Jump to content



Προτασεις για καινουριο λαπτοπ


savvas94

Recommended Posts

Καλημερα στο φορουμ! Ψαχνομαι για λαπτοπ γιατι πλεον ειμαι φοιτητης και οπως και να το κανουμε ειναι απαραιτητο, ειδικα απο τη στιγμη που περασα πληροφορικη. Ενδεικτικα να σας πω οτι συχνα γινονται σεμιναρια για προγραμματισμο σε windows 8, σε android κλπ και για να παρακολουθησεις πρεπει να πας υποχρεωτικα με λαπτοπ... Θελω λοιπον κατι αρκετα καλο που να μην κολλαει με το παραμικρο multitasking. Η αγορα δεν θα γινει συντομα λογω της γνωστης ελλειψης χρηματων, ομως θελω να εχω απο τωρα γνωμες για να το ψαξω και να κανω την καλυτερη επιλογη.

Γενικές ερωτήσεις

1)Μέχρι πόσα χρήματα μπορούν να διατεθούν? Γυρω στα 600€, το μεγιστο 700 αν ειναι κατι πολυ καλο.

2)Ποιο μέγεθος laptop προτιμάτε? Mainstream με οθόνη 15"-16"

3)Σκοπεύετε να αγοράσετε το laptop από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό? Ελλαδα

4)Έχετε κάποια προτίμηση ή δεν συμπαθείτε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία? ++ HP, Sony, Samsung. +Toshiba. -Asus. --Turbo-x. Στις καρτες γραφικων ειμαι ATI fan!!

5)Θα σκεφτόσασταν να αγοράσετε μεταχειρισμένο laptop? Οχι

6)Ποιες θα είναι οι βασικές/σημαντικότερες λειτουργίες που θα επιτελείτε με το laptop Internet, μουσικη, προγραμματισμος, χρηση σε σεμιναρια σχετικα με προγραμματισμο, λιγες ταινιες και λιγο gaming οσο αντεχει (ξερω οτι τα λαπτοπ δεν ειναι για gaming, αλλα αφου το desktop σερνεται θα την παλεψω εκει οσο μπορω)

7)Θα έχετε το laptop σε ένα σημείο τον περισσότερο χρόνο, θα το μετακινείτε συνέχεια ή και λίγο και από τα δυο? λίγο και από τα δυο

8)Θα χρησιμοποιείτε το laptop για να παίζετε παιχνίδια? Αν ναι τι παιχνίδια? Ναι. σιγουρα pes που ειναι ελαφρυ (θα προτιμουσα να σηκωνει fifa) και απο εκει και περα οτι μπορει να σηκωσει απο NFS, COD αλλα δεν χαλασε και ο κοσμος αν δεν παιζει τους τελευταιους τιτλους που εχουν βγει...

9)Πόσες ώρες αυτονομία χρειάζεστε? Δεν ξερω ποια ειναι τα στανταρ αυτη την εποχη, ομως νομιζω γυρω στις 3 ωρες ειναι απαραιτητο.

10)Θα σας πείραζε να παραγγείλετε το laptop από το διαδίκτυο χωρίς πρώτα να το δείτε από κοντά? Αναλογως την εταιρια.

11)Έχετε κάποια προτίμηση σε λειτουργικό? Αν ναι σε ποιο? windows 7/8

Ερωτήσεις για την ανάλυση της οθόνης

12)Τι ανάλυση οθόνης προτιμάτε? Τουλαχιστον 1366x768.

13)Προτιμάτε η οθόνη να είναι Glossy(reflective) ή Matte(Non-glossy)? Προτιμαται matte αρκει να μην ανεβαινει πολυ η τιμη.

