Jump to content



Πρόβλημα-Κολλάει το PC


Recommended Posts

Καλησπερα

αντιμετωπιζω ενα περιεργο προβλημα με τον η/υ μου. Τον χρησιμοποιω απροβληματιστα εδω και 3 χρονια. Αποφασισα πριν λιγο καιρο να εγκαταστησω εναν ocz ssd σκληρο και να κρατησω τον παλιο wd640 σαν back up.

Φυσηξα καλα το pc σε κομπρεσερ (ειχα να το κανω καιρο), εβαλα τον ssd και περασα τα 7 (αλλη εκδοση απο αυτην που ειχα και δουλευα τοσο καιρο). Απο τοτε αρχισαν τα κολληματα, δηλαδη εκει που δουλευεις, παγωνειη οθονη και δεν ανταποκρινεται το pc, μονο με restart. Νομιζα οτι εφταιγε ο σκληρος, οποτε τον εβγαλα και περασα τα 7 στον παλιο. παλι τα ιδια. Ενας φιλοςμου ειπε για την καρτα γραφικων,την εβγαλα και αυτην, παλι τα ιδια.

Το περιεργο ειναι οτι δεν το κανει σε συγκεκριμενο χρονο. Ανοιγοντας τον, μπορει να δουλεψει μια-δυο ωρες μεχρι το πρωτο κολλημα, μετα το κανει πιο συχνα,μπορει και σχεδον αμεσως.

Επισης, οταν περασα τα 7 στον παλιο σκληρο, δουλεψαν καμια βδομαδα χωρις προβλημα πριν αρχισουν τα ιδια προβληαματα.

Να ναι το λειτουργικο? Οι μνημες? Το τροφοδοτικο? Ακουω σκεψεις.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Λες?

Θα δοκιμάσω αρχικά τις μνήμες μιας και είναι ψιλοπαλιές (1Χ2GB+2X1GB ddr2 333). Το τροφοδοτικό είναι της enermax pro82+ (αν θυμαμαι καλα 425W) και υποτιθεται οτι είναι ποιοτικο. Το PC έχει 1 HDD, 1HDD ssd, DVD, καρτα γραφικών, δεν νομίζω να είναι πολλά....

Link to comment
Share on other sites

Ειχα (εχω για την ακριβεια) ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα σε εναν υπολογιστη που χρησιμοποιω και το επαθα αμεσως μετα την τοποθετηση καινουργιου ssd(OCZ και εγω,συγκεκριμενα agility 3).Ετρεξα τοσα διαγνωστικα (ασε το βαλε βγαλε σε ραμ-τροφοδοτικα κτλ)αλλα και διαφορα τεστς και στους 2 δισκους αλλα επικεντρωθηκα στον μηχανικο......

Ε,εν τελει ηταν ο ssd ο ενοχος,οποτε θα λεγα να τσεκαρεις και συ αυτον.

Ξερει κανεις ,εφοσον τα διαγνωστικα τον βγαζουν σουπερ ντουπερ,αν θα περασει απο rma?

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω...

χθες βράδυ δούλευε με τους 2 σκληρους, με τον ocz με το λειτουργικό για αρκετές ώρες χωρίς να κάνει restart:blink:

Έχω βγάλει βέβαια την κάρτα γραφικών. Την οποία έχω βγάλει εδώ και 2-3 μέρες όπου και έχει κάνει restart.

Link to comment
Share on other sites

πως μου την σπαει οταν αρχιζουν και μαμιουνται τα κωλοPC.....:yawn:

Αντε ψαχουλεμα, αντε δοκιμες βαλε-βγαλε, αντε format.....

Ευχαριστώ για τις απαντησεις παιδια!Θα δοκιμασω τις ιδεες σας και θα δουμε

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Resurrection!

Το πρόβλημα συνεχίζεται. Από όλα τα παραπάνω που προτείνουν οι φίλοι, αυτό που δοκίμασα και δούλεψε απροβλημάτιστα ήταν να αφαιρέσω το ένα Dimm (2GB DDR2) και να δουλεύω με 1 dimm 2GB DDR2.

Υποθέτοντας λοιπόν ότι είχαν κάποιο πρόβλημα οι μνήμες, όταν βρέθηκε ένα σετάκι DDR2 (2X2GB) το αγόρασα. Έπειτα από μερικές μέρες χρήσης, αρχίσαν πάλι τα κολλήματα. Παγώνει η οθόνη και ανταποκρίνεται μόνο με restart.

Βγάζοντας το 1 dimmακι, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι δεν κολλάει.

