαφορετικά σχέδια κινητικών πανελ, καθώς και στην αποκαλυπτική αναφορά στον εμπνευστή του, τον κινητικό γλύπτη David C. Roy. Από τον απλό κινητικό σχεδιασμό με τρεις κυκλικές κινήσεις μέχρι τον πιο πολύπλοκο σχεδιασμό με 885 κινούμενα μέρη, ο Robert αποτύπωσε τη δημιουργικότητά του. 

     

    ZhBknmhm3CRvXmEJSjjYWb-970-80.jpg.webp

     

    Η επίδραση αυτού του έργου εκτείνεται πέρα από την προσωπική ικανοποίηση του δημιουργού. Η έμπνευση προήλθε από την ανακοίνωση της Cyberpower για τη σειρά Wild Kinetic, που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ο Robert ανέλαβε την πρωτοβουλία και δημιούργησε κάτι μοναδικό. Το άρθρο καταγράφει όχι μόνο την τεχνική πτυχή, αλλά και το πάθος πίσω από τη δημιουργία ενός DIY κινητικού κουτιού PC.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Ideal Idea via YouTube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.