Ποιότητα κατασκευής και σχέδιο

14)Το desing είναι σημαντικό για εσάς? Οχι πολυ σημαντικο

15)Πόσο καιρό σκοπεύετε να κρατήσετε το laptop? Οσο αντεξει

Επιμέρους εξαρτήματα

16)Τι χωρητικότητας σκληρό δίσκο χρειάζεστε? 500 GB ειναι αρκετα γιατι υπαρχει εξωτερικος 2 TB

17)Θέλετε ο σκληρός δίσκος να είναι SSD? Οχι απαραιτητα

18)Θέλετε το laptop να έχει Blu-Ray writer/reader ή CD/DVD writer/burner ή και τα δυο? DVD writer οπωσδηποτε

Ενα συγκεκριμενο που εχω ξεχωρισει με λιγο ψαξιμο ειναι το HP Pavilion g6-2102ev. Το εχω βρει στα 650€

Πιστευετε οτι ειναι αρκετο για αυτα που το θελω?

Link to comment
Share on other sites

Τελικα υπαρχει περιπτωση να το παρω αμεσα με δοσεις, ισως και μεσα στην εβδομαδα γιατι το χρειαζομαι για τη Δευτερα!!

Οποτε θελω αμεσα γνωμες για το αν αξιζει αυτο που ειπα η αν εχετε καποια αλλη προταση...

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ψαξε για dell 5520 και 5530.

Bussiness laptop με ματ οθονες και 3ετη εγγυηση την επομενη μερα στο σπιτι σου.

edit:δεν θα αγοραζα φθηνο consumer λαπτοπ για κανεναν λογο.Και σιγουρα κανενα με μονοετη εγγυηση.

Link to comment
Share on other sites

Ψαξε για dell 5520 και 5530.

Bussiness laptop με ματ οθονες και 3ετη εγγυηση την επομενη μερα στο σπιτι σου.

edit:δεν θα αγοραζα φθηνο consumer λαπτοπ για κανεναν λογο.Και σιγουρα κανενα με μονοετη εγγυηση.

Ωραια τα dell, λιγο καλυτερα στις λεπτομερειες σε σχεση με το hp. Ομως το 5530 δεν το βρηκα σε κανενα ελληνικο μαγαζι και το αλλο υπαρχει σε 2 ιντερνετικα που δε θα μου προσφερουν τις ατοκες δοσεις που θελω, αρα ξεφευγει και η τιμη...

Η εγγυηση οντως ειναι ενα θεμα...

Παντως δε νομιζω η hp να θεωρειται φθηνιαρικη μαρκα...

Link to comment
Share on other sites

Mην γράφετε οτι θέλετε.Σε ολες γενικά τις εταιρείες υπάρχουν ενα σκασμό κατηγορίες , απο entry level ως bussiness high performance.

Μια χαρά ειναι τα HP.

Απλα μην συγκρινουμε την G σειρά και τα pavilion με τα probook , ποσο μαλλον με elitebook η Envy.

Eιδικα τα elitebook ειναι σκυλιά μαύρα (σε γενικές γραμμές, αστοχίες υπάρχουν παντού).

Το κόλπο ειναι να μην μενει ο αγοραστης μονο στον εξοπλισμο του λαπτοπ (cpu,ram,hdd) αλλα να κοιτάζει και λιγο την εγγυηση και την ποιοτητα κατασκευης.

Link to comment
Share on other sites

To ξερω, και εγω εγραψα οχι αυτο που προτεινει.

Μεχρι τα 700ε υπάρχουν ομως μια χαρα λυσεις.

Απο την αλλη δεν ξερω ποια καταστηματα δινουν ατοκες που θελει το παιδι.

Αν μας τα υποδειξει, μπορουμε να του απαντησουμε καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Οι ατοκες ισως και να μην ειναι απαραιρητες. Δεν ξερω ακομα σιγουρα πως θα γινει η πληρωμη. το βασικο ειναι να μιλαμε για αξιοπιστο ελληνικο μαγαζι, οχι καποιο τυχαιο ιντερνετικο...

για toshiba τι λετε σε θεμα αξιοπιστιας?

Link to comment
Share on other sites

όλες οι γνώστες μάρκες είναι πάνω κάτω τα ιδία... δε πάει το θέμα της αξιοπιστίας έτσι.

