Jump to content



Αγορά SSD 240/256GB


z3et

Recommended Posts

Υο! Επειδη εδω και καμποσο καιρο βλεπω πως ξεμενω συνεχεια απο χωρο, θεωρω πως ηρθε η ωρα -ο αψογος αυτον τον 1.5 χρονο- Vertex 2, να αντικατασταθει με καποιον αλλο με μεγαλυτερη χωρητικοτητα.

Θα αρχιζω λεγοντας πως δεν με ενδιαφερουν τα sequental read/writes. Με ενδιαφερει η αποκρισιμοτητα, να μη κολλαει, να μη σκαλωνει και γενικα να ειναι απροβληματιστο. Για το αν πιανει 500 ή 450MB/s, δεν με απασχολει (ετσι κι αλλιως περιοριζομαι απο το SATA 2 το οποιο μαλλον δεν θα αλαχτει τα επομενα χρονια... αν δεν καει τιποτα πιο πριν...).

Οπως λεω και στον τιτλο, μοντελα των 120GB (αν και ξερω πως καρα-συμφερουν) δεν θα κοιταξω, θελω να παραταθει οσο το δυνατον περισσοτερο η επομενη αγορα SSD. Τα 180GB εχουν ενα ενδιαφερον αλλα τα περισσοτερα ειναι σχετικα κοντα στις τιμες των 240/256 οποτε μαλλον δεν τα κοιταω. Η Intel ειχε ανακοινωσει πως θα ριξει τις τιμες εδω και καμποσες βδομαδες αλλα ακομα δεν ειδα κατι. Αν ο 330 παει στην τιμη των καλων 120αριδων, αξιζει? Σαν SSD γενικοτερα?

Αυτα που βρηκα ειναι:

Agility 3 240GB @ 170€, Agility 4 256GB @ 190€, Crucial M4 256GB @ 195€, Crucial V4 256GB @ 185€

Ερωτησεις:

Α) Ο Agility 3 λεει σαν αντικατασταση του Vertex 2? Καλα για τον Agility 4 ξερω...

Β) O Crucial M4 αξιζει πλεον ή αν ειναι να δωσω τοσα καλυτερα να επιλεξω Agility 4?

Γ) Ο Crucial V4 τι φρουτο ειναι? Με ενα γρηγορο ψαξιμο ουτε specs βρηκα ουτε review. Ουτε καν στο site της Crucial δεν υπαρχει...

ΥΓ: Τον Samsung 830 δεν τον βαζω στην παρεα γιατι ηδη με τον V4 εχω ξεφυγει απο το budget αλλα καπως θα τα στριμωξω. Ξερουμε αν βγαινει κατι καλο συντομα (τον Αυγουστο)?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δε βάζεις τον samsung στην παρέα; Στο αγγλικό αμαζόνιο τον έχουν [ame=http://www.amazon.co.uk/Samsung-256GB-6GBPS-Desktop-Basic/dp/B007BBQQ04/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1343664626&sr=8-1]150 λιρόνια[/ame] με δωρεάν μεταφορικά αν δεν απατώμαι (~€195).

Link to comment
Share on other sites

A) Στα €20 διαφορά από τον Agility 4 οριακά μπορείς να πεις ότι αξίζει. Προσωπικά θα έδινα τα 20 παραπάνω για να μην έχω SF ελεγκτή.

Β) Ο M4 πάντα άξιζε κι αξίζει. Έχω πει πρόσφατα ότι είναι ο σύγχρονος Χ25-Μ. Μπορεί και να είναι ψυχολογικό, αλλά ήταν ο πρώτος που έπεσε στις σημερινές τιμές και σου δίνει την εντύπωση ότι παρέσυρε τους άλλους ακριβώς επειδή είναι και καλός και φτηνός.

Γ) Δεν τον βρήκες γιατί δεν υπάρχει Crucial V4, υπάρχει OCZ Vertex 4 (εν συντομία V4). Είναι πολύ καλός και η νεότερη είσοδος στην παρέα με τους καλούς.

Από άποψη αξιοπιστίας & προσωπικής προτίμησης, θα τους έβαζα στην εξής σειρά:

Samsung 830 -> Vertex 4 -> M4 -> Agility 4 -> Agility 3

Δεν έχει τίποτα να περιμένεις τον Αύγουστο (έχει δηλαδή, αλλά στους SSD ΔΕΝ τρέχουμε να αγοράσουμε κάτι με το που βγει :) ) οπότε προχώρα σε αγορά άφοβα.

