Jump to content



SSD για SATA II μητρικη;


dimi80

Recommended Posts

Μιας και αποφασησα να παρω εναν SSD για το πισι της δουλειας μου (Ι7 920) με μητρικη δυστιχως SATA II και δεν προκειται να κανω αναβαθμιση σε SATA III στο αμεσο μελλον θα θελα να ακουσω προτασεις για αγορα SSD (120 ή 256 gb).

Μ ενδιαφερει να ειναι σχετικα οικονομικος, αξιοπιστος και σιγουρα να δω διαφορα στις ταχυτητες σε σχεση με τον μηχανικο που εχω τωρα.

Επισης θα θελα να μαθω ποση ταχυτητα χανει ενας σατα3 σε σατα2 μητρικη. και αν αξιζει να βαλω καποιον pci controller ( και ποιον; ) για να αυξησω ταχυτητες.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και ο πιο παλιός SSD είναι πιο γρήγορος από τον μηχανικό δίσκο που χρησιμοποιείς.

Δεν αξίζει η επένδυση σε SATA3 controller για την επιπλέον ταχύτητα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (sequential read/write). Γενικά αξιόπιστος SSD ήταν ο Samsung 830 αλλά πλέον έχει αντικατασταθεί με τον Samsung 840 και 840 Pro. Νομίζω ότι ο 128άρης είναι σχετικά οικονομικός. Τι budget έχεις; Πες μας για να μπορέσουμε μνα προτείνουμε κάτι πιο συγκεκριμένο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω vagsk για την αμεση απαντηση.

το budget μου ειναι γυρω στα 100 για 128 και να παω το πολυ μεχρι 150-160 ευρω για 240-256.

Τα 128 νομιζω μου ειναι αρκετα αλλα θα παιζει καποιν ρολο αν ο δισκος ειναι στο 60-80% γεματος;

Οι ταχυτητες που θα πιασω με τον SSD που περιπου θα ειναι με τη σατα2 μητρικη;

Link to comment
Share on other sites

θα σου λεγα να πας σε samsung 830 128αρη οπως σου ειπαν και παραπανω αλλα μιας και αποσυρθηκε ο 840(οχι ο pro)θα ναι μια χαρα στο συστημα σου και θα νιωσεις μεγαλες διαφορες..

Παρε μερικες μετησεις απο τον 830 μου πανω σε sata 2..

Οταν τον πρωτοπηρα.

post-21223-1416076929,2227_thumb.jpg

Και οταν περασα οτι ηθελα απο προγραμματα/λειτουργικο/παιχνιδια.(ειχα ελευθερα γυρω στα 25gb)

post-21223-1416076930,6539_thumb.jpg

Οσο για το budget σου εδω εισαι.

Link to comment
Share on other sites

Με 150-160€ δεν θα βρεις 240/256GB SSD πόσο μάλλον αξιόπιστο. Αναγκαστικά μιλάμε για 128άρη.

Σημαντικές διαφορές δεν θα δεις λόγω SATA2. Οι ταχύτητες που διαφημίζουν για SATA3 είναι οι μέγιστες ονομαστικές και μόνο αν διαβάζεις σειριακά αρχείο θα τις δεις ποτέ. Σε random read/write είναι πιο κοντά στα 20-40MB/sec το οποίο είναι τουλάχιστον 10-20 φορές πάνω από τον πιο γρήγορο μηχανικό δίσκο.

Αν βρεις Samsung 830 πήγαινε σε αυτόν αλλιώς σε Samsung 840. Εναλλακτικά αν χρησιμοποιείς πολλές εφαρμογές και θες οπωσδήποτε χώρο μπορείς να κοιτάξεις και Intel 330 SSD στα 240GB. Τους έχει βγάλει από το καλοκαίρι σε προσφορά η Intel και είναι στο όριο που έθεσες για το budget. Απλά ο controller του intel είναι λίγο πιο ιδιορυθμός και πετυχαίνει καλύτερες ονομαστικές επιδόσεις συμπιέζοντας εσωτερικά τα δεδομένα που περνάνε από αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις κάπως χειρότερες επιδόσεις σε ανάγνωση/εγγραφή σε αρχεία που δεν είναι συμπιέσιμα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω σε ολους!

Αυτος εδω τι λεει; Msystems.gr - Προϊόντα - Intel 180GB SSD 330 Series 2.5¨ SATA III Bundled Desktop Kit

ειναι 180 gb κατι ενδιαμεσο και στα 120 ευρω ειναι καλη τιμη πιστευω ...

vagsk εχεις καποιο λινκ για τους ιντελ 330 της προσφορας γιατι δεν βρισκω κατι....

Link to comment
Share on other sites

Ψαχνοντας επεσα σε αυτον [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004W2JL2A/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=hotukdeals20-21&linkCode=as2&camp=1634&creative=19450&creativeASIN=B004W2JL2A]Crucial 256GB M4 SATA 6Gb/s 2.5 inch Internal Solid State Drive: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame] στα 143 περιπου ευρω που βγαινει ειναι μεσα στο budget μου αλλα θα θελα να ακουσω αποψεις για το συγκεκριμενο Crucial SSD.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να αξιζει παντως περα απο τις συγκεκριμενες προτάσεις που σου κανουν τα παιδια, να κοιτάς μονο για SATA2. και εγω τετοια μητρική εχω αλλα αργοτερα δε ξερεις τι γινεται...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά το link

Εσωτερικοί Σκληροί Δίσκοι Intel (Χωρητικότητα: 151 έως 250GB) | Skroutz.gr

Οι SSD εξελίσσονται αρκετά γρήγορα. Οι Crucial είναι αρκετά δυνατοί SSD και βέβαια από ένα σημείο και μετά πληρώνεις παραπάνω για τις επιδόσεις αυτών ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσο περισσότερο μπορούν το bandwidth του SATA3. Αυτή είναι ουσιαστικά και η διαφορά του samsung 840 από τον 840 Pro με την ανάλογη διαφορά στην τιμή.