Οι εντυπώσεις αλλάζουν από μοντέλο σε μοντέλο.

Μου μοιάζει απίθανο με αυτά τα λεφτά να επιλεγεί ένα buisness grade laptop, εκτός κι αν βγει εντελώς απ το μυαλό ο τομέας 3D παιχνίδια.

Το laptop που έδειξες είναι μια χαρά για τις απαιτήσεις σου. Λίγο δύσκολο να βρεις σε αυτή τη κατηγορία τιμής laptop με matte οθόνη. Έχε επίσης υπ όψιν, ότι δεδομένων των περιορισμών που έχει η οθόνη σε ένα laptop (χαμηλή κατανάλωση ενεργείας), η glossy επιφάνεια προσφέρει καλύτερη χρωματική απόδοση - αντίθεση και μαύρο, απ ότι μπορείς να δεις σε μια αντίστοιχη matt οθόνη. Βεβαία αυτά λίγη σημασία έχουν όταν βρίσκεσαι σε χώρο με έντονες διαφορές στο φωτισμό που προκαλούν ανακλάσεις στις glossy οθόνες. Από εκεί και πέρα αναζήτησε τον τύπο του laptop σε διάφορα site και fora για να μαζέψεις εντυπώσεις από ανθρώπους που έχουν ένα αντίστοιχης σειράς.

Στο θέμα της αξιοπιστίας, υπάρχουν πολλά "ιντερνετικά" μαγαζιά, καθόλου τυχαία κατά τ' άλλα, που όχι μόνο έχουν καλύτερες τιμές, άλλα είναι πολύ πιο αξιόπιστα απο τα περισσότερα "αξιόπιστα" ελληνικά.

Απ την άλλη, πράγματι σε περίπτωση βλάβης, η άμεση επαφή με κάποιο τοπικό κατάστημα - αντιπροσωπία, είναι πιο βολική και ταχύτερη από οποιαδήποτε διαδικασία μεταφορικών σε ξένη χώρα.

Link to comment
Share on other sites

η ματ μαλλον απορριπτεται γιατι οντως δεν υπαρχει κατι σε αυτη την τιμη. αλλωστε ειπα οτι θα προτιμουσα ματ χωρις να ειναι τοσο αναγκαιο...

το hp που εδειξα στην αρχη σε θεμα χαρακτηριστικων ειναι ακριβως οτι ηθελα, ομως αυτα που ακουω ειναι απογοητευτικα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη εχω δυο φιλαρακια με το g6 ειναι υπερβολικα ζεστα.. Οποτε και εγω με την σειρα μου θα σου ελεγα να μην σκεφτεις το συγκεκριμενο.Κοιτα και προς toshiba μερια..

Sent from my Optimus L5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Βρηκα τον dell 5520 στα 700€!! με τη διαφορα οτι ειναι με επεξεργαστη i3 και οχι i5, ομως οι ταχυτητες ειναι σχεδον ιδιες.

Και γενικα ειδα οτι σε αυτες τις τιμες εχει μεγαλη ποικιλια στα mediamarkt σε dell και toshiba.

πολλα μοντελα με 700 ευρω και διαφορες του τυπου ο ενας να εχει i3 και καρτα γραφικων AMD HD7670 και ο αλλος i5 με καρτα HD7610...

edit: αυτος πως σας φαινεται: DELL Inspiron N5110 I5-2450M/6GB/500GB (σορρυ, αλλα δεν δουλευε το λινκ)? εχει την nVIDIA Geforce GT-525M. Δεν εχω ασχοληθει καθολου με nVIDIA. ειναι καλυτερη απο την HD7670?

Link to comment
Share on other sites

H HD7670 είναι αισθητά ταχύτερη από την GT-525M. Όχι απαραίτητα επειδή AMD-ATI είναι καλύτερη από nVidia, απλά η 7670 είναι σε υψηλότερη κατηγορία από την 525.

btw δεν έχει νόημα να συγκρίνεις συχνότητα λειτουργίας μεταξύ I3 και I5. Σχεδόν πάντα ο Ι5 ίδιας γενιάς θα είναι καλύτερος απ έναν I3.