Με κίνδυνο να αρχίσω να ακούγομαι σαν κολλημένη βελόνα σε δίσκο: δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις κάποιον από τους παραπάνω και να το μετανιώσεις.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1199]Volrath[/MENTION], στο συγκεκριμενο λινκ που δινεις δεν εχει κατι με 150 λιρες. Αλλα ναι τωρα που το ξανακοιταξα ερχεται στα ιδια λεφτα με τον Μ4 (τον θυμομουν στα ~210€).

[MENTION=129]Chosen[/MENTION], αν επελεγες καποιον θα πηγαινες στον Sammy?

ΥΓ: Τελικα υπαρχει Crucial V4 αλλα τα specs (μαζι με την τιμη του) δεν με ψηνουν, οποτε τρωει Χ.

Link to comment
Share on other sites

οι επιδοσεις του 830 στην τιμη του δεν παιζονται!

Ενα μειονεκτημα εχει για μενα.. εχει μεγαλη καταναλωση οταν δουλευει full (το οποιο σε επηρεαζει μονο αν τον προοριζεις για λαπτοπ)

Αλλα για να καταλαβεις ποσο vfm ειναι, στο λαπτοπ της δουλεις 830 256gb εβαλα και παλι!!

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1199]Volrath[/MENTION] Ναι τωρα το δειχνει οκ. Στην αρχη μου εβγαλε εναν 830 στις 195 λιρες (μειωση απο τις 300) και μη διαθεσιμο.

[MENTION=2414]gaig[/MENTION] Δηλαδη μπορει να καιει και περισσοτερο απο ενα σκληρο δισκο (το ρωταω γιατι εχω και ενα λαπτοπ που καποια στιγμη πρεπει να εξοπλισω επισης με SSD)?

Link to comment
Share on other sites

AnandTech - OCZ Vertex 4 Review (256GB, 512GB)

Hitachi Travelstar Z7K500 Review | StorageReview.com - Storage Reviews

Western Digital Scorpio Blue Review - 500GB 7mm (WD5000LPVT) | StorageReview.com - Storage Reviews

Μπορεί σε συνθήκες full load writes να έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση από μηχανικούς, το θέμα είναι θα πάρεις τον ssd για να τρέχεις benchmarks όλη μέρα; Γιατί συνήθως θα κάθεται idle, όπου η κατανάλωση είναι λιγότερη ή ίση με τους πολύ καλούς 5400 (σε κατανάλωση). Επίσης στο peak ένα ssd θα σου δώσει μερικά χιλιάδες IOPS, κοινώς έχεις φορτώσει τα δεδομένα γρηγορότερα και έχει επιστρέψει idle όταν ο μηχανικός χαροπαλεύει να δώσει μερικές δεκάδες IOPS και το λαμπάκι του δίσκου δε λέει να σβήσει. ;)

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1199]

[MENTION=2414]gaig[/MENTION] Δηλαδη μπορει να καιει και περισσοτερο απο ενα σκληρο δισκο (το ρωταω γιατι εχω και ενα λαπτοπ που καποια στιγμη πρεπει να εξοπλισω επισης με SSD)?

Την απαντηση στην εδωσα ηδη.. Αν και εχω δει τα της καταναλωσης σε reviews, και παλι αυτον προτιμησα για το λαπτοπ!

Και απο ο,τι βλεπεις οι αποψεις ολων συγκλινουν στο ιδιο κομματι! Και χωρις αντιλογιες! :fun: Εγω θα ειχα πειστει ηδη.

Επισης η καταναλωση αυτη ειναι πχ σε sequential write bench.. Ε, δε νομιζω να παρεις τον ssd για το λαπτοπ για bench-χρηση. Go for it!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά υπάρχει Crucial V4 αλλά είναι sata II και όχι sata III. Προφάνως θα είναι η value σειρά της Crucial αν και ως τώρα πιο τίμιο και πιο value-for-money από το Μ4 δεν έχω βρει! Ειδικά την εποχή που εκείνο έριξε πρώτο τις τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.