Πάντως επειδή εξελίσσονται ραγδαία οι SSD αν δεν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σε μητρική με SATA3 μέσα στο επόμενο 6μηνο μην κοιτάς να δώσεις επιπλέον χρήματα για κάτι που ενδεχομένως να σε καλύψει αργότερα. Μέχρι τότε θα έχουν βγει πολύ πιο καλοί SSD και θα έχουν πέσει οι τιμές αυτών που αγοράζουμε τώρα.

Εφόσον θα κρατήσεις και τον μηχανικό δίσκο νομίζω ότι με έναν 128άρη Samsung 830/840 θα είσαι κομπλέ. Ότι περισσέψει βάλτο στην πάντα για την επόμενη αναβάθμιση που θα χρειαστείς. Σε κανονική λειτουργία δεν νομίζω να σε περιορίσει το bandwidth του SATA2 και η διαφορά είναι τρομερή σε σχέση με μηχανικό δίσκο. Προσωπικά μου φαίνεται εκνευριστικά αργό ένα σύστημα με RAID-0 και 2x1ΤΒ western digital enterprise edition που χρησιμοποιώ κατά καιρούς με δεύτερο λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

Σε κανονική λειτουργία δεν νομίζω να σε περιορίσει το bandwidth του SATA2 και η διαφορά είναι τρομερή σε σχέση με μηχανικό δίσκο. Προσωπικά μου φαίνεται εκνευριστικά αργό ένα σύστημα με RAID-0 και 2x1ΤΒ western digital enterprise edition που χρησιμοποιώ κατά καιρούς με δεύτερο λειτουργικό.

ναι, η διαφορα ειναι τεραστια, κυριως στο Access time και οχι τοσο στο W/R. εκει ειναι η διαφορα υπεροχης του SSD. στο W/R και ενα RAID-0 με γρηγορους δισκους ειναι -σχεδον- εξισου γρηγορο με εναν SSD SATA-2..!

εγω παντως σαν 1η επιλογη λογω χωρου/τιμης θα εβαζα τον 180αρη ΙΝΤΕL και επειτα θα εψαχνα για samsung 840.

απο εκει και πανω, το μπατζετ καθοριζει το μεγεθος!!

Link to comment
Share on other sites

Ψαχνοντας επεσα σε αυτον Crucial 256GB M4 SATA 6Gb/s 2.5 inch Internal Solid State Drive: Amazon.co.uk: Computers & Accessories στα 143 περιπου ευρω που βγαινει ειναι μεσα στο budget μου αλλα θα θελα να ακουσω αποψεις για το συγκεκριμενο Crucial SSD.
Τον έχω τον Μ4 σε ένα MacBook (SATA2) και μπορώ να σου πώ ότι είναι πολύ ευχαριστημένος. Του έχω και Windows επάνω με Bootcamp και φυσάει. Και εγώ από Amazon.co.uk τον είχα πάρει.
Link to comment
Share on other sites

Τον έχω τον Μ4 σε ένα MacBook (SATA2) και μπορώ να σου πώ ότι είναι πολύ ευχαριστημένος. Του έχω και Windows επάνω με Bootcamp και φυσάει. Και εγώ από Amazon.co.uk τον είχα πάρει.

Αυτον σκεφτομαι να παρω κι εγω απλα δεν γνωριζω αν ειναι αξιολογος σε σχεση με Intel και Samsung. Ποσο καιρο τον εχεις στο Mac?

Link to comment
Share on other sites

Αυτον σκεφτομαι να παρω κι εγω απλα δεν γνωριζω αν ειναι αξιολογος σε σχεση με Intel και Samsung. Ποσο καιρο τον εχεις στο Mac?

Το drive είναι το ίδιο αξιόπιστο με τους Samsung και Intel. Θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος. Ειδικά σε αυτή την τιμή από amazon δεν θα βρεις κάτι καλύτερο πουθενά, εκτός αν βγει καμιά προσφορά.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω δοκιμάσει τα 120/128αρια drives, όταν μπει λειτουργικό, ο Crucial M4 είναι γρηγορότερος συνολικά. Αξιοπιστία νομίζω έχει μεγαλύτερη πάλι ο Crucial.

Ενημερωτικά, διαφορές δεν θα δεις πουθενά και σε τίποτα.

Είτε πάρεις Crucial M4, Samsung 830, 840, 840 PRO, Vertex 4, Vector, Kingston HyperX, Kingston V300, Intel 330, 335, 520, διαφορές με το μάτι δεν θα δεις ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια πέραν των 2 πρώτων και βαριά-βαριά των 4 πρώτων οι υπόλοιποι δεν φημίζονται ακριβώς για το durability τους.

Μια χαρά durability έχουν όλοι. Το πιο πιθανό είναι πρώτα να πεταχτούν λόγω παλαιότητας και μετά να χαλάσουν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.