Παρ όλα αυτά και οι Ι3 είναι αρκετά ισχυροί. Αν αυτό σου επιτρέπει να πας σε buisness laptop, και τα 3D games είναι σημαντικός παράγοντας για εσένα, είναι προτιμότερο να πέσεις από I5 σε I3, αλλά να κερδίσεις σε μια αισθητά καλύτερη GPU.

[edit]

btw η Inspirion σειρά ΔΕΝ είναι κατηγορίας buisness. Αν εξαιρέσουμε το καλό after sales support της DELL, τα inspirion είναι όσο "φτηνιάρικα" και τα αντίστοιχα από άλλους κατασκευαστές

Link to comment
Share on other sites

Τα παιχνιδια ειναι κατι που με ενδιαφερει ομως δεν ειναι το βασικο που θελω. Αν ειναι να εχω μικρη απωλεια σε επιδοσεις απο τον επεξεργαστη και να κερδισω αρκετα σε γραφικα τοτε μαλλον θα παω σε i3 με την 7670. ομως αν η πτωση στη δυναμη του επεξεργαστη ειναι αρκετα αισθητη τοτε θα προτιμησω i5 με 7610 ή την GT-525M...

edit: δεν με ενδιαφερει και πολυ τι κατηγοριας ειναι απο τη στιγμη που εχει τα χαρακτηριστικα που θελω.

αυτη τη στιγμη ειμαι αναμεσα σε TOSHIBA Satellite C855-19X με i5 3ης γενιας, ram 1600 MHz, HD7610 και Dell Inspiron 15R-5520 με i3 2ης γενιας, ram 1333 MHz, HD7670.

Πραγματικα μεγαλο διλλημα. Αξιζει να θυσιασω τον i5 ivy bridge για καλυτερη καρτα γραφικων?

Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που έχεις αναφέρει ως τώρα καταλαβαίνω τα εξής:

• το μηχνάνημα που θα πάρεις θα είναι το βασικό σου

• θα είναι ο υπολογιστής ο οποίος θα βγάζει δουλειά (σχολή, προγραμματισμός, κλπ) οπότε θες να είναι αξιόπιστος.

• επίσης θα αναλάβει και όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα (internet, ταινιες, μουσική, κλπ) οπότε θα είναι αρκετές ώρες την ημέρα ανοιχτός.

Αρα, αφού το laptop προορίζεται για δουλειά, προσωπικα στη θέση σου θα επέλεγα ένα bussiness grade laptop. Με βάση το budget των 700Ε το Latitude E5520 είναι μια καλή επιλογή. Καλή ποιότητα κατασκευής, matte οθόνη, 3 χρόνια εγγύηση Next Bussiness Day On Site και γενικά ό,τι συνεπάγεται ένας φορητός αυτής της κατηγορίας. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι με την ενσωματομένη κάρτα γραφικών δεν θα τα βγάλει πέρα στα παιχνίδια. Αλλά πραγματικά σε ποιότητα δεν συγκρίνεται με την πλειοψηφία των consumer grade laptops αυτού του price range. Αφού ασχολείσαι και με τον προγραμματισμό, αγοράζεις αργότερα μια καλή 24άρα οθόνη (γιατι η σάπια ανάλυση 1366x768 δεν παλεύεται), του πετάς και ένα docking station και είσαι άρχοντας.

Και όλα αυτά στα λέω εκ πείρας ως ευτυχής κάτοχος Latitude E6520. :)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον [MENTION=4287]zaxos[/MENTION] και προσωπική μου άποψη, εφόσον θα είναι το βασικό work station σου, βάλε λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και πάρε το αμέσως καλύτερο απ' όσα προτείναν τα παιδιά.

Ναι δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί δεν ξέρω χριστό από laptops

:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.