Να πώ ότι χάνει και την ημερ/νια, ώρα ενώ χάνει και τις ρυθμίσεις του bios (βλέπει τον WD σαν πρώτο και δεν μπουτάρει, του δίνω 1rst boot τον ssd και όταν ξανακάνει κόλλημα και του κάνω restart, έχει χάσει την ρύθμιση και πάλι βλέπει τον WD σαν 1ο).

Μάλλον είναι motherboard? Τα 'χει παίξει ή θέλει αλλαγή μπαταριούλας?

Να πω επίσης ότι ακούγεται ένας θόρυβος απο το κουτί, σαν ανεμιστηράκι που "ρετάρει", ένα "μαρσάρισμα":laughing: (σόρρυ, δεν ξέρω πως να το περιγράψω) που μετά από λίγο σταματάει και μπορεί να ξαναρχίσει μετά από ώρα. Δεν μπορώ να το εντοπίσω ακριβώς, φοβάμαι μήπως είναι το τροφοδοτικό... Μήπως είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα?

Για πείτε βρε παιδιά πριν αρχίσω τα ξοδέματα:bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ψηλέ ξεκινάς με το μηχανικό πρόβλημα!Βγάλε ολα τα μή απαραίτητα και άσε μόνο τον ssd ( που μάλλον δημιούργει το πρόβλημα ) ενα Dimm μνήμης που βλέπεις οτι δουλέυει σωστά (για να μπορέσει να γίνει και έλεγχος των dimm slots) και την καρτα γραφικών ! Βαλε το κουτάκι ανοιχτό καπου που μπορεις να μπουτάρεις , παράλληλα να έχεις πρόσβαση ξεκίνα τον! Τί ειναι αυτο που ακούγετε οέο?

Υποθέτοντας κάποιος ανεμηστήρας οκ τι στο καλό ψύχει ..μήπως καναν επεξεργαστή? Οκ βρήκες τι ακούγετε και το διόρθωσες ...επόμενο βήμα γιατι δεν κρατάει τις ρυθμήσεις το bios ...εδώ μονόδρομος αλαγή μπαταριούλας ( κανα ευρώ υπόθεση max πχ ΙΚΕΑ ) και ξεκινάς δοκιμάζεις ενα ενα τα dimm slots ktl..να δεν βρείς κάτι τρελό και με την προυπόθεση οτι όλα τουλάχιστον μεχρι το load του Bios ειναι όλα κομπλέ (συσκευές , θερμοκρασίες κτλ) κοιτάς για τον αγαπητό σου ssd ( κανα firmware update , δες σε κανα φορουμ αν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα με σένα με τον ίδιο δίσκο , αν όχι προχωράς στα "λατρεμένα" windows! Απενεργοποιείς το hybranation mode (οπως λέγετε αυτή η @@ρια) αλάζείς θεση usb σε πληκτρολόγιο και mouse (ναι μου έχει τυχει τετοιο σκηνικό..:suicide: ) ! Στη θέση σου θα έβαζα στον παλιό τα προηγούμενα windows που είχα και θα έτρεχα και αυτά (οπότε θα έχεις και μια άποψη αν φτέν η όχι τα windows που εγκατέστησες ) Αυτά ψηλέ και κουράγιο...

Link to comment
Share on other sites

Ο θόρυβος βρέθηκε, ήταν το ΟΕΜ ανεμιστήρακι του κουτιού και αλλαχθηκε, πήρα και μπαταρία για το μ/β, την έβαλα και...

....δεν ανοίγει το PC!

Χωρίς ρεύμα έκανα την αλλαγή, δοκίμασα 2 φορές βάλε βγάλε μήπως και δεν έχει κάτσει καλά. Τίποτα!

Καμιά σκέψη?

Link to comment
Share on other sites

Έδινε ρεύμα αλλά δεν άνοιγε...

Για να μην τα πολυλογώ, δοκίμασα και με την παλιά μπαταριά, τα ίδια, το πολύ πολύ να άνοιγε, έμπαινε bios και μετά κοκομπλόκο.

Έβαλα λοιπόν την καινούργια μπαταρία και άρχισα τις αφαιρέσεις

μείον το 1 dimm και κάρτα γραφικών, δουλεύει. Έβαλα και το 2ο dimm (σε άλλο σλοτ) και δουλεύει.

Κάρτα γραφικών δεν έβαλα πάλι, θα το αφήσω για λίγο έτσι να δω τι γίνεται και βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Οπ ψηλε θέμα! Αν βαλεις την καρτα γραφικών πάνω, εκει ειναι που παθαίνει κοκομπλόκο?

Αν ναι 2 περιπτώσεις μία να τα παιξε η καρτα γραφικών, 2ρι και επιφοβη πλέον να τα παιξε η μητρική! Αν μετα την αφαίρεση των προαναφερθέντων ολα λειτουργούν σωστά εκεί θα πρέπει να επικεντρωθείς κατ' εμε!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.